Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 38

Wątek: jestem zaskoczona

Chusteryczka Awatar atelka

Domyślnie jestem zaskoczona

bardzo pozytywnie zaskoczona łatwością użytkowania tetry

może to nie jest odkrywcze ale próbowałam zaprzyjaźnić się z tetrą już jakis czas temu ale zupełnie nie szło. wszystko mokre i ciagłe przebierania.
    tak sobie myślę że to pewnie wakacje i lato robi swoje bo mała biega tylko w gaciach i tetrze.
    no i wreszcie zaskoczyło mnie to że tetra trzyma siuśki w ilości sporej

teraz gatki wełniane do tego dokupię i będzie git

szkoda że tak późno na to wpadłam
    Aś, Julek '08 i Alik '11

mamru
    Guest

Domyślnie

ja też na nowo odkryłam tetrę, a zaczęło się w te straszne deszcze kiedy formowanki schły i schły i schły... tygodniami, a tetra migusiem zakupiłam sobie jeszcze pieluszki dziane disany i teraz tetra+dziana i otulaczyk wełniany-super jest

Chusteryczka Awatar Aloha
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Najprostsze rozwiązania są najlepsze

Mnie, patrząc z perspektywy prawie półrocznego pieluchowania w wielo nasuwają się takie wnioski i spostrzeżenia:

1. Zaczynaliśmy od tetry, i teraz też używamy głównie tetry, plus formowanki samoszyjki. To nam bez problemu starcza i na dzienne drzemki i na spacery. Myślę, że na noc też w końcu spróbuję, bo korci mnie (tylko na noc fajnie byłoby mieć dobrze trzymający wełniany otulacz).

2. Chwilowa fascynacja PULem mnie szybko minęła, chociaż nigdy nie osiągneła wysokiego pułapu Jak obserwuję potężne stosiki pulowych pieluszek to wydaje mi się, że trzymanie dziecka 24 h na dobę w pULu trochę się mija z celem.

3. Przyszłą fascynacją wełną - i też zastanawiam się nad zakupem dobrze trzymających wełnianych gatków, plus dorobieniem sobie kolejnych takich z nóżkami (już na jesień i zimę).

Gdybym miała teraz od początku zaczynać pieluchowanie to na pewno zakupiłabym sobie chłonne pieluchy do składania (na wkłady chłonne by się też przydały), parę otulaczy - ocieplaczy i na noc lub wyjścia chłonne formowanki. Podejrzewam, że wyszedłby bardzo ekonomiczny i praktyczny zestaw.

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

ja tylko mogę dodać, że oprócz tetry bambusowe pieluszki o których pisała kiedyś serafinka są suuper!!!
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

mamru
    Guest

Domyślnie

Adriana_p masz całkowita rację! U nas teraz rządzi tetra, a na nocki wywołane właśnie bambuski, chociaż moje ulubione BG AIO też zakładam

Chustonoszka Awatar enkeli
    Miejscowość
    zasypana śniegiem w Krainie św. Mikołaja

Domyślnie

My tez tetre caly czas w dzien (jako sumo), jesli czas spania w dzien to flanelka i dziergane gatki (lub PUL - mamy tylko jeden, wiec nie za czesto, bo czasem sie pierze i schnie - wieksze PULe IV maja bawelniana zewnetrzna strone), noca AIO "koszerne" (kooshies) - jedna zmiana lub zadnej, czyli cala noc w jednej AIO, bo malutka jest nocniczkowa (teraz ma pol roku).
    enkeli - prywatnie mama Panny Migotki - Aino, od 14.01.2009
    Mama Muminka: "Ale mogę Ci narysować jeża, jak będziesz grzeczna..." ("Tatuś Muminka i morze")
    Pamiętaj, że Matkę Ziemię pożyczyliśmy od naszych wnuków...

