Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 38 z 38

Wątek: jestem zaskoczona

mamru
    Guest

Domyślnie

mam i disanę http://www.pieluszkarnia.pl/p323,dis...muslinowa.html i imse vimse http://www.pieluszkarnia.pl/p29,imse...naturalne.html, którą chcesz?? Disanę to mam nawet jedną nówkę, tylko wypraną.

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

a mogę prosić po jednej obie i albo wezmę jedną albo obie? disana moze byc ta nowa wyprana, jak wolisz.
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

mamru
    Guest

Domyślnie

ok, wyśle Ci z otulaczami, a to czego nie będziesz chciała to mi odeślesz ale zrobiłyśmy OT
    wracamy do tematu
    tetrówki zatem lubimy bardzo za błyskawiczne schnięcie. Ja jeszcze wkładałam dwie tetry np na wyjścia.

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta
    tu można poczytać o tych bambusowych pieluszkach: http://www.chusty.info/forum/showthr...ight=serafinka
    ja ich osobiście nie posiadam (jeszcze ) ale inne bambuski owszem

tak jest, to te z allegro.

tych u Arabelli nie znam.
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

mamru
    Guest

Domyślnie

a może ktoś korzysta z tych od Arabelli i podzieli się spostrzeżeniami?

Chusteryczka
    Miejscowość
    Praga Północ podwórka

Domyślnie

my tez wlasnie na tetrze i otulaczu tyle ze na tetrze orgaicznej bo ja fioła mam na tym punkcie.
    super sprawa
    z lenistwa chyba mnie na to wzielo bo mi sie wkladow pakowac w kieszenie nie chce
    kiedys wydawalo mi sie z tetra to tyle roboty...po uzywaniu przez rok wielo czlowiek juz inaczej patrzy

jeszcze flanelke polecam z ekobaby

a tetra organiczna fajniejsza jest IV niz disana IMO.

mamru
    Guest

Domyślnie

ja też uważam, że imse vimse lepsza od disany i jeszcze przy okazji tańsza

Chustoholiczka Awatar Tuja

Domyślnie

a na tetrę jakie otulacze dajecie? Ktoś gdzieś pisał o gatkach wełnianych na tetrę. Da się? jak to instalujecie na wierzgającym dzieciu?
    Myślałam jeszcze o otulaczu IV, bo cieńki się wydaje jak na PUL ( dla koleżanki noworodka kupiłam, więc pomacałam sobie)

Chustomanka Awatar merolik
    Miejscowość
    Podlasie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tuja Zobacz posta
    a na tetrę jakie otulacze dajecie? Ktoś gdzieś pisał o gatkach wełnianych na tetrę. Da się? jak to instalujecie na wierzgającym dzieciu?
    Myślałam jeszcze o otulaczu IV, bo cieńki się wydaje jak na PUL ( dla koleżanki noworodka kupiłam, więc pomacałam sobie)
    Na tetrę idzie każdy otulacz, PULa nie lubię tylko, bo jeśli tetra w prostokąt to otulacz na nóżkach dotyka gołej skóry, a tego nie lubimy, zaczerwienienia są... A wełniane gatki jak najbardziej, jak Mała wierzga to odwracam jej uwagę np głośnym śpiewem Polecam też otulacz wełniany IV, wszystkie zalety wełny, a do tego szybciutko schnie.

mamru
    Guest

Domyślnie

podpisuję się pod tym co napisała Tuja otulacz jaki pod ręką, choć ostatnio najczęściej wełenka, ale pul z bawełną też czasami jest na pupce, zwłaszcza wtedy gdy gatki się gotują

mamru
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yetta Zobacz posta
    kiedys na bazarku kupilam jedną musline tylko nie pamietam której firmy i jej wyglad jest tragiczny. musze zapytac ktora to bo pamietam od kogo.
    Yetto, zarówno muślina imse vimse jak i disany mają metki, jeśli nie masz metki to może to jest coś innego?

Chusteryczka
    Miejscowość
    Praga Północ podwórka

Domyślnie

lenya nie ma metki
    przynajmniej nie z firma
    i wyglada rzeczywiscie tak se, ale ja ja lubie bo jest miekka i chlonna

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Chyba nie ma metki? Hmmm ale musze sprawdzic. Cos mi sie wlasnie dziwnie wydawalo ze powinna byc metka.
    Zuzanna i Franciszek

Chusteryczka Awatar Musli
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aloha Zobacz posta
    Najprostsze rozwiązania są najlepsze

Mnie, patrząc z perspektywy prawie półrocznego pieluchowania w wielo nasuwają się takie wnioski i spostrzeżenia:

1. Zaczynaliśmy od tetry, i teraz też używamy głównie tetry, plus formowanki samoszyjki. To nam bez problemu starcza i na dzienne drzemki i na spacery. Myślę, że na noc też w końcu spróbuję, bo korci mnie (tylko na noc fajnie byłoby mieć dobrze trzymający wełniany otulacz).

.
    Aniu robi się Tylko teraz wezme podwójnie zrobie, będzie tzrymał. sfilcowałaś tamten?
    nie ma mnie, wracam w niedzielę

blog http://szandorowemusli.blogspot.com
    dziergadełka http://musli-ruszyczmiejsca.blogspot.com

mamru
    Guest

Domyślnie

no to może to jest lenya? Sprawdź koniecznie

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Mam tetrę bambusową i ona po ciągłym praniu i używaniu wciąż dobrze wygląda. To ja moze mam ta lenye.
    Chciałabym spróbować disany albo IV.
    Zuzanna i Franciszek

Chustofanka Awatar AgaPe
    Miejscowość
    Racibórz/ Mikołów

Domyślnie

Ktoś kiedyś polecał extra grubą tetrę lux na allegro, 2,70 za sztukę - polecam, sprawuje się świetnie. Moim drugim odkryciem są prefoldy bambino mio i kushies - schną dłużej niż tetra, ale są wygodne w użyciu. Do tego otulacze Yetty, Ali Jakubik i paru jeszcze szyjących mam forumowych i nawet tata sobie z tym radzi A formowanki - poza walorami wizualnymi jakoś mnie jednak nie przekonują.
    "Wszystko trzeba odkryć samemu. I również przejść przez to zupełnie samemu". [Too-tiki]

Mój świat mieści się w moich ramionach.

ChustoTata Awatar allad
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

A my od wczoraj posiadamy pierwszą wełenkę. Ale ja ciągle nie mogę się przekonać. Widzę że nie przecieka, że tetra szybko schnie wierzę na słowo, ale że wygląda jak gacie prababci...
    Chyba pozostanę wielbicielem włochatych Itti Bitti. Nie dość że już pamiętam na którego napa trzeba zapiąć, to jeszcze są śliczne. Ale schną koszmarnie długo, to fakt. Nawet w upały zawsze są ostatnie suche.
    Ale wierzę że tetra pozwoli łatwiej nauczyć Julkę że nie jest miło sikać w gacie
    Andrzej tata Julki (17.03.2008) i Alicji (20.04.2011)

Uprawnienia umieszczania postów