Storch Leo Rouge. Od noworodka. Mam go do tej pory i jakoś z sentymentu się nie pozbywam na razie![]()
Storch Leo Rouge. Od noworodka. Mam go do tej pory i jakoś z sentymentu się nie pozbywam na razie![]()
Babylonia elastyczna w kolorze butelkowej zieleni. ale przy następnym dzieciu elastyka sobie daruję...
Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)
Pochłonęło mnie życie,
więc w wirtualnym niebycie
pozostaję do odwołania.
1.używana Gabi upolowana na allegro....
co prawda jeszcze w ciąży dostałam nosidełko a potem "torbę" dostaliśmy w ramach prezentu z pracy męża (dziewczyna zamówiła po moich wskazówkach dla mnie chustę w sklepie - no i wcisnęli jej infanta) - ale tego nie liczę bo ni było używane (raz chciałam nawet dziecko włożyć do infanta ale nijak nam nie szło...)
po Gabi jak się zaczęły cieplejsze dni nabyłam na chustostraganie 2.bambusikapotem piękną 3.kółkową
w międzyczasie używaną 4.kieszonkę a teraz coś dalej mi się marzy...
![]()
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
Nati bambus - pierwsza i nasza ulubiona![]()
Nati-- najukochansza i jednak najczesciej w niej nosze, w upaly czy w deszcz, mimo ze w MT mniejszy ciezar... sentyment mam![]()
DOBYTEKDanielek (21.12.2006) i Kacperek (22.11.2008), w komplecie całkiem fajny mąż
Zaczeliśmy od Nati Toskania, teraz króluje Zara i kółkowa![]()
flanelkowy błękitny pouch z chusta.pl
potem był elastyczny rubinowy LL
a potem indio papaya, które już pociągnęło za sobą lawinę chust![]()
złotowłosa i trzy misie
<3 <3 <3
pierwszy byl pouch Native Baby Carrier. Dobry na poczatek ale jakos nie zachwycal mnie szczegolnie a potem to wiazanka za wiazanka![]()
Lniana samoróbka,potem szyte przez moją mamę MT-je,potem nati colorado i na zimniejsze dni aprosas.A teraz przybywa tego w miarę upływu czasu)
ja zaczynałam od wiązanki firmowej - girasolka, zdaje się, że na samym początku gdy girasol dopiero do Polski zawitałteraz już go nie mam, poszedł w świat.
w statystykach brakuje jeszcze "wisiadełka" ;P
My zaczynaliśmy od poucha chusta.pl od urodzenia młodego (2007) i szybko w ruch poszła wiązanka - hopp Nairobi.
Ostatnio edytowane przez VIPunia ; 20-07-2009 o 10:20
Ja od Bebelulu lulu - gdyby nie ona to bym chyba nigdy o chustach się nie dowiedziała. Służyła mi przez jakieś 5 mcy, potem teściowa uszyła mi kieszonkę, w której teraz na zmianę noszę z chustoMT ale marzy mi się jeszcze jakaś fajna, cienka, milusia chusta tkana - natka bambus? vatanai? indio? jeszcze myślę no i uszyć chce sobie elegancką kółkową na wyjątkowe okazje
Ostatnio edytowane przez wrapsodia ; 08-07-2009 o 09:44
Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
Doradca Akademii Noszenia Dzieci
girasol, girasol, vatanai, vatanai, vatanai, varanai, ellaroo... didymos, didymos...itd
kliknęłam, że od tkanej, a dokładnie elastyk- dziecko wcześniak z 34/35 i noszone od 2 miesiąca życia- pierwszy przespała, obecnie tkana
zapomniałam jednak o mojej sredniej córce - obecnie 2,5 latka - nosiłam ją w kieszonce(pouch) trochę na leżąco, ale nie lubiła za bardzo, później na siedząco- tyle,że na spacery na moją kurtkę, bo schudłam po porodzie szybko i pouch za duży był- to jest właśnie problem poucha. mam do niego sentyment, teraz mógłby być dobry, ale gdzieś mi zaginął
, nie mogę znaleźć
no i mąż przymierza się do mt dla średniej, bo w góry jedziemy![]()
Marta 02.02.1998
Ania 18.12.2006
Zuzia 30.01.2009
Pozdrawiamy
hopp nairobi.
miałam szczęście przypadkowo trafić na kawałek szmaty na samym początku ciąży. kilka miesięcy wybierania (chociaż w połowie 2007 wybór był tylko między hoppem a nati) i w piątym miesiącu kupiliśmy hoppka.
2007, 2009, 2016
W 2006 roku, od Lulu. Bardzo chciałam nosić, mieć dziecko cały czas przy sobie, a o chustach wiązanych nie wiedziałam wówczas nic... Ale już kilka miesięcy później nabyłam Hoppka i to było nareszcie to![]()
Starszy Syn (VIII.2006), Córka (I.2009) i młodszy Syn (XI.2011)
http://moje-dzieciaki.blogspot.com/
We are what we think. All that we are arises with our thoughts.
With our thoughts we make the world. Buddha
A ja zaczęłam od neobule simon za namową siostry ale wcześniej mieliśmy testowego LL elastycznego, ale jakoś się z elastykami nie polubiliśmy. Simonka mam cały czas, ale zastanawiam się nad zmianą![]()