Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 39

Wątek: rozleniwiły mnie jednorazówki na wakacjach

Chusteryczka Awatar atelka

Domyślnie rozleniwiły mnie jednorazówki na wakacjach

no i klops
    tak było cudownie
    nie trzeba było myśleć o pieluchach tylko myk do kosza
    kupy zawiniętej szczelnie w pieluszke już co prawda nie umiem wyrzucić ale i tak wygoda niesamowita
    po pół roku wielorazówek rozleniwił mnie tydzień z jedno

POMOCY !! motywacji mi trzeba !!!
    Aś, Julek '08 i Alik '11

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

To może "wjechanie na ambicję" Cię zmotywuje? Ja jestem na wakacjach w górach i używamy wielo - co dzień lub dwa przepieram ręcznie co tam mam (głównie tetrę i trenerki samoróbki), wcześniej namaczając w nappy fresh. Schnie na słońcu w pół dnia i jest git Otulaczy nie prałam jeszcze, bo młoda lata tylko w wełnianym Storchu lub w ogóle bez...
    Antek '05
    Zosia '07

Domyślnie

ehhh nie zmowtywuje bo te jedno to właśnie po tygodniu prania ręcznie wielo
    wcale mi ręczne pranie nie pasowało i jeszcze pogoda była fatalna i nie schło mi nic
    ale to pewnie mój błąd techniczny bo ja kieszonki i IB prałam a było tetrę wziąć!!! o ja głupia

no ale dzięki za wjechanie na ambicje
    trzymam się dzielnie i właśnie piorę wielo ale resztki jednorazówek mi zostały i zakładam czasem na spacer
    Aś, Julek '08 i Alik '11

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Motywacji? Hm moze ci ona wcale niepotrzebna.
    Po pierwsze pranie ręczne na pewno do fajnych nie należy.
    Ale Ty w domu chyba recznie nie pierzesz co?

Zobacz to:

Pampers opracował pieluszkę dla noworodków - Pampers New Baby z unikalną technologią Complete Care, aby chłonąć mocz i wolne stolce. Dzięki temu skóra może być bardziej sucha i zdrowsza, a czyszczenie pupy jest dużo łatwiejsze. Na wewnętrznej powierzchni pieluszka Pampers New Baby posiada pasemka balsamu pielęgnacyjnego, który tworzy na skórze warstwę ochronną pomagając w ten sposób bronić się skórze przed podrażnieniami. Ponadto pieluszka na całej swej powierzchni jest przewiewna, dzięki czemu świeże powietrze może docierać do skóry dziecka.

źródło: http://www.superkoszyk.pl/product-po...g-43-szt-.html

Zobacz jaka cudowna pieluszka jednorazowa. Może zupełnie niepotrzebnie tracisz pieniądze i swój cenny czas na wielorazówki.
    Szkoda, że nie ma składu chemicznego jaki posiada pieluszka. Ciekawe co to za unikalna technologia Complete Care i balsam?

I jeszcze trochę:

Używając pieluszek nie wybielanych chlorem, „ dziękujesz” dioksynom, tj. produktowi ubocznemu wybielania chlorem (bielenie celulozy w jednorazówkach) stojącemu na pierwszym miejscu wśród produktów rakotwórczych.

Pieluszki jednorazowe zawierają poliakrylany... są to absorbenty, które zamieniają żel w mocz – chemiczna „wygoda”...są one odpowiedzialne za występowanie wysypek, astmy, osłabienia zmysłu powonienia, chronicznych bólów głowy, sztywnienia mięśni.

Badania dowodzą, że w pieluszkach jednorazowych i chusteczkach jednorazowych jest około 50 składników chemicznych, które skóra może wchłaniać. Wciąż nie znane sa wszystkie skutki ich długoterminowego odkładania się.
    Przy produkcji pieluch jednorazowych pracownicy muszą zakładać odzierz ochronną i maski ochronne na twarz .

I tak dalej...

źródło: http://www.pieluszkarnia.pl/i37,plusy.html

A tutaj filmik (ten pierwszy): http://www.gdiapers.com/gdiapers101/watch-the-videos

I to by było na tyle.
    Ostatnio edytowane przez yetta ; 21-07-2009 o 15:32
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yetta Zobacz posta
    Pampers opracował pieluszkę dla noworodków - Pampers New Baby z unikalną technologią Complete Care, aby chłonąć mocz i wolne stolce.
    Teraz pozostaje tylko czekać na inteligentnego pampersa po inteligentnym proszku do prania, szamponie i odplamiaczu, a w obliczu braku śladów inteligencji na Marsie, należy złożyć pokłon ludziom..obmyślającym teksty do reklam

Domyślnie

yetta

no jasne jak słońce właśnie dlatego trwamy przy wielo
    żadnych cudownych balsamów

ale czy ja jedyna jestem jakaś wyrodna że mi się czasem nie chce?
    Aś, Julek '08 i Alik '11

