Mała turystyczna pralka.![]()
Mała turystyczna pralka.![]()
SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
Zuzanna i Franciszek
W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.
A ja po prostu "zapomniałam", że istnieją jednorazówki. Nie przyjmuję tego do wiadomości i jużWcześniej miałam opakowanie Tushies i 2 razy Wionę, ale już dawno i stwierdziłam, że do szczęścia nam to wcale niepotrzebne
![]()
My na wyjeździe też jechałyśmy na jednorazówkach. Nie było warunków do prania/suszenia pieluch, a i krótki urlop od tego bardzo był miły
Ja w ogóle od dwóch miesięcy kupuję też jednorazówki (używamy Babydream z Rossmana i Leny pupa bardzo dobrze je toleruje), bo mój dzieć jakoś się z kupami przestawił i w półśnie, z cycem w buzi, wali kupę w majty nad ranem i nie raczy mnie obudzić... Po tym, jak parę razy wybudził mnie o 6 smrodek i konieczność zmiany pościeli (młoda ostatnio bardzo aktywnie śpi), wróciłam do nocnych jednorazówek - i dobrze mi z tymSzczególnie, że pracuję często do 2-3 w nocy i przebieranie pościeli o 6 kilka dni pod rząd jest ponad moje siły. Teraz porannego śmierdziucha zmieniam przez sen na wielo i wracamy obie do łóżka. A jedna paczka jednorazówek starcza na 2 miesiące
![]()
No i wróciłam z jedno-wyjazdu. Przez tydzień mały był na jednorazówkach, fajnie było, chociaż jakoś tęskno mi było do wielorazówek i tych całych rytuałów prania, układania itp. No ale ręcznego prania sobie nie wyobrażam, to raz, a dwa - wożenie ze sobą dodatkowej torby czystych i brudnych pieluch tez mi się nie uśmiechało. Chociaż nocnik zabraliśmy
A tak swoją drogą, co robicie z brudnymi pieluchami pozostawionymi w domu kiedy wyjeżdżacie na dłużej?
Nie zostawiamy brudnych pieluchBałabym się, że same wyjdą z pojemnika.......
Antek '05
Zosia '07
SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
Zuzanna i Franciszek
W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.
jutro o 6 wyjezdzamy na tydzień
nie bedzie tam pralki tylko micha z wodą
biore : tetre +3 pary gatek wełnianych , BG z 3 sztuki .
W planach mam puszczanie malucha w majtolkach jak bedzie gorąco
W łazience własnie mi się piorą pieluchy .
nie zostawiłabym pieluch brudnych w wiaderku :/
Jutro rano wstanę wcześniej i przepiorę pieluchę po nocy .
Maluch będzie ganiał goły do momentu wyjścia z domu![]()
moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )
Biedronko, ja miałam podobny zestaw na wyjeździe 2-tygodniowym. Z tym, że oprócz tetry i wełnianych otulaczy miałam jeszcze trenerki handamade oraz zwykłe majteczki z małymi wkładkami bambusowymi Bambinexu od Was-i to była najfajniejsza opcja! Polecam i życzę udanego wyjazdu! A pranie ręczne nie takie straszne...byleby tylko pogoda była, coby schło![]()
Antek '05
Zosia '07
Co dwa lata przewrót świata
my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
"Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.
ja też po powrocie z wakacji miałam lenia, który niestety nie przeszedł i teraz pranie i składanie to obowiązek a nie przyjemność
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe
ja też świeżo po powrocie z wakacji (jednorazówki były grane) normalnie stęskniłam się za pieluchami naszymichociaż podczas urlopu nawet jedna myśl o pieluchach nie zaprzątnęła mi głowy
![]()
A my przeżyliśmy cały miesiąc w wielo + trochę ratowania pampkami.
A dlaczego ratowania? Otóż zanim wyjechaliśmy, to wypytałam o pralkę - niby miała być dostępna. Na miejscu okazało się że i owszem, jest, ale gospodyni skąpa jak jasna cholera, więc pralkę udało nam się odpalić "aż" 4 razy
. Nie dość że codziennie szur szur w misce (bambusowe foremki!), to jeszcze babka mi przylatywała pod okno i robiła aferę, że wodę zużywam
mad.. Masakra.. Potem jeszcze jak mi chciała zrobić na złość, to mi te mokre bambusy na sznurku przewieszała na kupę warstwowo i rozwieszała jakąkolwiek szmatę miała pod ręką, żeby mieć pretekst.
Nie tylko takie numery, więc dobra rada dla Was - nigdy wakacji po znajomości(to była mama znajomej która nas tam ściągnęła).
W dodatku wszędzie jakiś monopol Pampersowy, musieliśmy nieźle ganiać żeby chociaż Happy dostać, bo tych ręcznie pranych i niedosuszanych bambusów nie starczało. Dobrze że pogodę trafiliśmy, więc na plaży mała ganiałą głównie jak ją mamusia stworzyła.
Wcześniej jako GANARA..
Podczepię się tutaj, bo późno już, a nie mam siły dalej kopać w wątkach (szukaj mnie nie lubi).
My wielo dopiero w planach mamy, chcę zacząć od opcji, która wydaje mi się najprostsza i niedroga czyli kieszonki NB.
Co tydzień wyjeżdżamy na weekend - tu z praniem ok, mogę sobie puścić pralkę u mamy, co nie wypiorę, wróci w worku do domu - tak sobie myślę.
Ale jak wyjedziemy gdzieś na dłużej - mogę takie kieszonki męczyć ręcznie? Czy za nic w świecie nie uda mi się ich doprać tak, żeby były higienicznie czyste?
Dziękuję, chyba nie mogę ogarnąć tej wiedzy pieluchowej - czytam wszystko o praniu i dalej nie wiem, co mam kupić. Teraz mamy Lovelę, ale chciałaby, coś bardziej eko i coś, co napewno nie uczuli.
Młody dzisiaj pierwszy raz "latał" w majtkach, a potem w majtkach i tetrze i chyba mi namieszało to forum w głowie, bo cieszyła mnie ta tetra, że ho ho.![]()
ja proponuję kieszonki i tetrę, lub sama tetrę w majteczki na wakacje
tetra jako wkład błyskiem schnie i łatwiej ja wypłukac i doprać
a jak masz lenia to jednorazówki bez wyrzutów sumienia![]()
Aś, Julek '08 i Alik '11