Pokaż wyniki od 1 do 20 z 77

Wątek: pampers- ale smród!!!

Mieszany widok

sylwik
    Guest

Domyślnie

Wydaje mi sie, ze kiedys pampersy nie byly az tak perfumowane (6 lat temu np). Ale obecnie "pachna" bardzo.

Chustoholiczka Awatar aneta.s
    Miejscowość
    Bieruń :)

Domyślnie

Moi chłopcy oby dwoje na pampersach wychowywani i nie śmierdziały mi nigdy (poza kupą ) i jak u Agi to jedyne pieluchy z których nie uciekała zawartość -choć zmieniam bardzo często.
    Kamilek - 16 marca 2006
    Julianek -25 października 2007

My soul is painted like the wings of butterflies...

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Używamy pampersów i nic takiego nie zauważyłam. Za to smród wielorazówki przyprawia mnie o wymioty.
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja nie miałam okazji i powodów od 7 miesięcy używania jednorazówek. Paki moltexów leżą nietknięte w szafie. Może się kiedyś przydadzą na jakimś urlopie. Chociaż znalazłam u mamy maleńką pralkę turystyczną, także nie wiadomo. Za to wielorazówki uwielbiam i bardzo żałuję, że nie było mi dane wychować na nich córki. A zapachy? Hm ...no cóż.... w końcu w pieluchy się dzieci załatwiają, to stokrotkami pachnieć nie będą.
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

Chusteryczka Awatar m.m.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yetta Zobacz posta
    A zapachy? Hm ...no cóż.... w końcu w pieluchy się dzieci załatwiają, to stokrotkami pachnieć nie będą.
    Starszak jak był mały zwykł mawiać, że jego kupa nie śmierdzi a pachnie malinkami...
    Duży 12.06.2000 i Malutka 09.09.2008.

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yetta Zobacz posta
    A zapachy? Hm ...no cóż.... w końcu w pieluchy się dzieci załatwiają, to stokrotkami pachnieć nie będą.
    No niby tak ale... kupy biegunkowe są śmierdzące to fakt ale taka kupa to pikuś z tylko zasikanym pampkiem
    Mała dziś w pieluchach dada pomykała i smrodku siuśkowego niet.

Coś w pampkach zmienili bo mój starszak był w dzień w tetrze a w nocy w pampkach - smrodu przed zsikaniem i odoru po zsikaniu nie było.

Jednak każdy ma nos inny. Mi wielorazówki nie śmierdzą.
    A zapach takich mlecznych, piersiowych kupek (co to je dziecko robi zanim się dietę rozszerzy) po prostu uwielbiam. Normalnie się nawąchać nie mogłam

Chustoholiczka
    Miejscowość
    daleko i blisko

Domyślnie

mi pampki tez smierdzialy, ale nie ze moczem czy kupa tylko wlasnie taka jakas chemia. juz lepsze smrodki byly z belli a najlepsze z pieluch rossmana. A odkad mam wielo, to smierdza mi tylko okazjonalnie - po jakims nowym zarelku lub soczku, w trakcie zabkowania (oj to wtedy zawal zapachowy murowany).
    Generlanie wole smrodek siuskow i kupy bez chemii hehe
    K. i J. 17.07.2008, W. 07.02.2013

1% KRS 0000037904 Cel szczegółowy 26513 Nowacka Katarzyna i Jakub 1% DZIĘKUJEMY!

Chustofanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

No rzeczywiście, trudno jednak spodziewać się pięknych zapachów Ale fakt, od jakiegoś czasu jesteśmy na tetrze, ale w niedzielę byliśmy długo poza domem i zdecydowaliśmy się założyć pampersa. Nie było też możliwości wysadzenia Loli na nocnik. Po jakimś czasie mój mąż: "o rany, ale śmierdzi, ona chyba kupę strzeliła", a to był tylko mały sik. Chyba się po prostu odzwyczailiśmy...

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez atoja Zobacz posta
    Mi wielorazówki nie śmierdzą.
    A zapach takich mlecznych, piersiowych kupek (co to je dziecko robi zanim się dietę rozszerzy) po prostu uwielbiam. Normalnie się nawąchać nie mogłam
    Gdy karmiłam jeszcze Jasia piersią raz zjadłam ryż z jabłkiem i cynamonem. Nie moglam się później nadziwić ( i nawąchać ) bo jego kupka pachniała cynamonowo.
    Pampersy są strasznie drogie i przereklamowane. Zastanawiam się czemu ludzie tak boją się wielorazówek?

Chustoholiczka
    Miejscowość
    daleko i blisko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mamusia Jasia Zobacz posta
    Pampersy są strasznie drogie i przereklamowane. Zastanawiam się czemu ludzie tak boją się wielorazówek?
    1. Bo nie ma takiego lobby jak jednorazowki.
    2. Bo koszt zakupu "pakietu" wielo - przeraza w pierwszym wrazeniu.
    3. Bo brak w zwyklych sklepach na polkach
    4. No i wszystko sprowadza sie do punktu 1 - czyli braku informacji i reklam na temat wielo, a nadmiarem wrecz na temat jedno.

IMO pewnie wiecej mam stosowaloby wielo, gdyby byly bardziej dostepne, moze nieco tansze, ale przede wszystkim - bardziej upowszechnione informacyjnie
    K. i J. 17.07.2008, W. 07.02.2013

1% KRS 0000037904 Cel szczegółowy 26513 Nowacka Katarzyna i Jakub 1% DZIĘKUJEMY!

Uprawnienia umieszczania postów