Chustoholiczka Awatar Lotna
    Miejscowość
    Ballycanew, IRL

Domyślnie

Oj mi też się czasem nie chce, rozleniwiają mnie noce, bo na noc zakładamy niestety pampka. Dziecko przesikuje wszystko, sprawdziłam ,dałam dodatkowe 4 wkładki,rano pidżamka mokra, a jak w nocy zmienię pieluszkę to nie ma spania przez 3 h ;/
    Anto 25.08.2008
    Zosia 24.10.2011
    Fasolka Listopad 2019

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

atelka jaka znowu wyrodna. nie mow w ten sposob bo mamom ktore uzywaja jednorazowek bedzie przykro.
    mnie nie raz jak mialam zly dzien, bylam przemeczona, wszystko mnie draznilo i przypominalam sobie ze pranie sie wypralo i trzeba powiesic, to mruczalam pod nosem np. "no tak zachcialo ci sie to teraz wieszaj."
    polubilam ponownie kieszonki ale ciesze sie ze mam AIO. bo jak mam takie wlasnie chwile i pieluchy wisza na suszarce nie poskladane, do tego maly marudny i wije sie podczas przewijania, to chwytam AIO i juz uciekam z lazienki.
    mysle ze to normalne. zreszta ja tak mam w roznych dziedzinach zycia. jak mam zly dzien to wiele rzeczy mnie niesamowicie drazni.
    a w wielorazowki juz tak wsiaklam, ze wkurzajac sie czasem na nie jakos nie mysle o jednorazowkach. a moglabym przeciez bo w szafie leza paczki moltexow, wiec moznaby bylo pomyslec ze beda mnie kusic, a jest wrecz przeciwnie. zupelnie nie mysle ze one tam sa.
    takze wielo dla mnie to juz jak najnormalniejsza rzecz, sa tak jakby byly juz od lat. a powkurzac sie na nie czasem nawet trzeba.

edit:
    poza tym atelka gdybys teraz zdecydowala ze wracasz jednak do jednorazowek, to po prostu bys wrocila i koniec. jak mialabys sie zadreczac wielorazowkami i meczyc z nimi, to przeciez byloby bez sensu. a z jednorazowkami czy z wielo jestes tym samym czlowiekiem, ta sama kochajaca mama.

Lotna a my na noc wielorazowki i nic nie przemaka. Widac rozne dzieci roznie siusiaja.
    Ostatnio edytowane przez yetta ; 21-07-2009 o 20:09
    Zuzanna i Franciszek

Domyślnie

nie wracam do jednorazówek
    taki chwilowy kryzysik, za kilka miesięcy się odpieluchujemy (mam nadzieję)
    no czego się nie robi dla dziecka...
    dobrze że nie trzeba gotować
    Aś, Julek '08 i Alik '11

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez atelka Zobacz posta
    ehhh nie zmowtywuje bo te jedno to właśnie po tygodniu prania ręcznie wielo
    wcale mi ręczne pranie nie pasowało i jeszcze pogoda była fatalna i nie schło mi nic
    ale to pewnie mój błąd techniczny bo ja kieszonki i IB prałam a było tetrę wziąć!!! o ja głupia

no ale dzięki za wjechanie na ambicje
    Nie ma za co-do usług
    Co do schnięcia-właśnie dlatego wzięłam tylko tetrę, cienkie bawełniane kieszonki, zwykłe majteczki, wkładki bambusowe Bambinexu i rzeczone trenerki. Wszystko to szybkoschnące jest. A co do jednorazówek, to też czasem mam taki dzień, że chętnie bym olała wielo. To co mnie wtedy "pionizuje", to widok kubła na śmieci po całym dniu na jedno... Przećwiczyliśmy to tutaj, bo jeden dzień padało, więc nawet tetry nie miałam jak rozwiesić i po całym dniu w kuble leżał stos syfiastych Huggiesów. Wcześniej ten sam kubeł przez tydzień zapełnialiśmy "zwykłymi" śmieciami...
    Antek '05
    Zosia '07

Chustoholiczka
    Miejscowość
    daleko i blisko

Domyślnie

taak, a mi jak sie nie chce wielo, to przypominam sobie, ze po te jedno to trzeba sie jeszcze do sklepu ruszyc i caly czas pamietac czy sie koncza czy nie i wlasnie te smieciowe wory...
    ale jak lalo i nic praktycznie nie schlo, to maz (hehe nie ja, bo ja sklepow NIE ZNOSZE) zakupil pake i uzywalismy w oczekiwaniu na piekna pogode
    a czasami to mi sie nie chce ani prac, ani odkurzac, ani zmywarki pakowac, ani jesc, ani NIC - kryzys domowy raz na dwa tygodnie mniej wiecej
    K. i J. 17.07.2008, W. 07.02.2013

1% KRS 0000037904 Cel szczegółowy 26513 Nowacka Katarzyna i Jakub 1% DZIĘKUJEMY!

