Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18

Wątek: jaka pieluszka na spacer/dłuższe wyjścia?

Chustoholiczka Awatar Tuja

Domyślnie jaka pieluszka na spacer/dłuższe wyjścia?

chyba jeszcze nie było na ten temat?
    Ja często jeszcze się łamię i jednorazówkę zakładam. Szczególnie do chusty, jak mamy ucisk na pieluchę większy. No ale wolałabym jakąś dobrą opcję wielorazówki. Co Wy zakładacie maluszkom swoim?

Chusteryczka Awatar atelka

Domyślnie

Ja zakładałam zawsze kieszonki ale ostatnio Julka strasznie dużo siusia i też się przyłączam do pytania.
    Aś, Julek '08 i Alik '11

Domyślnie

No właśnie, mój Julek też sika na potęgę. To samo w nocy, musimy mieć jednorazówkę, albo 3-4 przewinięcia zaliczam

Chustonoszka Awatar gann

Domyślnie

U nas w 100% sprawdza się zestaw: bambusowa foremka + otulacz z wełny filcowanej (IV). Młoda ma rok i 2 m-ce, ostatnio "wozi się" brum brumem jednak
    Na razie nie sprawdzałam tego zestawu na noc - czekam aż foremki przekroczą magiczną granicę 10 prań, a ja przekroczę barierę psychiczną
    Wcześniej jako GANARA..

Chustoholiczka Awatar v
    Miejscowość
    jakby Warszawa

Domyślnie

edycja
    Ostatnio edytowane przez v ; 17-11-2009 o 22:49

mamru
    Guest

Domyślnie

podpisuję się pod gann i polecam szczerze. Używam bambuskek-najczęściej bambinex, lub P'tit Dessous, ale ostatnio Nature Babies Lovable (uważam, że na naszym forum troszkę niedoceniona), na to wełenka imse vimse, lub woolwikkel i gotowe. Gann ja od początku używam również tego zestawu na noc-nie czekałam z tymi praniami i nigdy nie miałam żadnych przecieków. A na początku wkładałam dodatkową wkładkę, również bambusową, to teraz tylko bariera psychiczna została do pokonania

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wolomin-city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez va Zobacz posta
    ucisk moze jest wiekszy, ale dzieci siedzac w chustach sie siusiaja wiele
    moze tu Kinga zajrzy i wyjasni, ja sie nie podejmuje, po prostu to wiem i sprawdzilam - to prawda
    Ech moja Kluska równo siusia i wali kupę w chuście - co gorsza jak pielucha przyciśnięta chustą to kupa z braku miejsca włazi na plecy :/ Co mam jej powiedzieć żeby przestała?

Chustomanka Awatar dominika79
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

na spacery kieszonka, czasem bambusowa z otulaczem
    H- 28.06.2008 r., M -05.06.2001 r.

mojdom13.blogspot.com

http://http://www.chusty.info/forum/...ad.php?t=46784pieluszki wielorazowe

---> w razie zapchania skrzynki pw---> dosr@poczta.wp.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta
    podpisuję się pod gann i polecam szczerze. Używam bambuskek-najczęściej bambinex, lub P'tit Dessous, ale ostatnio Nature Babies Lovable (uważam, że na naszym forum troszkę niedoceniona), na to wełenka imse vimse, lub woolwikkel i gotowe. Gann ja od początku używam również tego zestawu na noc-nie czekałam z tymi praniami i nigdy nie miałam żadnych przecieków. A na początku wkładałam dodatkową wkładkę, również bambusową, to teraz tylko bariera psychiczna została do pokonania
    ja tak do końca do formowanek nie mogę się przekonać ( choć tych przez Ciebie wymienianych jeszcze nie próbowałam) a to dlatego, że dziecko czuje mokro. Może wkładkę z polarku dodawać?
    A te wełenki gdzie można kupić?
    Mamru, a Ty chyba gdzieś pisałaś jeszcze o BG AIO, że dobre są. Tak się nad nimi zastanawiam. A może lepiej wonderoo?
    Planuję zakupy i nie wiem co kupić??

