Pokaż wyniki od 1 do 20 z 79

Wątek: Nieosiagalne gDiapers.

Mieszany widok

Chustofanka Awatar kachna_zg
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

e wcale tak mocno się nie zużywają mamy na stanie 4 sztuki, 2 spadkowe od petisu i 2 zdobyte w lumpku. Nie farbują a przede wszystkim ładnie układają się na chudej pupie Zojeczki
    Maciek 27.01.2009; Zoja 12.01.2011

Doradca Noszenia Clauwi®, Doula, Promotor Karmienia Piersią Zielona Góra i okolice

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Podrzucę, jak wygląda teraz szansa na zaistnienie ich w Polsce? Bo kusi mnie straszliwie, ale wolałabym mieć dostęp do wkładów jednorazowych, bo jako tylko wielorazówka nie jest aż tak atrakcyjna (chyba). Mówicie, że ile w sumie trzeba by zakupić?
    Otulaczy, wkładek (PUL) i potem na to wkład tak?

Dobrze kombinuję, że otulacz faktycznie powinien wytrzymywać dłużej a wymieniać tylko środek pulowy i wkład (ewentualnie po siku małym sam wkład?)
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Chustoholiczka Awatar qmpeela
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sheana Zobacz posta
    Podrzucę, jak wygląda teraz szansa na zaistnienie ich w Polsce? Bo kusi mnie straszliwie, ale wolałabym mieć dostęp do wkładów jednorazowych, bo jako tylko wielorazówka nie jest aż tak atrakcyjna (chyba). Mówicie, że ile w sumie trzeba by zakupić?
    Otulaczy, wkładek (PUL) i potem na to wkład tak?

Dobrze kombinuję, że otulacz faktycznie powinien wytrzymywać dłużej a wymieniać tylko środek pulowy i wkład (ewentualnie po siku małym sam wkład?)

Nie wiem jak z dostępnością, ale mogę odpowiedzieć na pytanie odnośnie użytkowania. Fakt po małym siku wystarczy wymienić sam wkład, po większym całość Jeśli pulowa wkładka zostanie przesikana to "otulacz" czyli bawełniane gatki na rzep zwyczajnie przemiękną. Chyba, że jest mocno zasikany wkład i nieświeża wkładka pulowa a otulacz jest ok to można wpiąć nową wpinkę z czystym wkładem. Wkładki jednorazowe dużo ułatwiają, ale myślę że jednorazówki do flipa będą pasowały idealnie, tak jak zwykłe wielorazowe wkłady, których używam.
    Lena '07Nina '10 Blanka '12 Gabriel '16 Matilda ‘18
    A. 06.14 (*)

https://m.facebook.com/thetwoowls/ -dzieciecy handmejd
    Mój świat fotografii - fejsbukowy fanpejdż, zapraszam!

Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

O, dzięki, ta jednorazowość to mocno dla męża No i fajnie byłoby na spacery, wyjazdy. A orientacyjnie ile trzeba by mieć tego? Lauron ma inne wielo, więc dla mnie spoko, ale tak, żeby mąż się przekonał

Miejscowość
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sheana Zobacz posta
    O, dzięki, ta jednorazowość to mocno dla męża No i fajnie byłoby na spacery, wyjazdy. A orientacyjnie ile trzeba by mieć tego? Lauron ma inne wielo, więc dla mnie spoko, ale tak, żeby mąż się przekonał
    Kurcze, ciężko powiedzieć, ile wam będzie potrzebne. Ja mam 5sztuk gDiapers, ale oprócz nich mam inne wielo.
    A. 06.14 (*)

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

zrobiłam zdjęcia do sprzedażowego, to od razu i tu wkleję - niech zostaną dla potomności (za wkładkę robi pieluszka jednorazowa belli)

i na modelu

normalnie na pupie jest jeszcze literka "g", ale się nam odkleiła...

a, sheana - wpinki do eMek i eLek są te same, więc jeśli byś młodszą od eSek do eLek za-gDiapersowała to ekstra wpinki możesz kupić tylko raz.
    Ostatnio edytowane przez jul ; 09-01-2012 o 18:27
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

qmpeela - świetna wiadomość z tymi flipowymi! Starczają spokojnie na noc? Wow! Świetnie!!

jul, dzięki za info o wkładach, to w sumie bardzo fajnie wychodzi, że M i L to samo.

Miejscowość
    UK

Domyślnie

jul a gumka to zabarwiona czy tylko tak na zdjęciu? Bo u mnie nie ma aż takie różnicy kolorystycznej.

sheana wkłady od flipa są takie jak te od gDiapers, u nas taki wkład Diapersowy na noc spokojnie starcza. Można też tak jak jul używać pieluszek belli, ale te nie są biodegradowalne tak jak wkłady do flipa czy gDiapers.
    A. 06.14 (*)

Uprawnienia umieszczania postów