Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: nosidlo czy chusta - pytanie do doswiadczonych

Chustonoszka
    Miejscowość
    Wawa

Domyślnie

Juz sie prawie zdecydowalam na chuste wiazana, ale dzisiaj rano zaczelo mi chodzic po glowie to Marsupi. No i jeszcze mam takie pytanie do uzytkowniczek Marsupi: czy ono jednak nie trzyma pleckow o wiele slabiej niz chusta?
    A moze jest w Warszawie jakas uzytkowniczka Marsupi, ktora bylaby sklonna dac przymierzyc?

Chusteryczka Awatar monika999

Domyślnie

my mamy i nosidlo i chuste Girasol. niestety nasza malutka nosidelka nie polubila, a chuste uwielbia. mysle, ze przyjdzie jeszcze na nia czas skonczyla niedawno 4 miesiace, w chuscie wiazemy sie od wczoraj w 2x, bo w kieszonce troche marudzila. polecamy dla malych niemowlaczkow chusty wiazane, wydaje mi sie,ze takie maluszki w pierwszych miesiacach zycia maja lepsze podparcie w chuscie niz w nosidelku... ale to oczywiscie nasze doswiadczenie i u was moze byc inaczej.

Chustomanka
    Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

Ja kupiłam manduce we wrześniu, Zo miała wtedy 8 m-cy. Dla nas była wtedy mocno za duża, tzn, panel był tak wysoki, że miałam wrażenie, że Małej jest okropnie niewygodnie. Za to teraz - na szybkie akcje "zanieść/wyjąć/schować" manduca jest niezastąpiona. Dorosłyśmy do manducy dopiero jak Zo miała 14 m-cy.
    Jeśli masz drobne dziecko, to moim zdaniem lepsza będzie chusta. Z każdym wiązaniem jesteś coraz pewniejsza i coraz szybciej Ci to idzie, więc dzieciaczek na kocyku długo nie poleży. Ja mam bardzo ruchliwe dzieci, więc przy motaniu nawet nie kładłam ich na ławkę, tylko wprost na kocyk, podkładkę, pieluszkę rozłożony na trawie - hardcore totalny zdaniem przechodniów. Często nawet zdarzało się, że jakieś litościwe dusze proponowały potrzymanie "dzidziusia", żeby nie musiał tak na ziemi leżeć...
    Aga,

mama Zosi (14.01.2008), Adasia (13.12.2005 - 34 tc, 1180 g) i Lili (18.01.2012)

Uprawnienia umieszczania postów