mamru
    Guest

Domyślnie

Tujo! Bardzo lubię BG AIO, woonderosów już dawno się pozbyłam. Osobiście uważam, że woonderosy nie są dla szczuplaczków, a moje dzieci takie właśnie są i dlatego się ich pozbyłam. A BG AIO super-i ta mięciutka organiczna bawełenka w środku - to przytulania Na początku kiedy jeszcze nie osiągnęły swojej chłonności to wkładałam do środka wkładkę bambusową, lub z mikrofibry, czasem konopną, teraz już bez. Używam właśnie na nocki na dłuższe wyjścia i nigdy nie miałam problemów z przeciekaniem. I bardzo podobają mi się napy w BG AIO, zupełnie inne niż w woonderosie. Jedyny minus tylko długo schnie... ale ja jej to wybaczam wspaniałomyślnie

Jeśli chodzi o wkładkę to myślę, że możesz dać polarową, ja nie daję, tylko papierek na pieluszkę.

Wełenki możesz kupić w pieluszkarni (imse vimse) lub w ekobaby (woolwikkel) -mam oba i jestem bardzo zadowolona. Woolwikkel jest tańszy więc nie ma co przepłacać, a wyglądają prawie identycznie-tylko metka inna
    Ostatnio edytowane przez mamru ; 26-07-2009 o 20:57

Chustonoszka Awatar gann

Domyślnie

To faktycznie bariera psychiczna mi została
    Wcześniej jako GANARA..

Domyślnie

Dziękuję Mamru za wyczerpującą odpowiedź
    mój maluch też szczuplaczek ( a w udach to już szczególnie) więc spróbuję BG AIO

mamru
    Guest

Domyślnie

wypróbuj koniecznie, a jeśli Wam się nie spodoba, to z pewnością znajdziesz kogoś kto będzie chciał kupić

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta
    Tujo! Osobiście uważam, że woonderosy nie są dla szczuplaczków,

E tam... moja mała ma 9 m-cy i waży zaledwie 7 kg. Szczuplutka strasznie. Wonderoosy nosi od 3 m-ca życia i od razu stały się naszymi ulubionymi.
    Obszerne są to fakt ale chłonność bezkonkurencyjna.

Chusteryczka Awatar Aloha
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Tak, wonderoosy są mega chłonne, ale to zaleta ich wkładów chłonnych. Gdyby przełożyć te wkłady do innej pieluszki byłoby równie chłonno, i może wygodniej, bo jednak Wonderoos jest mało zgrabny
    Ja też go lubię, ale właśnie za te pięknie wyprofilowane wkłady.

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

he he

u nas na spacery kieszonki zwykle, przyznam, że nigdy w zasadzie z żadną nie miałam problemów spacerując w chuście. również z formowankami nie.
    osttanio za to na wypadzie wakacyjnym używałam eko bambusowych jednorazówek. i każda kupa wypływała julce do szyi nigdy tak nie miałam z żadną kieszonką.

wonderoosów używam na noc dla alexa i są super, chociaż mój synek jest baardzo drobny.
    dla julki, która jest pulchniutka używam od urodzenia, tyle, że z jedną wkładką.

w zasadzie wonderoos jest dla dzieci z grubszymi udkami, a bumgenius dla szczuplutkich nóżek

AIO bumgeniusa nadal niecierpię
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

mamru
    Guest

Domyślnie

no i właśnie kolejny wątek na potwierdzenie tezy, że każdemu co innego pasuje
    A co do tego sikania na spacerze, to przyznam Ci rację Va... sprawdziłam to dzisiaj i jestem zszokowana ale o tym napiszę w osobnym wątku...

Chusteryczka Awatar Leika
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

U nas BG sprawdzają się znakomicie nawet w czasie dłuższych wyjść z domu
    Starszy Syn (VIII.2006), Córka (I.2009) i młodszy Syn (XI.2011)

http://moje-dzieciaki.blogspot.com/

We are what we think. All that we are arises with our thoughts.
    With our thoughts we make the world.
    Buddha

Uprawnienia umieszczania postów