Pokaż wyniki od 1 do 20 z 64

Wątek: Coś nie tak z tą przewiewnością wielo

Mieszany widok

Chustofanka

Domyślnie Coś nie tak z tą przewiewnością wielo

Moja mała przez kilka dni była na jednorazówkach- bo spieranie biegunkowych kup jakoś nie było moim marzeniem .
    Dziś włożyłam jej znów wonderoosa.
    Sprawdzam czy dzieć siknął wkładając palucha w pieluchę. Czuję wilgoć, ściągam pieluchę, wyciągam wkład do prania a tam sucho
    Wychodzi na to, że skóra była wilgotna.

Hmm... w jednorazówce się mała nie pociła. Czyżby to mit o tej przewiewności wielo i w lato w jednorazówkach chłodniej ??????

Chustofanka Awatar herbal2
    Miejscowość
    Kraków / Frankfurt nad Menem

Domyślnie

Ja od kilku dni stosuję wielo, na ogół tetrę lub tots bots + otulacz i pupa zaczerwieniona Dziś jechałam z małą samochodem do paru urzędów, więc wpakowałam ją w BG w efekcie i pupa zaczerwieniona i od siku też czerwono. Na noc założyłam jednorazówkę i wysmarowałam zaczerwienione miejsca sudocremem.
    Cztery Aniołki w Niebie.

30 kwietnia 2009 - Julka, nasze wytęsknione szczęście

Jeżeli wierzysz, że pływanie wyszczupla to zobacz jak wieloryb wygląda.(Tytus de Zoo)

Chusteryczka Awatar kamilcia.xt
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

ja się bałam to napisać żeby nie zostać zakrzyczaną przez zwolenniczki wielorazówek ale dla mnie też to mit z przewiewnością wielorazowych. Przynajmniej tych z PULem bo z innymi nie mam doświadczeń. Karinie zakładam tetrę w PULu a pampki na wyjścia i na noc i różnicę widzę szczególnie teraz w upały na niekorzyść wielorazówek.. Nie miała nigdy odparzeń ani podrażnień ale pod PULem, nawet gdy jest sucho, skóra jest często wilgotna, cieplejsza niż w pampku
    Karina - 2007r.
    Lila - 2009r.
    Witold - 2014r.
    Gerald - 2016r.

Chusteryczka Awatar IwontaG
    Miejscowość
    Sandomierz

Domyślnie

A ja stosuję teraz bambusowe formowanki lub flexitot i mała ma nic a nic nie odparzoną pupę, załozyłam natomiast raz pampka na 4 godziny i tyłek czerwony.

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IwontaG Zobacz posta
    A ja stosuję teraz bambusowe formowanki lub flexitot i mała ma nic a nic nie odparzoną pupę, załozyłam natomiast raz pampka na 4 godziny i tyłek czerwony.

To może być wina pampersowej chemii a nie braku przewiewności.

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Hm, w te upały to pocenie jest nieuniknione. Może po prostu o to chodzi?

Chustofanka Awatar herbal2
    Miejscowość
    Kraków / Frankfurt nad Menem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IwontaG Zobacz posta
    A ja stosuję teraz bambusowe formowanki .
    No, moje tots bots to też bambusowe formowanki, a jednak... Dziś wreszcie wyschły zaimpregnowane wełniane gatki, jutro wypróbujemy. Może wełna nie będzie tak odparzać jak PUL.
    Cztery Aniołki w Niebie.

30 kwietnia 2009 - Julka, nasze wytęsknione szczęście

Jeżeli wierzysz, że pływanie wyszczupla to zobacz jak wieloryb wygląda.(Tytus de Zoo)

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Ja od dawna mam wątpliwości co do przewiewności PULa... O ile otulacze IV przemakają (co w kwestii przewiewności świadczy na ich korzyść), o tyle TotsBots trzymają w środku każdą ilość płynu... Dlatego latem puszczam młodą w samej pieluszce lub, jak już muszę, dodaję otulacz wełniany. Po jednym dniu w Huggisach (chłodniejszy deszczowy dzień) młoda była odparzona.
    Antek '05
    Zosia '07

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja myślę, że pocić się dzieci w upały będą i w jednorazówkach i w wielorazówkach. A chyba lepiej się spocić w bawełnianej pieluszce czy nawet PULowej, niż jednorazówce w której wewnątrz jest tyle chemi.
    Mój jest w dzień różnie, zazwyczaj na zmianę otulacz polar, kieszonki PUL lub AIO. Czasem zakładam po domu formowankę bawełnianą bez otulacza.
    W nocy formowanka bawełniana i otulacz PUL.
    I nie zauważyłam, żeby się pocił. Wręcz przeciwnie. Pupcia jest sucha. Skoro polar/mikropolar/welur ma pochłaniać wilgoć to i pot powinien (wydaje mi się). A może te dzieci co się odparzają w wielo ząbkują? Skład moczu podobno się wtedy zmienia. My nie mieliśmy odparzenia od ładnych paru miesięcy. Tyle, że po każdej zmianie pieluszki przemywam pupę wodą i mydłem marsylskim. Czasem mi się zdarzy nie przemyć, ale to rzadko, zazwyczaj zawsze to robię.
    Ostatnio edytowane przez yetta ; 22-07-2009 o 22:06
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

Uprawnienia umieszczania postów