a na codzień ile się nosicie?? generalnie jeżeli normalnie nie używacie chusty nie zaczynałabym od długich górskich spacerów.. warto najpierw się poprzyzwyczajać na płaskim ;D
a na codzień ile się nosicie?? generalnie jeżeli normalnie nie używacie chusty nie zaczynałabym od długich górskich spacerów.. warto najpierw się poprzyzwyczajać na płaskim ;D
Aga-mama Ani (2004) oraz Franka (2006)
Doula, od 2007 roku instruktorka noszenia w chuście, Certyfikowana doradczyni Die Trageschule® Dresden warsztaty i indywidualne konsultacje chustowe www.kanga.com.pl
wg mnie dziecko samo wyreguluje czas noszenia i czas na przerwy. po pierwsze musi jeść, po drugie mieć zmienioną pieluche, po trzecie jak się znudzi to da znać, że potrzebuje innych bodźców etc.
poza tym rozsądek - czy da się zapewnić mu to czego potrzebuje w środku wycieczki z połową trasy przed sobą? może się okazać, że ponowne zamotanie może być zbojkotowane a trasa do pokonania przed wami zostaje taka sama...
co do czasu - ja osobiście nie nosiłabym dziennie łącznie więcej niż 4-5h ale to moje podejście.
klikam tu od października 2007...mama magdalenki [07.07] i marcela [08.09]
Akademia Noszenia Dzieci - współzałożycielka i trenerka - szkolenia na doradcę noszenia w chustach i nosidłach miękkich
dzięki dziewczyny....
Julka jednorazowo max 2,5 godziny się nosi...
tak teraz myślę, że najlepiej będzie zrobić dwie małe około dwugodzinne wycieczki, z resztą moja kondycja to też żadna rewelacja a i pogoda też może być kapryśna
"Przyszłość zaczyna się dzisiaj, nie jutro" (J.P.II)
Kangurek (marzec 2009) i Tygrysiątko ( maj 2006)
mój blog o zdrowej diecie www.dieta-surowa.blogspot.com