Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: ile w ciągu dnia? poradźcie proszę...

Mieszany widok

Chustofanka Awatar funkia
    Miejscowość
    Śląsk Cieszyński

Domyślnie ile w ciągu dnia? poradźcie proszę...

Drogie nosicielki, proszę o radę...
    wybieram się na kilka dni w góry, nie zabieram wózka a zamierzam nieco pospacerować po okolicy ( wspinaczka oczywiście wykluczona ) chcemy razem z moim M zabrać wszędzie gdzie się da córeczkę- tylko, że nie wiem, na ile sobie możemy pozwolić...mała ma 4 miesiące - jak długo dziennie może być w chuście? chcę by było dla niej jak najlepiej i najzdrowiej
    (pewnie ten temat był gdzieś poruszany na wątku, wybaczcie zagonionej mamie łobuziaka...)
    "Przyszłość zaczyna się dzisiaj, nie jutro" (J.P.II)

Kangurek (marzec 2009) i Tygrysiątko ( maj 2006)

mój blog o zdrowej diecie www.dieta-surowa.blogspot.com

Chusteryczka Awatar rebelka
    Miejscowość
    Nowe n/Wisłą

Domyślnie

Ja uważam, że to córeczka da Wam znać ile jest w stanie wytrzymać. Ja z Mateuszem chodziłam nawet na 5 godzinne (jednorazowo) spacery. Wyjmowałam go wtedy kiedy zaczynał marudzić, czyli na jedzenie generalnie (plus zmianę pieluchu oczywiście). Po jedzonku dawałam mu chwilę pofikać nóżkami i dalej hop do chusty
    "Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa

Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin/Żary

Domyślnie

Mój synek maksymalnie 2 h na spacerze wytrzymywał, gdy miał 4 miesiące, ale myślę,że każde dziecko jest indywidualne. Może przed wyjazdem zróbcie próbę ile wytrzyma?
    Bo przerwy na jedzonko i pieluchę to oczywiste.

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

a na codzień ile się nosicie?? generalnie jeżeli normalnie nie używacie chusty nie zaczynałabym od długich górskich spacerów.. warto najpierw się poprzyzwyczajać na płaskim ;D

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

wg mnie dziecko samo wyreguluje czas noszenia i czas na przerwy. po pierwsze musi jeść, po drugie mieć zmienioną pieluche, po trzecie jak się znudzi to da znać, że potrzebuje innych bodźców etc.
    poza tym rozsądek - czy da się zapewnić mu to czego potrzebuje w środku wycieczki z połową trasy przed sobą? może się okazać, że ponowne zamotanie może być zbojkotowane a trasa do pokonania przed wami zostaje taka sama...

co do czasu - ja osobiście nie nosiłabym dziennie łącznie więcej niż 4-5h ale to moje podejście.

Chustofanka Awatar funkia
    Miejscowość
    Śląsk Cieszyński

Domyślnie

dzięki dziewczyny....
    Julka jednorazowo max 2,5 godziny się nosi...
    tak teraz myślę, że najlepiej będzie zrobić dwie małe około dwugodzinne wycieczki, z resztą moja kondycja to też żadna rewelacja a i pogoda też może być kapryśna
    "Przyszłość zaczyna się dzisiaj, nie jutro" (J.P.II)

Kangurek (marzec 2009) i Tygrysiątko ( maj 2006)

mój blog o zdrowej diecie www.dieta-surowa.blogspot.com

Uprawnienia umieszczania postów