Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 77

Wątek: pampers- ale smród!!!

Chustofanka

Domyślnie pampers- ale smród!!!

Z okazji biegunki u młodej mąż kupił wczoraj pake Pampersów (tych z gąsieniczką). O matko, jak te pieluchy cuchną. Same w sobie pachną nieciekawie cukierkowo-kwiatową chemią ale po zasikaniu nie sposób już wytrzymać .
    Dziś się zbuntowałam i zażądałam innych pieluch. Mam Dada z biedronki. Uff... w końcu nie uciekam przed dzieckiem

Co jest w Pampkach? Czemu to tak cuchnie.

Chustoholiczka Awatar Joania
    Miejscowość
    Dublin

Domyślnie

Nic takiego nie zauważyłam , używałam pampersy, kupa, jak kupa zapakowana w taką pieluszkę czy inną dla mnie śmierdzi tak samo

Chustoholiczka Awatar Biedronka
    Miejscowość
    Sobótka/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez atoja Zobacz posta
    Co jest w Pampkach? Czemu to tak cuchnie.
    [...] Badania dowodzą, że w pieluszkach jednorazowych i chusteczkach jednorazowych jest około 50 składników chemicznych, które skóra może wchłaniać. [...]

Najbardziej znane to:

Poliakrylany to absorbenty, które zamieniają żel w mocz – chemiczna „wygoda”.
    • Poliakrylany- Extonet z Oregon State University w USA określił, że poliakrylany są odpowiedzialne za występowanie wysypek, astmy, osłabienia zmysłu powonienia, chronicznych bólów głowy, sztywnienia mięśni.

dioksyny- produkt uboczny wybielania chlorem (bielenie celulozy w jednorazówkach) stojącemu na pierwszym miejscu wśród produktów rakotwórczych. )

Dodajcie do tego jeszcze sztuczne zapachy niwelujące mocz , balsamy nakładane na celulozę aby było " zdrowiej" i macie bąbę zapachową

to tak na "szybko"
    Ostatnio edytowane przez Biedronka ; 20-07-2009 o 12:25
    moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
    Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
    http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )

Chustoholiczka
    Miejscowość
    .

Domyślnie

zapachu nie pamiętam ale moich chłopakow pampersy koszmarnie uczulają powodując rany na pupie. Użyłam raz pampersa jak starszak miał pół roku, i raz jak mlodszy miał 4 tygodnie. Obydwa przypadki długo leczyłam
    http://edu-mata.blogspot.com/
    https://www.facebook.com/EduMatablogspotcom/
    Syn Pierwszy - 06.2007 r.
    Syn Drugi - 10.2008 r.
    Córka Pierwsza - 03.2014 r.
    Córka Druga - 04.2018

Chustoholiczka Awatar Tuja

Domyślnie

do tego drogie są w porównaniu do innych ( nieekologicznych jednorazówek)

Chusteryczka Awatar kamaal
    Miejscowość
    chwilowo Wietrzne Miasto

Domyślnie

Moje dziecko było jednorazówkowe ale w pampersach, chodziła/leżała baaardzo krótko, uzywaliśmy pieluch z rossmana. Ale jak kiedyś kupilismy pakę Pampersów to śmierdziały nam okropnie!!!!. Nawet nieużywane nie mówiąc już o pełnych
    Ala (15.04.2007) Martyna (18.04.2011) i 2 Maluszki[*]

Chusteryczka Awatar Aloha
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Pampki mają wyjatkowo intensywny aromat. Ja ostatnio na wyjeździe musiałam się podratować paroma sztukami, w aptece mieli tylko Pampersy, i też mnie powaliło. W domu mam parę sztuk jednorazówek na awaryjne sytuacje, i one tak nie capią. Inna też sprawa, że mnie po dwóch przebytych ciążach już prawie wszystko co syntetyczne to śmierdzi nie tak, z perfumami włącznie.

Chustoholiczka Awatar rzufik
    Miejscowość
    StW

Domyślnie

no ja tez nie znoszę zapachu pampków chyba już całkiem franka wrzucę w wielo bo to w ogóle mi nie pasuje pod każdym względem (no moze wygody, ale to tylko 1 plus)
    tez po 2 ciaży mam powonieniowe schizy - ja, która dotąd nie wiedziała ze tulipany i proszek do prania(!) pachną
    :/
    acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.

Chustonoszka Awatar pama

Domyślnie

Ja raz kupiłam pampersy i jak otworzylam to powalił mnie ich smród one z kupa czy bez śmierdzą

Domyślnie

Polecam Toujours z Lidla i do kompletu bezzapachowe chusteczki Cien (białe opakowanie) z tego samego sklepu. Jestem bardzo zadowolona z jednych i drugich, pieluchy nie pachną tak jak pampki, wydają się być mniej "chemiczne" no i cenowo też to lepiej wychodzi.

