Pokaż wyniki od 1 do 20 z 57

Wątek: Wkłady chłonne

Mieszany widok

Chustomanka

Domyślnie

To i ja się udzielę

Bumgenius: po kilku praniach wyglądają jak ścierka, ale chłona nadal, fajna ta mniejsza na początek

NaughtyBaby: trochę lepiej wygląda po kilku praniach od poprzedniczki, nie ma malutkiej wkładki, tylko 2 duże więc i na maleńkim dziecięciu trzeba składać ( a potem nie ma jak na brzuszku położyć )

FuzziBunz: mam rozmiarową, więc wkładka dopasowana, ale chłonność przeciętna (albo to moje wrażenie, bo pielucha nigdy nie przeciekła).

Wonderoo: nie wiem którą mam jak odróznić konopną od mikrofibry? tak czy inaczej fajnie wyprofilowana. Zakładam tą pieluchę na spacery lub na noc, bo wkładka dużo wytrzymuje.

Ręczniki z Ikei sobie leżą (mam te trochę większe), bo odkryłam bambus.

Ręczniki i wkładki od Dominiki - najwyżej mnie ktoś zastrzeli. Nie miałabym serca wkładać tego do pieluchy. Duży ręcznik sama używam, a te małe narazie sobie leżą i nie wiem co z nimi zrobię, ale do pieluchy nie pójdą!!!

A moje ulubione to wkładki z froty bambusowej od Alohy Chłonność mają bardzo dużą. Wkładam do BG zamiast ichniejszych mikrofibrowych i dają radę na spacery czy na noc
    Ostatnio edytowane przez figa84 ; 16-01-2010 o 00:46

Domyślnie

skąd bierzecie bambusowe ręczniczki frote?
    bambusowe wkładki widziałam u koleżanki i bardzo mi się podobają, z resztą ona też je chwali

Chusteryczka Awatar kamuszyca
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BejbiDżaga Zobacz posta
    skąd bierzecie bambusowe ręczniczki frote?
    bambusowe wkładki widziałam u koleżanki i bardzo mi się podobają, z resztą ona też je chwali
    bambusowe ręczniczki możesz kupić u dominiki, tu jest wątek:
    http://www.chusty.info/forum/showthr...385#post509385

Chusteryczka Awatar kamuszyca
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez figa84 Zobacz posta
    Ręczniki i wkładki od Dominiki - najwyżej mnie ktoś zastrzeli. Nie miałabym serca wkładać tego do pieluchy. Duży ręcznik sama używam, a te małe narazie sobie leżą i nie wiem co z nimi zrobię, ale do pieluchy nie pójdą!!!
    ale dlaczego - coś z nimi nie tak, czy wręcz przeciwnie? pytam, bo właśnie je zamówiłam

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamuszyca Zobacz posta
    ale dlaczego - coś z nimi nie tak, czy wręcz przeciwnie? pytam, bo właśnie je zamówiłam
    ja mam te ręczniczki i też nie mam serca wkładać do pieluchy, są takie miękkie, że zostawiłam te małe do wycierania buzi dzieciakom, szkoda mi tych ręczniczków na siki
    DOULA

najczęściej zaglądam z telefonu, więc proszę o cierpliwość w odpisywaniu

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamuszyca Zobacz posta

Problem w tym, że one zbyt miękusie i śliczne są Dużym ręcznikiem wycieram się sama po kąpieli (choć mogłam oddać małej wyrodna ze mnie matka), a malutkie jak Ala zostawiłam małej do wycierania rączek czy buzi. Z resztą jak przyjdą to sama zobaczyć, że na siuski to ich szkoda

Chustomanka Awatar dominika79
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Problem w tym, że one zbyt miękusie i śliczne są Dużym ręcznikiem wycieram się sama po kąpieli (choć mogłam oddać małej wyrodna ze mnie matka), a malutkie jak Ala zostawiłam małej do wycierania rączek czy buzi. Z resztą jak przyjdą to sama zobaczyć, że na siuski to ich szkoda
    [quote]ja mam te ręczniczki i też nie mam serca wkładać do pieluchy, są takie miękkie, że zostawiłam te małe do wycierania buzi dzieciakom, szkoda mi tych ręczniczków na siki [quote]

no wariatki i nie wiecie co tracicie bo one naprawde chłonne są jednoczesnie zajmując niewiele miejsca

a tak na serio to jak przyszła tylko pierwsza próbna partia to duży został zakonfiskowany przez męża..
    no dobra ja tez mam swój.. a jak włosy sie nim suszy

i podczas kataru lepszy do noska niz chusteczki
    H- 28.06.2008 r., M -05.06.2001 r.

