Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18

Wątek: Jaka chusta dla wielkiego maluszka?

Mieszany widok

Chustomanka

Domyślnie

Aaaaa... myślałam, że to będzie łatwiejsze.
    Na zdjęciach podoba mi się większość. A finansowo... wózek mamy za grosze, więc możemy wydać na chustę
    Chociaż ceny za Zarę np. wymagają przemyślenia inwestycji, bo jak się nie spodoba, to trochę szkoda.
    Chyba rozsądniej będzie spróbować pomacać na żywo i spotkać się z innymi mamami.
    Po cichu liczyłam na to, że podpowiecie mi jakiś złoty środek dla początkującej z dużym bąblem
    Ale im więcej czytam, to rozumiem, że ten wybór nie jest tak łatwy. Sporo tych chust.

Chustoguru Awatar czukczynska
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zzagatka Zobacz posta
    Sporo tych chust.
    No sporo
    I każda z nas ma swój typ.Ja np. uwielbiam konopie

Chusteryczka Awatar atelka

Domyślnie

najlepiej umówić się z mamą chustową na miły spacer i porozmawiać
    Aś, Julek '08 i Alik '11

Chustomanka

Domyślnie

Minął miesiąc a my chusty dalej nie mamy. Powód? Byliśmy u ortopedy i ten zapytany o chusty odparł, że za wcześnie, bo noszenie za bardzo obciąża kręgosłup. Nie potrafiłam z nim dyskutować, brak mi było wiedzy i argumentów. A tatuś jak usłyszał, co lekarz powiedział, to trudno go przekonać. W przyszłym tygodniu, mam nadzieję, uda nam się wybrać w końcu do Bla bla.
    Czy tam trzeba się zapisać jakoś, żeby móc podotykać i pooglądać?
    Czy istnieją jakieś przeciwskazania do noszenia? Młodemu nic nie jest, przynajmniej w opinni ortopedy, za to waży już 7kg (ma prawie 7 tygodni skończone), więc jeszcze trochę i to mój kręgosłup będzie za bardzo obciążony.

Chustomanka Awatar Koire
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Jutro moglabyś przejechać się na spotkanie KK;

http://klubkangura.com.pl/wroclaw-plener-w-parku-28-08

Niestety my jesteśmy chore i nie zaprezentujemy Zary, ale na pewno ponosisz jeszcze w chuście!

Ja bylam w 8 tygodniu u ortopedy Michajlowa, znany w "kręgach"...on nawet chusty poleca! Nawet zaleca, przy dzieciach, u których koniczne są rozstawki itp.
    Gosia-mama Poli 09.09.2008 i Olafa 21.05.2012

http://koiremoress.wordpress.com/

Chustomanka

Domyślnie

Koire, to może doktor zmienił zdanie, bo my byliśmy u niego jakoś tak po 4-5 tygodniu i powiedział, żeby poczekać. To ja nie rozumiem...
    Nie miał nic przeciwko chustom i nosidłom też, ale kazał poczekać, tylko nie dopytałam do kiedy.
    Pytałam czy chociaż na chwilę w tej chuście mogę, wyjście na chwilę do sklepu, powiedział, że raczej nie.
    Jutro nie damy rady niestety, ale wiem, że w bla bla w przyszłym tygodniu spotkanie, tam się nam w końcu uda wybrać, mam nadzieję.
    Przy okazji dostaliśmy od dziadków nosidło, zakupione gdzieś nad morzem, jak wkleję tu zdjęcie, to potraficie ocenić, czy się nadaje do noszenia?

Chustomanka Awatar Koire
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Hmmm, rzeczywiście takie "niemichajlowe", ale czy Twój synek ma jakieś problemy zdrowotne z ortopedią związane? Może chodzi o niezalecane "pionizowanie" dziecka w chuście przed ukończeniem 3 miesiąca życia (jak twierdzi np. fizjoterapeuta P. Zawitkowski), a o co toczyly się na forum dyskusje?

Dziewczyny z KK na pewno ci pomogą. Ja wracam z pracy autobusem 125, który jedzie z Brochowa i na Brochów, kolo 16 zawsze możemy się spotkać na chwilkę w parku na Grabiszynie.
    Gosia-mama Poli 09.09.2008 i Olafa 21.05.2012

http://koiremoress.wordpress.com/

Uprawnienia umieszczania postów