Pokaż wyniki od 1 do 20 z 66

Wątek: Papierki

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Ja używałam Popolini i sprawdzały się super u małego dziecka.
    Jak to praktycznie wyglądało? Przy większości papierków narzeka się, że się nie sprawdzają u tak małych dzieci, bo większość kupy przelatuje. Czy te są lepsze? Bo się zastanawiam od kiedy pieluchować wielorazówkami, a dopieranie smółki i mlecznych kupek na wielorazówkach mnie przeraża. Może te papierki albo jak sugeruje Canpol Babies (0-3 m-ce)będą najlepsze do takiego typu kupek? A może macie całkiem inne patenty?

Chusteryczka Awatar tysia
    Miejscowość
    Lublin/Wilkołaz

Domyślnie

Ja zaczęłam stosować pieluchy wielo i papierki jak Adam miał 3 miesiące. Był tylko na piersi, kupy mleczne, półpłynne.
    Przez papierki nic nie przeciekało, przy większej kupie wypływało bokami czasem no ale nic nie da 100% ochrony.
    Zasikane papierki prałam i używałam kilka razy, więc poszło mi ich bardzo mało.
    Adam 2009
    Alicja 2011

Chustofanka Awatar suri80
    Miejscowość
    okolice Warszawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewiórka Zobacz posta
    Jak to praktycznie wyglądało? Przy większości papierków narzeka się, że się nie sprawdzają u tak małych dzieci, bo większość kupy przelatuje. Czy te są lepsze? Bo się zastanawiam od kiedy pieluchować wielorazówkami, a dopieranie smółki i mlecznych kupek na wielorazówkach mnie przeraża. Może te papierki albo jak sugeruje Canpol Babies (0-3 m-ce)będą najlepsze do takiego typu kupek? A może macie całkiem inne patenty?
    Kupki mleczne są rozpuszczalne w wodzie, więc nie trzeba papierków. Ja brudne pieluchy składowałam bez zapierania w wiadrze, później nastawiałam płukanie w pralce przed praniem i prałam w 60 st. w proszku z dodatkiem Nappy Fresh. Nawet jeśli jakieś plamy nie zeszły, to przy suszeniu na słońcu pieluszki były jak nowe
    http://www.oczami-mamy.pl/

"Dziecko chce być dobre. Nie wie- wytłumacz, nie umie- naucz..."

Chustonoszka Awatar budzynskamila
    Miejscowość
    Pojezierze Drawskie

Domyślnie

Nie wpadłam na to, że te papierki można prać...
    Bambino Mio odciskają się troszkę na skórze - nie wiem czy tak musi być. Poza tym pieluszki mam z bambusem i trochę mi szkoda go przykrywać papierkiem, szczególnie teraz, kiedy kupki są mleczne i płukanie ich nie sprawia mi większej przykrości
    Też przecinam na pół.
    Jasiek 11.08.2000 Marysia 21.10.2010
    http://patchworknadstawem.blogspot.com/

Chustonoszka Awatar budzynskamila
    Miejscowość
    Pojezierze Drawskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez budzynskamila Zobacz posta
    Bambino Mio odciskają się troszkę na skórze
    O przepraszam, Imse Vimse mam, nie BM.
    Jasiek 11.08.2000 Marysia 21.10.2010
    http://patchworknadstawem.blogspot.com/