Wbrew moim obawom ciągle się mieścimy:
żaba nie tak piękna jak w chuście, ale chyba w żadnym nosidle nie będzie taka jaka może by w chuście.
Wbrew moim obawom ciągle się mieścimy:
żaba nie tak piękna jak w chuście, ale chyba w żadnym nosidle nie będzie taka jaka może by w chuście.
www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
gugu-gaga.pl na Facebooku
Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.
A gdzie można poczytać o Marsupi w języku polskim - jakiś bardziej obszerny opis?
A co bys chciała wiedzieć?![]()
Jest nosidłem ergonomicznym dla małych dzieci. Można nosić dziecko w pionie tylko-na brzuchu, na biodrze i na plecach jak ktoś ma potrzebę. Producent piszę, że można nosić do 15 kg, ale do 10 kg jest wygodnie. POtem może być różnie.
Wg. mnie to nosidło ergonomiczne specjalnie dla maluszków. Ma węższy panel niż inne nosidła, dodatkowo dołączony jest specjalny pasek, który sie nakłada na panel by dodatkowo go zmniejszyc-dla komfortu dziecka.
Mozna w nim wygodnie nosić dziecko do około 6 miesiąca (to też moje zdanie), w zależności od wielkości. Moja ma 4,5 miesiąca, ubranka na 74 cm i jeszcze daje radę (znaczy nóżki nie wiszą, bo o to tu chodzi).
Kupić można u mnie, jeszcze mi 3 sztuki zostały.
(acha, rzepy się nie rozpinają!!)
A jak wypada w porównaniu z chustą?
Jest wygodniej nosić?
Wiem, że z tymi cchustami to pewnie kwestia gustu, ale wszyscy tu pisali, z tego co pamiętam (jak zaczynałam czytać to forum, że dla noworodka to wyłącznie chusta, bo nic lepiej nie podtrzyma dziecka.
jak wobec tego wypada Marsupi.
Napisz też Petisu, jeśli możesz, jaka jest cena takiego nosidełka, bo nie mogę u Ciebie na stronie znaleźć.
Z drugiej strony moja mała ma już 4 miesiące i zastanawiam się, czy ma sens kupować nosidło. Zastanawiam się tylko dlatego nad nim, że mój mąż nie może się przekonać dochusty, a i moi znajomi się boją, a czasem chciałabym im podrzucić małą na jakiś spacerek, a wózka nie używamy.
Dobrze zawiązanej chusty NIC nie przebuje. Ale ma ten plus, że zakłąda się błyskawicznie i bezproblemowo. Mnie ratowało na samotnych spacerach, kiedy Młodsza budziła się na cyca i trzeba było ją wyciągać. Zanim się czułam super pewnie z chustą+malizną, Marsupi zapewniało mi spokój ducha na spacerach. Teraz używamy jak jedziemy gdzies autem i potem trzeba wejść gdzieś na chwilę (zakupy), ale na dłuższe spacety też.
Jesli chodziło Ci o to czy wygodne jest dla rodzica, to powiem, ze baaardzo. Natomiast w PRAWIDŁOWO ZAWIĄZANEJ chuście pozycja dziecka jest pewnie lepsza.