Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: brzydki zapach pieluszek po praniu

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tuja Zobacz posta
    dziękuję za rady dziewczyny
    zastosuję wszystkie, w szczególności wyższą temperaturę prania, bo długie cykle prania jakoś nie pomagają, może faktycznie za dużo tego w pralce. I jeszcze pytanie - czego nie można prać w wyższej temperaturze, tak 60 stopni? Otulaczy PULowych?
    A są wogóle pieluszki, które można prasować? Myślałam, że pieluch generalnie sie nie prasuje, żeby ich chłonności nie zmniejszyć.
    tetrę możesz prasować . no chłonność trochę zmniejszysz, ale nie musisz jej prasować po każdym praniu, poza tym tetra niezależnie od tego czy wyprasowana czy nie i tak na więcej niż jedno siku nie starczy. Pul możesz prać w 60 (w 90 chyba też).

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chustoholiczka Awatar Tuja

Domyślnie

dzięki wielkie, niezastąpione jesteście

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

tez tak mialam (nawet watek zalozylam, bo juz nie moglam zniesc tego zapachu jak wzoologu). pomoglo pranie wszystkiego w 60 stopniach. ja zawsze dodaje jakis nappy fresh, piore z praniem wstepnym i potem dodatkowo nastawiam ekstra plukanie. i nie pakuje za duzo do pralki na raz. (odkad Franek uzywa kremow na AZS pieluchy piore osobno). za to ja nie daje olejkow do prania, tylko herbaciany do wiadra z pieluchami.
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chusteryczka Awatar landa
    Miejscowość
    okolice Tarnowa

Domyślnie

I ja mam teraz taki problem z zapachami i nie chodzi już o wyczulenie ciążowe - to mi przeszło
    spróbuję w wyższej temperaturze wyprać i zobaczę.
    Kacper 26.12.2007, Kamila 22.09.2009

Uprawnienia umieszczania postów