Pokaż wyniki od 1 do 20 z 82

Wątek: Pozdrowienia z UK

Mieszany widok

Chustofanka
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Linda - jesli tylko tego typu kurs bedzie dostepny, to czemu nie Bede musiala za tym poszperac. Dziekuje Ci za porade.
    W Anglii jest.. hmm inaczej wszystko jest inaczej - a podejscie mam do dziecka nie raz i mnie juz zmrozilo (roczne dziecko biegajace boso po Tesco zima to juz chyba standard) - Polki do wszystkiego podchodza powazniej, takie odnosze wrazenie.
    Szkoda, ze sie wyprowadzilas

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

wiesz co, ja tez mieszkam w UK i na wiele sie napatrzylam, to fakt. tyle tylko, ze bieganie boso raczej nie zaszkodzi (a nawet moze pomoc, wielu lekarzy zaleca puszczac dziecko boso, zeby organizm hartowac). a nieumiejetne noszenie zaszkodzic moze. i to calkiem powaznie... zarowno dziecku jak i noszacemu.
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoholiczka Awatar Linda
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Moje dzieciaki tez biegaja boso.. moze nie koniecznie po Tesco, ale po domu

Ja tez stosuje taki lekko 'zimny wychow', moich dzieci nigdy nie przegrzewalam i moze dlatego nie choruja.

Chustomanka Awatar Genowefa

Domyślnie

Sunvill,
    jak się nosiło w chicco? bo to chyba wypasiony model jest
    dziecko tak wygodnie siedzi i można nawet nosić przodem do świata,
    czemu zatem przerzuciłaś się na MT? On nie ma tylu zastosowań..
    ..

Chustofanka
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

O super, w sumie sasiadka skoro Londyn (bede w Londynie w piatek wyrabiac paszporty dzieciakom )
    Nic nie mow, nie zlicze juz walk jakie mialam z tesciowa - typu - czapka? a po co mu czapka? (i za tydz dziecko chore)
    Ostatnio edytowane przez Sunvill ; 03-10-2009 o 01:47

Chustofanka
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

czy taki wypasiony wygodne jest, bez dwoch zdan
    lubie miec kilka opcji do wyboru (pewnie zakoncze z owym stosikiem koniec koncow hihi)

Chustomanka Awatar Genowefa

Domyślnie

lepiej Ci się nosi w Chicco czy w MT? i dlaczego?

btw. w UK macie badanie bioderek niemowląt? jak ortopedzi w UK reagują na takie nosidła? Bo tam one są chyba bardzo popularne.. (tak słyszałam)
    ..

Chustofanka
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Niestety badanie nie jest badaniem standardowym (Sonny mial dlatego, ze ktos cos zle wpisal w jego karcie i nie mogli sie doczytac, to na wszelki skierowali na usg)
    O tym czy lepiej wypowiem sie dopiero jak dojdzie moj mt (oby jak najszybciej, ale obawiam sie ze sobie poczekam)

Chusteryczka Awatar april
    Miejscowość
    Im lepszy koń, tym na niego wiecej nakladają.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunvill Zobacz posta
    czy taki wypasiony wygodne jest, bez dwoch zdan
    lubie miec kilka opcji do wyboru (pewnie zakoncze z owym stosikiem koniec koncow hihi)
    Przepraszam, ale ja nie wiem, bo nie nosiłam nigdy w czymś takim. Jak moze być wygodne takie coś gdzie dziecko wisi na kroczu, a cały ciezar dziecka opiera sie na dwóch ramionach noszącego? no i to że dziecko nie jest przytulone do noszącego mnie jakoś odstręcza

Chustofanka
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Dzieki! Hm cena jeszcze znosna ale z tym wyjazdem do Niemiec to by bylo dosc trudne - choc przeciez nie jest niewykonalne Zawsze pretekst na wakacje w innym kraju

april - dlatego miedzy innymi zarazilam sie mei tai i chce w nim nosic Kitka.

