Pokaż wyniki od 1 do 20 z 66

Wątek: Papierki

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Mi się wydaje, że z tym wrzucaniem papierków do sedesu to jest tak, że jeśli coś można uprać (vide - chyba wszystkie papierki poruszane w tym wątku), to zawsze jest szansa, że zatkają kanalizację, bo one nie rozkładają się w sekundzie jak papier toaletowy. Pozostaje więc kwestia tego, czy one są z materiałów naturalnych, czyli czy rozłożą się w miarę szybko po tym, jak już opuszczą nasze rury A to, czy zapchają kanalizację czy nie, to już bardziej kwestia samej kanalizacji (mam na myśli rodzaj i grubość rur itd.).

P.s. Właśnie dostałam papierki akuku - z polecenia. Jeszcze nie próbowałam, ale są bardziej miękkie niż CP.

Chustomanka Awatar Gugu
    Miejscowość
    Crosno

Domyślnie

Mi aż trudno uwierzyć, że coś może być bardziej miękkiego niż CP Niestety owe papierki, mimo że najtańsze jakie miałam, nie są biodegradalne, gdzieś tu już zresztą o tym było, no i to, że nie jest na nich napisane z czego są zrobione świadczy już samo o sobie. Niestety i ja je kupuję najczęściej, bo pupa sucha i są tanie. Miałam bibułki Close Parent, oczywiście, ze fajne, ale strasznie nieprzyjemne w dotyku, takie ostre. Obecnie testuję inne tej samej firmy i są ok.
    mama Estery lipiec 2012
    www.balkanfunk.pl

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gugu Zobacz posta
    Mi aż trudno uwierzyć, że coś może być bardziej miękkiego niż CP Niestety owe papierki, mimo że najtańsze jakie miałam, nie są biodegradalne, gdzieś tu już zresztą o tym było, no i to, że nie jest na nich napisane z czego są zrobione świadczy już samo o sobie. Niestety i ja je kupuję najczęściej, bo pupa sucha i są tanie. Miałam bibułki Close Parent, oczywiście, ze fajne, ale strasznie nieprzyjemne w dotyku, takie ostre. Obecnie testuję inne tej samej firmy i są ok.
    O jakim produkcie piszesz? Bo ja miałam CP. Był na nich skład i jak byk napisane, że można wrzucać do toalety. I zgłupiałam teraz

Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

Ja mam nappy liners kupione już dość dawno ale uważam że są super miękkie i cienkie.

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

Chustomanka Awatar dita

Domyślnie

a gdzie kupujecie papierki? przez alledrogo, sklepy internetowe, sklepy stacjonarne?

Chyba się z wujkiem google pokłóciłam, bo nigdzie nie mogę znaleźć popolini, ani akuku, ani nic innego prócz mioliners i imse vimse. A tych to ja akurat nie chcę

Chustofanka Awatar borussia
    Miejscowość
    okolice Bydgoszczy

Domyślnie

akuku na allegro widziałam, a te zwykłe babyono i canpola to w większych stacjonarnych sklepach dzieciowych są
    Codziennie budzę się piękniejsza, ale dziś to już chyba przesadziłam

Pierwsza 12.2003
    Druga 09.2010

Chustomanka Awatar dita

Domyślnie

ale to się nazywa papierki, bibułki, czy jak toto jest formalnie nazywane? tak żeby google to przyjął i zrozumiał czego ja od niego bym chciała?

(papierków i bibułek nie rozumie więc pewnie coś jeszcze by trzeba dopisać)

no chyba, że mi m. jakąś blokadę założył...

Uprawnienia umieszczania postów