Chustofanka Awatar Kanoko
    Miejscowość
    Otwock/Warszawa

Domyślnie

zanim przeszłyśmy na wielo Hanka sikala w Huggiesy, pampersy mi tez zbytnio smierdzialy - zużyta wiec zostala tylko 1 mala paczka newborn'ów
    Magda, mama Hani (15.02.2008)

Chusteryczka Awatar krysiak
    Miejscowość
    gdzieś nad morzem

Domyślnie

Jedna znajoma mama ostatnio przekonywała mnie do zakupu chusteczek pampersa. Jednym z argumentów miała być opowieść o tym, jak w przedszkolu dzieciaki w kanalwale malowały się specjalnymi farbami, których niczym nie potrafiła zmyć, tylko własnie chusteczkami pampers. Koronnym argumentem było to, ze chusteczki te ponoć najlepiej nadają się do zmywania różnego pochodzenia plam ze scian i nnych miejsc, których to niczym nie da się usunąć. Brrrrr... Od kiedy usłyszałam tę opowieść firmę tę omijam szerokim łukiem :/

Chustoholiczka Awatar calineczka
    Miejscowość
    100km od Torunia i 100km od 3Miasta

Domyślnie

mi też smierdzą pampki
    a siku w pampku to czuje na odległość
    paskudne są. huggies też mi śmierdzą
    a i w wielo czasem czuję siki, bo kupy wszystkie są w wc.
    czasem jest tez tam, ze jak dziecko napije się np. soku jakiegoś, albo coś nowego zje to zmienia się zapach moczu.
    chusteczki uzywamy sporadycznie-te biale pampersa-swietnie myją wstępnie dziecko po zdzjedzeniu jagód-na tyle, żeby wyjąć Mlodego z fotelika i donieść do umywalki nie brudząc się przy tym

Chustomanka Awatar dominika79
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

to ja chyba jakas dziwna jestem.. bo baardzo lubie zapach pampersów (no, ale żeby nie było ..to nie używamy tyle, że faktycznie zapach mają specyficzny i nie do pomylenia
    H- 28.06.2008 r., M -05.06.2001 r.

mojdom13.blogspot.com

http://http://www.chusty.info/forum/...ad.php?t=46784pieluszki wielorazowe

---> w razie zapchania skrzynki pw---> dosr@poczta.wp.pl

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

pampki są bardzo mocna perfumowane. perfumy te mają zabijać brzydkie zapachy. jak dla mnie mocz plus te prfumy plus upał to mieszanka wybuchowa jak byłam w ciąży to wyczuwałam pampkowe dzieci na kilometr dosłownie...huggiesy już mi tak nie przeszkadzały.
    oczywiście zasikana wielorazówka w temp ponad 30 stopni to też nic przyjemnego, ale w porównaniu z pampkiem to cud miód.
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

co do chusteczek pampers- nic tak dobrze nie zmywa zaschniętych meli mojej psiurki z różnych dziwnych miejsc..typu ściana, szafka podłoga. do tego celu rewelacja- polecam

hmm..do skóry..jak kto chce

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

dziwne, używałam (i używam) różnych jedorazówek, żadne nie śmierdziały - no ale ja tam ich nie wącham tylko zakładam dzieciowi na tyłek...

i uczulenia żadnego dziecko nie ma i nie miało, wręcz jak zaczęłam używać wielo to się pojawiły jakby otarcia i zaczerwienienia - a zmieniam co i rusz...

i na noc jadnakowoż zakładam jednorazówkę (obecnie dada albo huggies) to dziecko mi śpi spokojniej - ale to juz OT...

no ale mi nawet z kupą nic nie śmierdzi,
    a w pracy czasem mam takie zapachy że dziecięca kupa z pieluchą czy bez to przy tym pikuś
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chusteryczka Awatar milorzab
    Miejscowość
    PodWarszawa

Domyślnie

Pampersy dla mnie cuchną Nie mogę wytrzymać ich zapachu. Nie przekonałam się do wielorazówek. Używamy huggisów i jest ok.
    Asia, mama Ignacego, Tosi, Dominika, Weroniki i Maksa

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Kamionek

Domyślnie

Kurcze,a myślałam że ja mam coś z nosem...
    my używamy Dada z Biedronki, a ostatnio na szybko kupiłam pampersy....jejku, one strasznie cuchną
    ale paczka juz się kończy i wracamy do dady.
    Lenka - 30.06.2008 i Sonia - 03.06.2011

Chustofanka Awatar Agakakaka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Wychowałam dwie córki na Pampersach. Po pierwsze nie zauważyłam żeby były perfumowane. Specyficzny zapach ma granulat użyty do absorbowania wigloci w tym pieluchach. Moich dzieci na szczęście nie uczulał, a mojemu nosowi ten zapach nie przeszkadzał. Pełne pieluchy tez mi nie przeszkadzały zbytnio, bo były szybko zdejomawne z pupy i wyrzucane. Z innych pieluch moim dzieciom zawartość bokami wychodziła. Chusteczek wilgotnych używałam tylko Bambino (jeśli w ogóle), bo są to najbardziej wilgotne chusteczki ze wszytskich dostępnych na rynku, ale najlepiej sprawdzał się w domu system z wodą i wacikami. Natomiast raz kupiłam chusteczki Dada w Biedronce, z tej serii co polecane przez Was pieluchy i to był smród. Dla mnie maskra nie do zniesienia.

Uprawnienia umieszczania postów