Pokaż wyniki od 1 do 20 z 87

Wątek: Marsupi Plus

Mieszany widok

Chustomanka Awatar Aniika

Domyślnie

Ja spotkalam sie z marsupi na warsztatach chustowych i zostalo ono polecone dla niemowlaków. Takze sa szkoly noszenia, ktore marsupi nie wykluczaja.
    Uzytkowalam to nosidlo krotko i rzadko, ale bylo bardzo dobre do uspania. Dziecko usypialo sie w nim bardzo szybko i mozna bylo je odlozyc. Po krotkim czasie nie reagowala na te rzepy. Nie nosilam w nim spiacego dziecka, ale w chuscie tez staram sie nie nosic spiacego dziecka, bo przeczytalam, ze spanie w chuscie tez jest be dla kregoslupa.

Z chusta jest tak, ze poczatki bywaja trudne, czesto pierwsze wiazania nie sa super dla dziecka i jego kregoslupa. Im wiecej motamy, tym wiecej sie uczymy, a ze na poczatku motamy dzieci male i kruche, nie ma sie co dziwic, ze latwiej rzucic chuste w kat i siegnac po nosidlo, zeby szybko dziecko przeniesc, uspac, uspokoic jego placz.

Kupilam nosidlo marsupi, znajac podzielone opinie na jego temat.

Poza tym kregoslup naszych dzieci jest narazony na niedogodności, chociazby przez nieumiejętne podnoszenie, odkładanie i noszenie dziecka na rekach. Nie wspomne juz o wozkach, najczesciej widuje niemowlaki w spacerowkach rozlozonych na plasko, albo bardzo czesty widok- noworodki w fotelikach samochodowych na stelazach od wozkow. Znam osoby, ktore tak uspokajaja swoje dzieci, ze bujaja je w tych fotelikach przez wiele godzin, chyba lepiej ponosic 10 minut w marsupi i odlozyc do lozeczka.

Ja z chust nie zrezygnowalam, moze nawet dzieki temu, ze nosilam w marsupi, dalam szmacie i sobie druga szanse.

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

Jak to spanie w chuście jest be dla kręgosłupa???
    www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
    gugu-gaga.pl na Facebooku

Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.

Chustomanka Awatar Aniika

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez petisu Zobacz posta
    Jak to spanie w chuście jest be dla kręgosłupa???
    Sugerowalam sie wypowiedzia Mimezis (post 14)
    http://chusty.info/forum/showthread....t=#post1226104

Cytat Zamieszczone przez Jedyna Zobacz posta
    Dziewczyny - ja mam jedną prośbę napiszcie mi jak to jest z tym rozmiarem. Do jakiego momentu mogę używać marsupi (w tej chwili nóżki wyglądają u nas jak i JP na focie). Synuś jest długi więc pewnie szybko wyrośnie. I właśnie - będzie za duży jak?....
    Ja uznalam, ze nosidlo jest za male, kiedy materialu z panela zabraklo pod zgieciem kolanek.
    Ostatnio edytowane przez Aniika ; 11-07-2011 o 19:02 Powód: odpowiedz dla Jedynej

Chustonówka

Domyślnie

Wlasnie dzisiaj przyszło do mnie Marsupi - pierwsze próby rewelacja- nie spodziewałam się, że to takie wygodne malutka też chyba czuła się nie najgorzej- nawet zaczeła w nim zasypiać, ale na spanko odłozyłam do łóżeczkabardzo przyjemny w dotyku materiał, mięciutki. Dobrze się reguluje dzieki tym szelkom na rzepy dziękuje Wam za rady. Pozdrawiam

Chusteryczka Awatar miss_kumcia
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

A moze mi ktos podac dokladne wymiary? Szerokosc i wysokosc panela przede wszystkim. Bede bardzo wdzieczna
    Gad 2011

Chustopróchno Awatar Kreska

Domyślnie

Podpowiedzcie mi proszę:
    rozumiem że rozmiar S będzie za mały na wysokiego tatusia 185cm? (budowy normalnej - nie gruby, nie chudy)
    więc zostaje np L
    ale czy L nie będzie z kolei za wielkie na mamusię o wzroście niespełna 170cm i rozmiarze powiedzmy 40?

innymi słowy: jak to jest z tymi pasami? jakie są długie?
    Ostatnio edytowane przez Kreska ; 27-05-2012 o 14:44
    Ania
    2008, 2011, 2013, 2018

Chustopróchno Awatar Kreska

Domyślnie

nikt nic nie wie?
    Ania
    2008, 2011, 2013, 2018

Chustonówka

Domyślnie

Ja potrzebuję nosidełka w kryzysowych sytuacjach. Moja malutka nie potrzebuje bujania do snu- w zasadzie zasypia sama w łóżeczku, gdy tylko chce jej się spać- raczej ze spaniem nie mam problemu. Potrzbuje nosidełka wtedy, gdy mala zaczyna marudzić w ciągu dnia, nudzi jej sie lezenie w leżaczku, bądź obudzi sie z drzemki w wózku kiedy jesteśmy na dworze ze starszą córcią a nie chcemy jeszcze wracac do domu. Albo wtedy gdy starsza córcia chce sie w coś bawić, lub żebym jej w jej towarzyszyła przy zabawie a malutka nie śpi i zaczyna marudzić- wtedy własnie kłopotliwe jest branie na rece i noszenie- dlatego poszukuje dobrego nosidełka, które by mi ułatwiło codzienne funkcjonowanieI wiecie co zamówiłam dzisiaj marsupi, zobaczymy jak będzie. Pozdrawiam

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Włocławek

Domyślnie

Dziewczyny - ja mam jedną prośbę napiszcie mi jak to jest z tym rozmiarem. Do jakiego momentu mogę używać marsupi (w tej chwili nóżki wyglądają u nas jak i JP na focie). Synuś jest długi więc pewnie szybko wyrośnie. I właśnie - będzie za duży jak?....

ps. nie wiem czy napisałam w sposób czytelny i zrozumiały?

Uprawnienia umieszczania postów