Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: ból ramion w MT-dziecko na plecach-fotki

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

Tuja - postaraj sie umiescic dziecko cut wyzej i mociej dociagnac pasy - poza tym jesli wczesniej nie nosilas na plecach to musza sie po prostu przyzwyczaic miesnie.

sposob z twistem pokazany przez Pame jest bardzo fajny, przestrzege tylko, zeby nie robic go zbyt wysoko - na pupie jest ok, na krzyzu/na plecach dziecka juz nie - bo moze niepotrzebnie uciskac kregoslup.
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chustoholiczka Awatar Tuja

Domyślnie

o dzięki, spróbuję

Domyślnie

chociaż być może u mnie problemem jest to, że mi się dziecko wygina na wszystkie strony i po pewnym czasie ja już jestem tak zestresowana, żeby mi nie spadł, spocona, nic nie widząca bo włosy mi maluch targa niemiłosiernie, że już tylko chce go tym wiązaniem unieruchomić jak najszybciej.
    Tak więc zobaczymy jak mi się uda wykorzystać Wasze rady w praktyce

Chustofanka Awatar olivka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Po pierwsze, super że się udało wrzucić! Gratulacje Cieszę sie, że mogłam pomóc
    Po drugie - jaki ten Tulik jest cudny! Bardzo moje kolory.
    Po trzecie, co do doradzania, to ja jakimś wielkim ekspertem się nie czuję, na pewno nie mam takiej wiedzy jak dziewczyny powyżej, ale sama ostatnio walczyłam z tym tematem i mogę napisać, czego się nauczyłam na własnych błędach Zastanawiam się, czy, zwłaszcza na zdjęciu nr. 2, ten panel nie ma luzów jakichś? Może to kwestia lepszego dociągnięcia pasów? Jak mnie plecy zaczynają boleć, to rozwiązuję górne pasy i próbuję, czy da się je trochę dociągnąć, i przeważnie okazuje się, że owszem, mam luzy. A może to kwestia wysokości dziecka? Próbowałaś niżej albo wyżej? Nie wiem na czym to polega, ale chyba inne mięśnie pracują czy jak Ja swojego zwykle noszę b. wysoko, bo lubi widzieć, a dzisiaj jak wiedziałam że mi zaraz zaśnie i specjalnie zawiązałam go nisko żeby mógł się lepiej wtulić, to pomimo dobrego dociągnięcia plecy mnie rozbolały. I jeszcze jedna myśl - młody ci siedzi symetrycznie w tym panelu? Jak swojego krzywo zawiążę, albo on się przechyla na jedną stronę, to mnie któraś połowa pleców zaczyna boleć.

A co do zawijania na pasie, to przy takim wrzucaniu na plecy jak powyżej, mając młodego na plecach i pasy górne przytrzymane kolanami, podwijasz panel na dolnym pasie pod spód. Tyle razy, aż będzie dobry.

Podziwiam w ogóle, że ci młody tak siedzi grzecznie z tymi łapkami w środku, mój za nic nie daje się już tak zawiązać. Łapki muszą być na zewnątrz i już, inaczej jest walka i głośny protest. Przestałam z tym walczyć i zostawiam mu te łapki na zewnątrz, skoro lubi. Przy tym sposobie wkładania na plecy tym szybciej mi idzie Tylko wtedy trzeba dojść drogą prób i błędów, ile zawinąć panel, żeby nie był za długi i nie wrzynał się młodemu pod pachami. A, i mnie na początku jak zaczęłam młodemu łapki wyjmować, właśnie bolały mnie plecy, ale potem się mięśnie przyzwyczaiły i jest OK, jeśli dobrze podociągam.

www.kamome.eu - moje pluszaki

Chustoguru Awatar marta-la
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

A mnie tak ciagnie dziecko w dół i ramiona bolą jak:
    - mam zawiązane za nisko (dociągam maksymalnie do góry)
    - nie mam skrzyżowanych pasow bezpośrednio pod pupą.
    Ja nie lubię nosić tak jak u Ciebie jest na zdjęciach. Zdecydowanie mi lepiej jak pasy pod pupą są na płasko skrzyzowane (nie zmięte, ściśnięte)
    Tak jak tutaj na zdjeciu

Tutaj robiłam dwa sposoby wiązania i noszę tylko tym pierwszym
    http://woolloomooloo.pl/content/view/13/13/
    Jak dobrze skrzyżujesz pasy pod pupą to dziecko bedzie siedzialo na krzyżaczku a Ciebie znacznie to odciąży.
    Powodzenia

Domyślnie

a ja myślałam, że mogę ten panel tylko raz podwinąć, a to dla mojego malucha za mało, bo nie za dobrze widzi.
    Spróbuję więc:
    - wiązać wyżej
    - dociągać bardziej (faktycznie jakieś luzy są)
    - wiązać wyżej na pupie pasy ( spróbuję te dwa sposoby- z rozłożonym i zawiniętym pasem)
    -podwinąć dolny pas/panel
    Olivka, mój już też protestuje jak mu łapki do środka chce chować, to tylko działa jak jest zmęczony i chce spać.
    dzięki za instrukcję Marta-la

a ja myślałam, że MT to takie nieskomplikowane urządzenie

Domyślnie

QUOTE=marta-la Zdecydowanie mi lepiej jak pasy pod pupą są na płasko skrzyzowane (nie zmięte, ściśnięte)

podpisuję się pod tymi slowami, też mi sie lepiej nosi jak dobrze dociągnę i skrzyżuję na płasko, powodzenia, a Tulik jest przepiękny!
    Ostatnio edytowane przez kociakocia ; 02-08-2009 o 20:17
    MADAME GOOGOO® :: NOSIDEŁKA MEI TAI, ERGONOMICZNE I HYBRYDOWE, JEDWABNE CHUSTY KÓŁKOWE, POUCH

Doradca Noszenia ClauWi®

Domyślnie

O tak piękny jest
    dziś spróbowałam z rozłożonymi pasami, ale mi ciągle zjeżdżały pod dupkę malucha
    a poza tym było lepiej maluch siedział wyżej, miał rączki na zewnątrz i dzięki temu sobie radośnie popiskiwał a w końcu zasnął słodko. Po godzinie troszkę ramiona bolały tylko ( może za mocno dociągnęłam, bo mnie pasy jakoś do tyłu ciągnęły jak poluzowałam odrobinę - było lepiej)

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

super
    jak widzisz nie takie MT straszny jak sie wydawalo!
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Smile

delikatna jesteś kobitka po prostu , ale dzieci nas utwardzają, znaczy się, że będzie się z każdym dniem lepiej nosiło
    MADAME GOOGOO® :: NOSIDEŁKA MEI TAI, ERGONOMICZNE I HYBRYDOWE, JEDWABNE CHUSTY KÓŁKOWE, POUCH

Doradca Noszenia ClauWi®

Uprawnienia umieszczania postów