Chusteryczka Awatar atelka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adriana-p Zobacz posta
    ja tylko mogę dodać, że oprócz tetry bambusowe pieluszki o których pisała kiedyś serafinka są suuper!!!

które to bambusowe?
    te z allegro
    http://www.allegro.pl/item691344048_...mport_wwa.html

czy np takie jak są u Arabelli

http://www.naszedziecko.org/sklep/pr...roducts_id=321
    Aś, Julek '08 i Alik '11

Chustoholiczka Awatar Tuja

Domyślnie

A co ile zmieniacie tetrę? Mi to na godzinę max starcza, więc jeśli się zapomnę, to wszystko mokre ( no chyba że akurat mamy wełniane gatki, to w środku wszystko pływa a na zewnątrz sucho)
    A! I jaką tetrę kupujecie?

mamru
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tuja Zobacz posta
    A co ile zmieniacie tetrę? Mi to na godzinę max starcza, więc jeśli się zapomnę, to wszystko mokre ( no chyba że akurat mamy wełniane gatki, to w środku wszystko pływa a na zewnątrz sucho)
    A! I jaką tetrę kupujecie?
    my zmieniamy często, co 45 minut, max co godzinę, ale mnie to nie przeszkadza. A tetrę mamy różną, taką sklepową (choć w zeszłym roku udało mi się fajną kupić-bardzo miękką i z grubym splotem, płaciłam ok 2,80/szt), ale mam też muśliny imse vimse i disany-ale to po kilka sztuk, no i jeszcze frotowa leny.

Domyślnie

Dzięki Mamru. I co, faktycznie te firmówki lepsze?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez atelka Zobacz posta
    dobre pytanie, które bambusowe polecacie dziewczyny?

mamru
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tuja Zobacz posta
    Dzięki Mamru. I co, faktycznie te firmówki lepsze?
    ja jestem b. zadowolona, firmówki mają to do siebie, że mają gęstszy splot i porównując np. trzyletnią tetrę- a raczej to, co z niej zostało do trzyletniej muśliny imse vimse, to ta druga trzyma się super, a nawet pokusiłabym się o stwierdzenie, że jedyny widoczny efekt użytkowania to plama po kupce, na jednej pieluszce, której nie zaprałam od razu
    a disana nowa bardzo sztywna, ale jak wyciągnęłam z pralki po pierwszym praniu to mięciutka jak baranek
    Ostatnio edytowane przez mamru ; 25-07-2009 o 21:25 Powód: literówki :/

Domyślnie

hmn... to chyba trzeba kupić

mamru
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adriana-p Zobacz posta
    tu można poczytać o tych bambusowych pieluszkach: http://www.chusty.info/forum/showthr...ight=serafinka
    ja ich osobiście nie posiadam (jeszcze ) ale inne bambuski owszem

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta
    jnawet pokusiłabym się o stwierdzenie, że jedyny widoczny efekt użytkowania to plama po kupce, na jednej pieluszce, której nie zaprałam od razu
    mamru spróbuj mydłem marsylskim zaprać plamę. jest szansa, że zejdzie. to mydło jest niesamowite na plamy. albo wysli mi ją razem z otulaczami to ja spróbuję. no chyba, że chcesz próbkę mydełka to ci wyślę.

co do tematu, to ja tetry nie używam, jesli to sporadycznie. bambuski "tetrowe" od serafinki posiadam i jestem bardzo na tak jeśli o nie chodzi. używam regularnie jako wkłady do kieszonek. szkoda tylko, bo ich cena niemała.

A same kieszonki PUL i ogólnie pieluszki PUL bardzo nadal lubię. Czy jest ktoś, kto ma tak jak ja ???
    Ostatnio edytowane przez yetta ; 25-07-2009 o 15:59
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

mamru
    Guest

Domyślnie

Yetto, mam mydełko oliwkowe, ale dziękuję Ci bardzo za ofertę I czemu ja jeszcze tej pieluchy nie wyprałam tym mydełkiem to nie wiem a ostatnio nawet pokusiłam się w pieluszkarni o mydełko odplamiające, więc spróbuję i tym

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

A zatem próbuj. A ja jestem bardzo ciekawa muśliny IV. Nie chciałabyś się może jednej pozbyć?
    Zuzanna i Franciszek

mamru
    Guest

Domyślnie

jednej mogę się pozbyć wyślę Ci z otulaczami, bo jeszcze nie dotarłam na pocztę a co do ceny to się dogadamy na priv

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

dzieki. a powiedz mi masz musline IV czy disana?
    bo ja kiedys na bazarku kupilam jedną musline tylko nie pamietam której firmy i jej wyglad jest tragiczny. musze zapytac ktora to bo pamietam od kogo.
    Zuzanna i Franciszek

Uprawnienia umieszczania postów