Pokaż wyniki od 1 do 20 z 77

Wątek: pampers- ale smród!!!

Mieszany widok

Chustofanka

Domyślnie pampers- ale smród!!!

Z okazji biegunki u młodej mąż kupił wczoraj pake Pampersów (tych z gąsieniczką). O matko, jak te pieluchy cuchną. Same w sobie pachną nieciekawie cukierkowo-kwiatową chemią ale po zasikaniu nie sposób już wytrzymać .
    Dziś się zbuntowałam i zażądałam innych pieluch. Mam Dada z biedronki. Uff... w końcu nie uciekam przed dzieckiem

Co jest w Pampkach? Czemu to tak cuchnie.

Chustoholiczka Awatar Joania
    Miejscowość
    Dublin

Domyślnie

Nic takiego nie zauważyłam , używałam pampersy, kupa, jak kupa zapakowana w taką pieluszkę czy inną dla mnie śmierdzi tak samo

Chustoholiczka
    Miejscowość
    .

Domyślnie

zapachu nie pamiętam ale moich chłopakow pampersy koszmarnie uczulają powodując rany na pupie. Użyłam raz pampersa jak starszak miał pół roku, i raz jak mlodszy miał 4 tygodnie. Obydwa przypadki długo leczyłam
    http://edu-mata.blogspot.com/
    https://www.facebook.com/EduMatablogspotcom/
    Syn Pierwszy - 06.2007 r.
    Syn Drugi - 10.2008 r.
    Córka Pierwsza - 03.2014 r.
    Córka Druga - 04.2018

Chustoholiczka Awatar Tuja

Domyślnie

do tego drogie są w porównaniu do innych ( nieekologicznych jednorazówek)

Chusteryczka Awatar kamaal
    Miejscowość
    chwilowo Wietrzne Miasto

Domyślnie

Moje dziecko było jednorazówkowe ale w pampersach, chodziła/leżała baaardzo krótko, uzywaliśmy pieluch z rossmana. Ale jak kiedyś kupilismy pakę Pampersów to śmierdziały nam okropnie!!!!. Nawet nieużywane nie mówiąc już o pełnych
    Ala (15.04.2007) Martyna (18.04.2011) i 2 Maluszki[*]

Chusteryczka Awatar Aloha
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Pampki mają wyjatkowo intensywny aromat. Ja ostatnio na wyjeździe musiałam się podratować paroma sztukami, w aptece mieli tylko Pampersy, i też mnie powaliło. W domu mam parę sztuk jednorazówek na awaryjne sytuacje, i one tak nie capią. Inna też sprawa, że mnie po dwóch przebytych ciążach już prawie wszystko co syntetyczne to śmierdzi nie tak, z perfumami włącznie.

Chustoholiczka Awatar rzufik
    Miejscowość
    StW

Domyślnie

no ja tez nie znoszę zapachu pampków chyba już całkiem franka wrzucę w wielo bo to w ogóle mi nie pasuje pod każdym względem (no moze wygody, ale to tylko 1 plus)
    tez po 2 ciaży mam powonieniowe schizy - ja, która dotąd nie wiedziała ze tulipany i proszek do prania(!) pachną
    :/
    acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.

Chustoholiczka Awatar Biedronka
    Miejscowość
    Sobótka/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez atoja Zobacz posta
    Co jest w Pampkach? Czemu to tak cuchnie.
    [...] Badania dowodzą, że w pieluszkach jednorazowych i chusteczkach jednorazowych jest około 50 składników chemicznych, które skóra może wchłaniać. [...]

