...no dziewczyny podrzućcie jakiś pomysł jak zachęcić lub obezwładnić dziecię które nie jest chętne do noszenia bo ma ciekawsze rzeczy na głowie niż zaspokojenie woli matki
słodyczami chyba nie wypada przekupywać![]()
...no dziewczyny podrzućcie jakiś pomysł jak zachęcić lub obezwładnić dziecię które nie jest chętne do noszenia bo ma ciekawsze rzeczy na głowie niż zaspokojenie woli matki
słodyczami chyba nie wypada przekupywać![]()
Ostatnio edytowane przez stokrotka.a ; 15-09-2009 o 13:47
Nową zabawką?
Mama ma nową chuste,więc skrzatowi coś nowego w łapki trzeba dać
Byle nie za duża![]()
Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®
Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB
Chusty tkane Little Frog
moja córa dokładnie w wieku Twojej, i wyobraźcie sobie, że w niedzielę w zoo wolała sama spacerować.no doprawdy jestem zdegustowana.
wczoraj nawet się chwile prężyła na spacerze
ja nie jestem jeszcze przygotowana na odstawienie od szmaty!
u nas wszelkie jedzenie jest skuteczne więc trudno będę ją przekupywać
gadżety do reki również się sprawdzają.
inne pomysły mile widziane.
Syn 2006
Córa 2008
Syn 09.2014
Ala (15.04.2007) Martyna (18.04.2011) i 2 Maluszki[*]
teraz podkabluje:
jak byłysmy ostatnio na sandomierskim mini spotkaniu chustowym to jedna z dziewczynobiecywała lizaka swojej córci w zamian za wskoczenie na plecy
?(ale sie dziecko podjarało hihhih biedne
)
a na obrone dodam ze to w celu edukacyjnym było- uczyła nas plecaka z krzyzem![]()
:/
acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.
Stokrotko, nie trać nadziei. Po buncie chustowym Wojtka postanowiłam zacząć pracę u podstaw- czyli codzienne noszenie, choćby po 5 minut. I to daje efekty - wczoraj odbyliśmy wieczorny spacer - 45 minut w chuście bez marudzenia, prężenia i ciągnięcia za włosy
a wszystko dlatego, że mam kilka chustowych marzeń i muszę się przekonać, że jest po co kupować
![]()
Jula 18.12.2004, Wojtek 17.01.2008
Herbata z Malinami
Zawsze się można postarać o nowego chuściocha
wtedy stary też będzie chciał![]()
Kacper 26.12.2007, Kamila 22.09.2009
no,no uśmiałam się co nie miara...
do czego jest zdolna "dobroduszna mamusia"
...no ja to chyba urojonej ciąży się nabawię przez te chusty...
a na nowego chuściocha jeszcze nie ma szans eh!
no a przed chwilę córa wpakowała mi się do wózka ... dla lalek
to był chyba znak-sygnał, że trzeba odkurzyć spacerówkę
(czy jest tu gdzieś płacząca ikonka?)
ja chce nosić i chcę chust!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Syn 2006
Córa 2008
Syn 09.2014
Mnie się wydaje, że praca u podstaw może byc skuteczna -codzienne noszenie i unikanie innych form transportu.
Metoda "na zmęczenie" - czyli daleki spacer, a jak sie zmęczy to w torbie na szczęście jest chusta u mnie tez działa.
A ja znalazłam Zosi żłobek dość daleko od domu, pod górę i z porannym biegiem do autobusu - inaczej niż na plecach nie ma szans. do czego to się matka nie posunie, żeby sobie jeszcze trochę ponosić![]()
Julka 2001, Zosia 2007
Karolka(Papilotka)(05.12.2007) Natalka(07.10.2002) Łukasz (09.05.2010)
http://www.tortyiwonty.blogspot.com/
IwontaG![]()
dziś nie było focha, dziś nie było focha
zobaczymy co będzie jutro![]()
Syn 2006
Córa 2008
Syn 09.2014
mi sie wczoraj udało plecak zamotać na spacerze, w pół drogi ja sama i już spacer na własnych nogach. szok, ile to dziecko przeszło samo.
a wieczorem, po raz kolejny, ja motam szmatę, a ona ryk i ucieka buuuuuuuuuuuuu
chyba pojadę w góry - tam się zmęczy na pewno
ps. ale nubigo wchodzi chętnie. tylko, ze matka woli chusty jednak (tak emocjonalnie i lansowo, poza tym nubigo jest cudne)
Dajcie dzieciom trochę pospacerować chustoświrki.Za chwilkę same wrócą do szmaty. Moje takie rozstania i powroty ćwiczyło kilkukrotnie. Co nie znaczy, że mnie serce nie bolało, jak to robił. Akurat zawsze jak nowe szmaty dostawałam.
![]()
Landa nowy chuścioch to super pomysł, ja już też pomału liczę kiedy o nowego się starać bo Piotr ma 8 miesięcy i niedługo zaczną się te bunty chustowe
![]()
Małgosia 23.07.2004
Piotruś 22.01.2009
Michasia 26.10.2010
Matylda 27.03.2012
to moja pierwszy bunt zaliczyła właśnie teraz, w wieku 19 miesięcyczyli nie jest tak źle.
edit.
tak to sie robi moje panie (zdjęcie by: Ania Urban):![]()
Ostatnio edytowane przez garlicgirl ; 17-09-2009 o 10:39
Syn 2006
Córa 2008
Syn 09.2014