mojdom13.blogspot.com

http://http://www.chusty.info/forum/...ad.php?t=46784pieluszki wielorazowe

---> w razie zapchania skrzynki pw---> dosr@poczta.wp.pl

Chusteryczka Awatar Aloha
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

To i ja się udzielę

Wonderoo: nie wiem którą mam jak odróznić konopną od mikrofibry?
    Mikrofibrowe o taka typowa mikfofibra, biała, pętelkowa. Jak w BG mniej więcej.

A konopne są gładkie, nie białe tylko koloru naturalnego, są cieńsze niż te mikrofibrowe i sztywniejsze.

A te ręczniki od Dominiki mówicie, ze takie fajne? Mój mąż uparł się na ręcznik bambusowy (skutek uboczny posiadania bambusa w domu) to chyba mu sprawię

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aloha Zobacz posta
    Mikrofibrowe o taka typowa mikfofibra, biała, pętelkowa. Jak w BG mniej więcej.

A konopne są gładkie, nie białe tylko koloru naturalnego, są cieńsze niż te mikrofibrowe i sztywniejsze.

A te ręczniki od Dominiki mówicie, ze takie fajne? Mój mąż uparł się na ręcznik bambusowy (skutek uboczny posiadania bambusa w domu) to chyba mu sprawię
    To mam wonderoo mirkofibrowe, ale ta mikrofibra jakaś taka bardziej puchata niż w BG i lepiej chłonna

A ręczniki są świetne

Chusteryczka Awatar Aloha
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Figa, no jest bardziej puchata. A czy lepiej chłonie to trudno mi ocenić, bo wonderbułowe wkłady są innego kształtu, szersze są, to i więcej wchłoną.

Chustomanka

Domyślnie

Czy ktoś z was używa pieluszek składanych bambusowych frottowych Kikko lub Nature Babies? Jak się sprawdzają?

Domyślnie

Ja jestem zaintersowana wkładkami bambusowymi Close Parent. Czy ta pieluszka jest z welurkiem bambusowym? Wydaje mi się, ze kiedyś znalazłam taką informację, teraz nie potrafie odszukac

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

bianka2009... ja mam wkładki z froty bambusowej 50x50 nature babies i bumbletots.
    Nature babies mam jedną i zdeformowała się bardzo po praniach, juz nie jest to kwadrat. Nie wiem czy ta jedna taka ferlana, czy wszystkie są takie.
    Bumbletots mam 3 szt i są super.
    Bardzo lubię takie wkładki, dlatego poszyłam sobie swoje z froty bambusowej.
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

Chustomanka Awatar wiki100
    Miejscowość
    Lublin jeszcze

Domyślnie

a ja uwielbiam takie wkłądy: http://www.krainapieluszek.pl/index....product_id=133. dlaczego: bo przy swojej chłonności są naprawdę niewielkie i co dla mnie ważne mają takie zwężenie na środku. super dla szczupłego dziecka.

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Tak się zastanawiam się jaka jest różnica między prefoldem Econobum a prefoldem- wkładem z bawełny organicznej do Flipa. Na oko jeden i ten sam, tyle że metki inne,ale producent obydwu to Bumgenius. Może się mylę? Warto kupić ten drugi czy chłonie tak samo jak Econobum?
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

nikt mnie ma obydwu wkładów?
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

mamru
    Guest

Domyślnie

Wiewiórko nie mam tych flipowych ale oglądając zdjęcia wydaje mi się że to te same wkłady ( piszę o tych z bawełny organicznej) no i to nasze ulubione na nocki, mieszczą się do PD, Wonderoos, applecheeks i BG do BabyKangas i Fuzzi Bunz za szerokie

Uprawnienia umieszczania postów