Pokaż wyniki od 1 do 20 z 24

Wątek: Elastyczna - pierwszy raz:) Moby - pomocy!!!!

Mieszany widok

Chustonówka
    Miejscowość
    UK

Domyślnie Elastyczna - pierwszy raz:) Moby - pomocy!!!!

Witam!

Dziewczyny dziecko mi sie popsulo - nienawidzi wozka, nie chce w nim zupelnie lezec - poszukuje wiec jakiegos innego rozwiazania. Natchnelo mnie na chusty - kupilam uzywany Moby Wrap - od wczoraj motam sie i calkiem niezle mi to chyba wychodzi. No ale Witula nie bardzo zadowolony. Pewnie czasu potrzebuje ale ja zupelnie nie wiem jakie wizanie bedzie dla niego najlepsze. W kolysce wyciaga glowe i chce sie rozgladac - poza tym jest dosc dlugi jak na swoj wiek i chyba jest w tym za bardzo pokulony. Jak go wloze na pionowo to odchyla mi glowe do tylu, wygina sie i tez mu cos nie pasi. Zaczynam sie zniechecac - a chustowanie tak bardzo mi sie podoba. I byloby to dla mnie cudowne rozwiazanie. Bartek na szelkach, Witula w chuscie i swiat nie ma przed nami ograniczen. W przyszla niedziele lecimy do Pl i nie ukrywam , ze chusta bylaby dla nas wybawieniem. I tu moje pytanie - czy Wasze dzieci od razu pokochaly chusty czy musialay sie do tego dlugo przystosowywac. Wydaje mi sie ze dobrze wiaze. Jutro jakies fotki wstawie bo dzis juz Ksiecia nie chce stresowac
    Ostatnio edytowane przez Barwit ; 09-07-2009 o 16:35 Powód: Zmiana tytulu:)

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Wink

spokojnie, musi się przyzwyczaić

generalnie ma być dziecina najedzona i przebrana, może być lekko śpiąca ale nie padająca z nóg bo będzie marudzić...

ja polecam wsadzenie w chustę i szybki wymarsz na spacer...

odginanie ograniczy dobre ułożenie - plecki w C, dziecko mocno przytulone, chusta ciasno zawiązana

kołyskę ponoć mało które dziecko lubi - mój się nie dał wsadzić za cholerę...

fotki wrzuć może coś z ułożeniem dziecka jest nie tak, ale raczej kwestia przyzwyczajenia, powodzenia!
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustonówka
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Dzidzia najedzona, wyspana a i tak nie bardzo mu podchodzi. Trace nadzieje, ze polubimy sie z Mobym. Szczerze mowiac myslalam, ze jest bardziej elastyczny, miekki , cienszy. Zla jestem, ze wlasnie taka chuste wybralam - jakas taka nieporeczna mi sie wydaje. A moze przesadzam - jakie sa Wasze doswiadczenia z Mobym - da rade sie z nim zaprzyjaznic

Chustomanka Awatar larwunia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

U nas pierwsze wiazania to bylo zawsze z 15 minut wykrzywiania, odpychania i marudzenia,a potem dopiero jak sie troszke ukolysal i ululal to zasypial. Teraz juz jest przyzwyczajony i w chuscie od razu jest spokojny, 5 minut popatrzy i spi. Musi maluch sie nauczyc, ze to jest fajne . Polecam tak jak Mayka1981 spacerek. Moj synus marudzil jak siedzialam, a za to uwielbial jak sie ruszalam, sprzatalam itd. Z reszta do tej pory potrafi sie obudzic jak przysiade np. zagladnac sobie na forum .
    Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13

Chustonówka
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Dzieki dziewczyny - skorzystalam z Waszych rad - omotalam nas i od razu z domu. PODZIALALO!!!!!! Maly nie marudzil, najpierw fajnie zwiedzal swiat a po 15 min zasnal Chodzilismy tak godzinke Fajnie bylo.
    Oto my po godzinnym spacerze - wiazanie jeszcze niedoskonale - czekam na Wasze recenzje - mam nadzieje, ze za kazdym razem bedzie lepiej i wkrotce dojdziemy do perfekcji
    Ostatnio edytowane przez Barwit ; 25-09-2012 o 21:26

Chustomanka Awatar nehema
    Miejscowość
    Kraków/Wieliczka

Domyślnie

i ja jestem po pierwszym motaniu w elastyka oporów z włożeniem nie było ale wiem ze bledy sa i tu prosba o rade
    jak ciasno zawiazac? ale zdnoczesnie moc wsadzic synka ? teraz mam problem z całusem oraz jak się pochylę to synek idzie w dół oraz wydaje mi sie ze nie siedzi pionowo tylko jakos zgiety
    no i naciagniecie zewnetrznej warstwy na główke ? dopoki nie zasnie to proboje ja odginac i na mnie zerknac a ja mam obawy ze jak naciagne to on nie bedzie mial czym oddychac..
    Załączone obrazki Załączone obrazki

Uprawnienia umieszczania postów