No właśnie, mój Julek też sika na potęgę. To samo w nocy, musimy mieć jednorazówkę, albo 3-4 przewinięcia zaliczam![]()
No właśnie, mój Julek też sika na potęgę. To samo w nocy, musimy mieć jednorazówkę, albo 3-4 przewinięcia zaliczam![]()
U nas w 100% sprawdza się zestaw: bambusowa foremka + otulacz z wełny filcowanej (IV). Młoda ma rok i 2 m-ce, ostatnio "wozi się" brum brumem jednak
Na razie nie sprawdzałam tego zestawu na noc - czekam aż foremki przekroczą magiczną granicę 10 prań, a ja przekroczę barierę psychiczną![]()
Wcześniej jako GANARA..
edycja
Ostatnio edytowane przez v ; 17-11-2009 o 22:49
na spacery kieszonka, czasem bambusowa z otulaczem
H- 28.06.2008 r., M -05.06.2001 r.
mojdom13.blogspot.com
http://http://www.chusty.info/forum/...ad.php?t=46784pieluszki wielorazowe
---> w razie zapchania skrzynki pw---> dosr@poczta.wp.pl
podpisuję się pod ganni polecam szczerze. Używam bambuskek-najczęściej bambinex, lub P'tit Dessous, ale ostatnio Nature Babies Lovable (uważam, że na naszym forum troszkę niedoceniona), na to wełenka imse vimse, lub woolwikkel i gotowe. Gann ja od początku używam również tego zestawu na noc-nie czekałam z tymi praniami i nigdy nie miałam żadnych przecieków. A na początku wkładałam dodatkową wkładkę, również bambusową, to teraz tylko bariera psychiczna została do pokonania
![]()
ja tak do końca do formowanek nie mogę się przekonać ( choć tych przez Ciebie wymienianych jeszcze nie próbowałam) a to dlatego, że dziecko czuje mokro. Może wkładkę z polarku dodawać?
A te wełenki gdzie można kupić?
Mamru, a Ty chyba gdzieś pisałaś jeszcze o BG AIO, że dobre są. Tak się nad nimi zastanawiam. A może lepiej wonderoo?
Planuję zakupy i nie wiem co kupić??![]()
Tujo! Bardzo lubię BG AIO, woonderosów już dawno się pozbyłam. Osobiście uważam, że woonderosy nie są dla szczuplaczków, a moje dzieci takie właśnie są i dlatego się ich pozbyłam. A BG AIO super-i ta mięciutka organiczna bawełenka w środku - to przytulaniaNa początku kiedy jeszcze nie osiągnęły swojej chłonności to wkładałam do środka wkładkę bambusową, lub z mikrofibry, czasem konopną, teraz już bez. Używam właśnie na nocki na dłuższe wyjścia i nigdy nie miałam problemów z przeciekaniem. I bardzo podobają mi się napy w BG AIO, zupełnie inne niż w woonderosie. Jedyny minus tylko długo schnie... ale ja jej to wybaczam wspaniałomyślnie
Jeśli chodzi o wkładkę to myślę, że możesz dać polarową, ja nie daję, tylko papierek na pieluszkę.
Wełenki możesz kupić w pieluszkarni (imse vimse) lub w ekobaby (woolwikkel) -mam oba i jestem bardzo zadowolona. Woolwikkel jest tańszy więc nie ma co przepłacać, a wyglądają prawie identycznie-tylko metka inna![]()
Ostatnio edytowane przez mamru ; 26-07-2009 o 20:57
To faktycznie bariera psychiczna mi została![]()
![]()
Wcześniej jako GANARA..
Dziękuję Mamru za wyczerpującą odpowiedź
mój maluch też szczuplaczek ( a w udach to już szczególnie) więc spróbuję BG AIO
![]()
Tak, wonderoosy są mega chłonne, ale to zaleta ich wkładów chłonnych. Gdyby przełożyć te wkłady do innej pieluszki byłoby równie chłonno, i może wygodniej, bo jednak Wonderoos jest mało zgrabny![]()
Ja też go lubię, ale właśnie za te pięknie wyprofilowane wkłady.