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamaduo Zobacz posta
    a czasami to mi sie nie chce ani prac, ani odkurzac, ani zmywarki pakowac, ani jesc, ani NIC - kryzys domowy raz na dwa tygodnie mniej wiecej
    to własnie miałam na mysli. czasem zdarza sie kryzys i wtedy wszystko jest be.
    Zuzanna i Franciszek

Chustoholiczka Awatar calineczka
    Miejscowość
    100km od Torunia i 100km od 3Miasta

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yetta Zobacz posta
    to własnie miałam na mysli. czasem zdarza sie kryzys i wtedy wszystko jest be.
    ehhh to nie jestem sama...
    i jakoś lżej mi się zrobiło...
    ja już się boję, że się rozleniwię.
    wyjeżdżamy na tydzień. i od razu biorę pod uwagę tylko jednorazówki.
    chcę też od czegoś urlop mieć .

czasem jak mam taki słaby czas-to po prosu składam wszytskie wielo i przez dzień-dwa jesteśmy na jednorazówkach.
    zwłaszcza teraz, kiedy się odpieluchowujemy (czy ja to dobrze odmieniam?!?-chyba nieeee) no bo:
    co ja mam zrobić jak nie chce mi się ręcznie prać tych 2-3 pieluch z drzemki/nocy?!?!? a jak piorę z normalnym praniem (uprzednio płuczę) to mi twardnieją i są takie zapachowo-dotykowo niepieluszkowe

Chustoholiczka Awatar v
    Miejscowość
    jakby Warszawa

Domyślnie

edycja
    Ostatnio edytowane przez v ; 17-11-2009 o 22:40

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez va Zobacz posta
    atelko, kup sobie jakies nowe piekne okazy i od razu ci sie zachce
    nie znam lepszego sposobu
    to jest myśl!!!!!
    Aś, Julek '08 i Alik '11

Chustofanka Awatar Akacja
    Miejscowość
    Syberia

Domyślnie

Niedawno założyłam pampersa na sytuację awaryjną, gdy jak na złość nic nie doschło, ba nie jednego, a trzy czy cztery dosłownie na kilka godzin i skończyło się katastrofą, pupa w czerwonych krostkowych plamach i nie mogę tego wyleczyć nawet najbardziej skutecznymi znanymi mi sposobami.
    Trochę jestem zaskoczona, bo nie od razu wiedziałam o wielo i na początku w użytku były pampy, z drugiej strony teraz, gdy jestem bardziej świadoma ciemnej ich strony - nie ma się co dziwić.
    Widok takiej pupy to motywacja że hej.
    Dla mnie droga ku jedno zatrzasnęła się na amen.
    I również drogą nieco rekompensaty, ale przede wszystkim zapobiegnięcia takim awaryjnym sytuacjom, zbieram na kolejne pieluchowe zakupy

Domyślnie

hmmm
    no u nas tez katastrofy były po pampersach ale teraz mam albo któreś z eko albo huggiesy ostatnio i nic się o dziwo z pupiną nie dzieje
    a pieluch mam sporo, a jeszcze więcej pula na pieluchy tylko szyć jakos nie mam ochoty
    Aś, Julek '08 i Alik '11

Chustonoszka Awatar gann

Domyślnie

A my niedawno zaczęliśmy przygodę z wielo- i na razie jestem na och i ach . pampersy oryginalne robią mojej córce z pupy jesień średniowiecza, więc dotąd kombinowaliśmy z różnymi cudami i wielo- są naj naj naj! I wiecie co? Jedziemy w sierpniu na miesiąc nad Bałtyk i będę prać. A jednorazówki na razie zostają na noc, choć pewnie już niedługo. Dodam że używamy praktycznie tylko bambusowych foremek i otulaczy z wełny filcowanej.
    Tak się zastanawiam, czy te foremki da radę uprać ręcznie? Pralka chyba będzie, ale może być różnie..
    Wcześniej jako GANARA..

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja wypatrzyłam w domu mini pralkę automatyczną. Muszę ją przetestować w domu pod kątem właśnie jakiegoś wyjazdu.

A ręczne pranie formowanek bambusowych raczej nie powinno być problemem. Najpierw wypłukać, potem można na chwilę zamoczyć w bio-d albo innym dodatku do prania pieluszek.
    Zuzanna i Franciszek

Chusteryczka Awatar Aloha
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Yetta, a co to za cudo mini pralka ?

Mnie ostatnio w wielo i podróżach zaczęła drażnić inna rzecz: pakuję się na 2 - 3 dni, co w wakacje zdarza się często i nagle bagaży robi się tyle, że dromadera nam trzeba, żeby zabrać się z tymi pakunkami do samochodu. Bo same pieluchy to już torba się zbiera, a do tego zabieram wiaderko, no i czasem też nocnik.
    Już nie wspomnę, że wyjazd pociągiem z wielo to w ogóle byłby kosmos

A na ręczne pranie na wyjeździe chyba bym się nie zdecydowała, więc i tak chylę czoła Atelko !

Uprawnienia umieszczania postów