Najbardziej znane to:

Poliakrylany to absorbenty, które zamieniają żel w mocz – chemiczna „wygoda”.
    • Poliakrylany- Extonet z Oregon State University w USA określił, że poliakrylany są odpowiedzialne za występowanie wysypek, astmy, osłabienia zmysłu powonienia, chronicznych bólów głowy, sztywnienia mięśni.

dioksyny- produkt uboczny wybielania chlorem (bielenie celulozy w jednorazówkach) stojącemu na pierwszym miejscu wśród produktów rakotwórczych. )

Dodajcie do tego jeszcze sztuczne zapachy niwelujące mocz , balsamy nakładane na celulozę aby było " zdrowiej" i macie bąbę zapachową

to tak na "szybko"
    Ostatnio edytowane przez Biedronka ; 20-07-2009 o 12:25
    moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
    Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
    http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )

Chustofanka Awatar Agakakaka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Wychowałam dwie córki na Pampersach. Po pierwsze nie zauważyłam żeby były perfumowane. Specyficzny zapach ma granulat użyty do absorbowania wigloci w tym pieluchach. Moich dzieci na szczęście nie uczulał, a mojemu nosowi ten zapach nie przeszkadzał. Pełne pieluchy tez mi nie przeszkadzały zbytnio, bo były szybko zdejomawne z pupy i wyrzucane. Z innych pieluch moim dzieciom zawartość bokami wychodziła. Chusteczek wilgotnych używałam tylko Bambino (jeśli w ogóle), bo są to najbardziej wilgotne chusteczki ze wszytskich dostępnych na rynku, ale najlepiej sprawdzał się w domu system z wodą i wacikami. Natomiast raz kupiłam chusteczki Dada w Biedronce, z tej serii co polecane przez Was pieluchy i to był smród. Dla mnie maskra nie do zniesienia.

Chusteryczka Awatar nianja
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

aż pójdę je zaraz obwąchać bo do tej pory jeszcze nic nie czułam, małej też nigdy się nic nie działo od pieluch

Chusteryczka Awatar kamuszyca
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

pampersy "świeże" pachną - nawet mi to nie przeszkadza, chociaż inne pieluchy są bezzapachowe. ale wystarczy jeden sik i zaczynają normalnie cuchnąć, śmierdzi od dziecka na odległość. mój mąż mówi, że to taki zapach, jak w toy-toyach, gdzie też używa się chemii do zabijania brzydkiego zapachu.
    używałam różnych jednorazówek i tylko pampki małą uczulają...

Chusteryczka Awatar milorzab
    Miejscowość
    PodWarszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agakakaka Zobacz posta
    Wychowałam dwie córki na Pampersach
    Ja wychowałam dwoje na pamperach i nie czułam nic specjalnego. Przy trzecim - masakra. Myślę, że coś zmienili.
    Asia, mama Ignacego, Tosi, Dominika, Weroniki i Maksa

sylwik
    Guest

Domyślnie

Wydaje mi sie, ze kiedys pampersy nie byly az tak perfumowane (6 lat temu np). Ale obecnie "pachna" bardzo.

Chustoholiczka Awatar aneta.s
    Miejscowość
    Bieruń :)

Domyślnie

Moi chłopcy oby dwoje na pampersach wychowywani i nie śmierdziały mi nigdy (poza kupą ) i jak u Agi to jedyne pieluchy z których nie uciekała zawartość -choć zmieniam bardzo często.
    Kamilek - 16 marca 2006
    Julianek -25 października 2007

My soul is painted like the wings of butterflies...

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Używamy pampersów i nic takiego nie zauważyłam. Za to smród wielorazówki przyprawia mnie o wymioty.
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja nie miałam okazji i powodów od 7 miesięcy używania jednorazówek. Paki moltexów leżą nietknięte w szafie. Może się kiedyś przydadzą na jakimś urlopie. Chociaż znalazłam u mamy maleńką pralkę turystyczną, także nie wiadomo. Za to wielorazówki uwielbiam i bardzo żałuję, że nie było mi dane wychować na nich córki. A zapachy? Hm ...no cóż.... w końcu w pieluchy się dzieci załatwiają, to stokrotkami pachnieć nie będą.
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

Uprawnienia umieszczania postów