Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: Sckoon Organics (i koszulki LGR)

Mieszany widok

La Loba Sckoon Organics (i koszulki... 30-07-2009, 23:07
anmuszka Więc tak: To były pierwsze... 30-09-2009, 22:05
Tuja jesteśmy świeżo po testach.... 06-10-2009, 22:05
Mayka1981 Testowaliśmy rozmiar S na... 13-10-2009, 17:18
rosass testowałam pieluszkę rozm L.... 20-10-2009, 19:42

Domyślnie Sckoon Organics (i koszulki LGR)

Używałam przez jakiś czas pieluchy w gruchy i ...

Jakie opinie?

[Otulacze wełniane Sckoon są czasowo przecenione ze 133 na 50 zł. To ukłon w stronę klientów, którzy chcą pieluchować naturalnie. Oferta ważna do 19 XII lub do wyczerpania zapasów.]
    Ostatnio edytowane przez La Loba ; 12-12-2009 o 19:49 Powód: literówka

Chustomanka Awatar anmuszka
    Miejscowość
    Warszawa Bemowo

Domyślnie

Więc tak:
    To były pierwsze wielo jakich w zyciu używałam (oprócz tetry).
    gruszki - mięciutkie, śliczne, i nie wiem czego jeszcze chcialabym od pieluszek?
    najbardziej podobał mi sie otulacz - taki stabilny, no i fajne w nim są te dodatkowe rzepki do zapiecia podczas prania.
    Ogólnie mam ochote sama sobie sprawic te pieluszki to testach

Chustoholiczka Awatar Tuja

Domyślnie

jesteśmy świeżo po testach. Gruszki śliczne, zgrabne, łatwo dopasować je do pupci, fajna jest dodatkowa wkładka, mięciutka i sprawia, że dziecko nie czuje wilgoci.
    otulacz: plusy - szybciutko schnie, dodatkowe napki się przydają
    minusy - nam trochę przepuszczał wilgoć, ale może to kwestia porządnej impregnacji

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Thumbs up

Testowaliśmy rozmiar S na dziecięciu bardzo ruchliwym, ośmiomięsięczniaku 70cm 7700g

Pieluszka świetna - miła w dotyku, ładnie uformowana i "pasująca" - fajnie, że nie biała tylko taka beżowa - potencjalne zabrudzenia będzie mniej widać... Chłonie dobrze.

Otulacz - pierwszy wełniany jaki miałam w ręku - bałam się szorstkości - ale był milusi, dość "giętki", nic nie przepuścił... Rozmiar dobry chociaż wydaj mi się, że gumki już troszkę się już wpijały w uda. Rzep dobrze trzyma, ma takie specjalne zabezpieczenia na czas prania (dośc cienkie ale trzymają dobrze) do tego dwie napki - dobry zestaw moim zdaniem zapewniający trwałość.

Całośc bardzo dobrej jakości i (tak mi się wydaje) trwałości.

Dziękuję za możliwość testowania i polecam gorąco
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chusteryczka Awatar rosass
    Miejscowość
    Góry izerskie

Domyślnie

testowałam pieluszkę rozm L.
    -formowanka-mięciutkla i dopasowana, gumki w odpowiednich miejscach nie wrzynające się, nie leciało "bokiem", testowałam zarówno w dzień jak i na noc i nic nam nie przeciekało.
    otulacz-mięciutki, uszyty jak na miarę, dla mnie rzepy mało wygodne ze względu na ruchliwość dziecia, które maraton wyraczkowuje przy zmianie pieluchy, ale podobały mi się metalowe eko napy
    chętnie bym kupiła.
    GAJENKA-23.12.08
    Certyfikowany Doradca noszenia ClauWi®

Chusteryczka Awatar Asikka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Testowałam na moim dziecku zestaw (formowanka, otulacz, koszulka) w rozmiarze S.
    Formowanka bardzo ładna, kolorowa i zgrabniutka (była akurat na moją córkę o wadze 6,700 - jeszcze trochę i bysię nie zmieściła). Bardzo dobrze spisała nam się na noc (od godziny 19 do 2), czyli bardzo chłonna z wszytym i z tym dodatkowym wkładem (moje dziecko dużo je i często wstaje w nocy a tym samym sika ). Kolor beżowy od środka - wydaje mi się, że nie będzie tak widać zużycia pieluchy
    Otulacz wełniany nie przeciekał (też był użyty m.in w nocy), miły i miękki w dotyku (jak na wełnę). Nie podeszło mi zapięcie, tzn. boki z rzepami mogłyby być ciut dłuższe. Na metce napisane jest, że rozmiar S jest do 8,5 kg ale na moje dziecko był akurat i jak zapiełam na rzep i dodatkową metalową napę to zostawały ślady na udach. Nie wiem czy cięższe dziecko i z większym brzuszkiem dało by się zapiąć w ten otulacz Plusem zabezpieczenie rzep do prania.
    Koszulka żółta w pandy bardzo fajna. Materiał - bawełna organiczna - milutki w dotyku. Rozmiarowo na moją córkę (62-68) idealny. Do nas koszylka przyszła jeszcze nie testowana (z metką). Ja prałam ją 2 razy i z materiałem nic się nie działo (nie rozciągał się ani nie blakną).
    Elficzka Em - 15.03.2009r i Elfik Ad - 21.05.2012r

Uprawnienia umieszczania postów