Chustomanka Awatar scharon
    Miejscowość
    Żory

Domyślnie

chyba to walka z wiatrakami ale :
    prawda jest taka ,ze nalezy przyjac jakas normalna kolejnosc rzeczy a nie zabierac sie od ..........
    chodzi o to ze zkladajac taka biblioteke ,powinnas najpierw:
    ponosic w roznych chustach i nosidlach
    pochodzic na spotkania uczyc sie
    z czasem podpierac sie wlasnym doswiadczeniem doradzac innym
    moze i zrobic doszkalajacy kurs
    a dopiero na samym koncu zabrac sie za tworzenie biblioteki

wiec nie wiem czy jestes do konca pewna tego co robisz i czy widzisz jakie sa negatywne strony Twojego postepowania

a jesli ktos obecnie widzi juz zarys biblioteki i napisze do Ciebie maila z prosba o pomoc w wyborze chusty ?? odpiszesz : poczekaj najpierw sie skontaktuje z kims rzetelnym i znajacym sie na temacie a jak juz sie dowiem to Ci odpisze na pytania ??
    no dla mnie to smieszne

Chusteryczka Awatar irla
    Miejscowość
    華沙

Domyślnie

Sunvill - piszesz, że jesteś odpowiedzialna i profesjonalna. Bardzo Cię prosze poducz się w tym temacie najpierw, poobracaj, podoświadczaj różnic NA SOBIE i potem dopiero myśl o zakładaniu jakiegoś doradztwa i bibliotek (co jest ścisle powiązane niestety).
    Inaczej możesz narobic więcej szkód.
    Nie czuje się na przykład doradzać z zakresu zakupu samochodów - a prawo jazdy mam naście lat, któryś samochód i lubię jeździć. Co z tego jak nie mam fachowej wiedzy?
    Ty chusty nie miałaś żadnej, nic nie wiesz o zasadach bezpiecznego noszenia.
    To trzeba dużo pracy i doświadczenia.
    Nic że piszesz że zajmujesz się tylko technicznymi rzeczami. Dopóki nie masz profesjonalistów z prawdziwego zdarzenia, których możesz w jakiś sposób skontrolowac (a do tego musisz miec wiedzę) to Twoje działania są wielce NIEOPOWIEDZIALNE i NIEBEZPIECZNe i nieważne, że napiszesz coś innego.

Wiedza, praktyka a potem dopiero doradztwo Noś, noś Dziewczyno !!!

Przy tłumaczeniu też musisz podać źródło. mam nadzieję, że zgodę właścicieli tekstów masz na piśmie, tak? Jak tak - to nie ma problemu

Przemyśl jeszcze raz swoje planu - swoją drogą fajne
    Ostatnio edytowane przez irla ; 29-07-2009 o 11:32 Powód: literówki
    By dziecko się uczyło, To dla dobra sprawy, Wpójmy mu, że Świat, cały, Jest bardzo ciekawy.
    Każda dziedzina wiedzy warta jest zachodu. Najlepiej gdy ich pozna, wiele już za młodu.

by Anonim z sieci

Tu i Teraz.

Chustofanka
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Skladam pokorna obietnice, ze nic nie ruszy, poki z reka na sercu bede mogla powiedziec bylam, doknelam, doswiadczylam, wiem Same podstrony otworzyc musialam, bo sponsorzy beda chcieli zobaczyc, gdzie pojda ich linki/bannery. Sama biblioteka jeszcze nie funkcjonuje. I pewnie nie zacznie przez dluugi czas.
    Podalam zrodla irlaa, na pismie hmm myslisz, ze warto o to poprosic? czy potwierdzenie droga elektroniczna nie jest wystarczajace?

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

szczerze mowiac zapytalabym najpierw sponsorow, czy ich urzadza sytuacja otwarcia biblioteki 'nie-wiadomo-kiedy-ale-raczej-nie-szybko'... bo to naprawde moze potrwac. ja nosze ponad poltora roku, a nie moge powiedziec, ze na noszeniu sie super znam. tylu rzeczy jeszcze nie probowalam, w tylu wiazaniach nie nosilam...
    i bede do bolu szczera - mnie strona kompletnie niedopracowana, z bledami merytorycznymi i jezykowymi raczej odstrasza niz zacheca do noszenia...

a co do szkolen Trageschule w UK - kiedys organizowala je Jin-Hee Choi ze Sling Divy. teraz sklep nie dziala, Jin-Hee robi tylko szkolenia dla rodzicow, ale moze ktos inny sie tym zajmuje? warto poszukac na Sling Meet jakis informacji. albo tam popytac...
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Uprawnienia umieszczania postów