Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 33

Wątek: Obcasy a chodzenie z dzieckiem w chuście

Domyślnie Obcasy a chodzenie z dzieckiem w chuście

Czy z dzieckiem w chuście da się chodzic na obcasach? Zastanawiam sie nad kupieniem jakichś sandałów na okolo 7 cm, grubym obcasie.
    Mam niedosyt kobiecego ubierania się i mnie naszło na obcasy.
    www.butyk.pl
    (te np. maja 9 cm obcas i 2 cm platformę, wiec roznica jest 7 cm)

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa Zacisze

Domyślnie

Da się, ja często chodzę, co prawda nie na 7 cm, tylko ok.5, ale zupełnie spokojnie.

Chustomanka

Domyślnie

Myślę że jak ktoś często chodzi na obcasach to jest przyzwyczajony i z dzieckiem w chuście da radę.
    Pomóżmy Teosiowi! www.naturscy.pl/teo

Domyślnie

To musialabym sie przyzwyczaić, bo normalnie na płaskich chadzam. A ostatnio w skarpetach po domu tylko...

Chusteryczka Awatar irla
    Miejscowość
    華沙

Domyślnie

Ja przez ciążę i kilometrowe spacery z Małym stałam się nieobcasowa i bym nie wyrobiła na obcasach. Poza tym np. zima bym sie najzwyczajniej w świecie bała. Mam wygodne glany i żadne podłoże mi nie straszne.
    By dziecko się uczyło, To dla dobra sprawy, Wpójmy mu, że Świat, cały, Jest bardzo ciekawy.
    Każda dziedzina wiedzy warta jest zachodu. Najlepiej gdy ich pozna, wiele już za młodu.

by Anonim z sieci

Tu i Teraz.

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa Zacisze

Domyślnie

No, zima to zupełnie inna sprawa, ale na obrazku były sandałki

Zimą to ja się tez nie wypuszczam na obcasach, chociaż taka zima ja w tym roku, to jakaś nędzna imitacja.

A swoją drogą, to zaczęłam chodzić na obcasach (tak 4-5 cm) zgodnie z wyraźnym zaleceniem orotopedy, kiedy miałam kłopoty z kręgosłupem. I pomoglo - mniej boli.

Domyślnie

Dziwi mnie zawsze jak ortopeda może zalecic choćby 1 cm obcasa...

Chusteryczka Awatar andziulindzia
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Na pewno zalezy od wady kręgosłupa, ale np gdy ja chodzę w butach na obcasach jestem wyprostowana jak struna, plecy proste, głowa uniesiona, a mięśnie nóg zdecydowanie inaczej pracują i nogi zgrabniej wyglądają. Zdecydowanie mam mniej bólów kręgosłupa w butach na obcasach.
    Moje ulubione ekoforum

tylko nudne kobiety mają nieskazitelne czyste domy

Chustomanka

Domyślnie

No właśnie to zależy od budowy kręgosłupa. To nie musi być wada ale taka budowa po prostu. Zobaczcie jaką postawę mają murzynki noszące dziecko na wysokości lędźwi i dzban z wodą na głowie (boso). Jak ktoś ma sylwetkę zbliżoną do tego bez obcasów to jak założy obcasy to się zabije.

Domyślnie

Zuzia, mam prośbę: wklej fotkę takiej Murzynki, jeśli znajdziesz.

Chustomanka

Domyślnie

Postaram się znaleźć.

Chustomanka

Domyślnie

Tego z chusta i dzbankiem nie moge znaleźć, chyba widziałam to wśród obrazków które Ekomama pokazuje na warsztatach.

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

piękne tylko..... co będzie jak ten kamyczek spadnie jej z głowy do tyłu??????????????????????????

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mart
    piękne tylko..... co będzie jak ten kamyczek spadnie jej z głowy do tyłu??????????????????????????
    wiem że to mało smieszne, ale najpierw przeczytałam posta Mart, a potem zerknęłam na zdjęcie.
    no i zaplułam monitor ze smiechu
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Chustoholiczka Awatar Ruda
    Miejscowość
    to tu to tam :)

Domyślnie

u mnie z obcasami nie da rady: potykam sie nawet na plaskich powierzchniach i bez zadnego obciazenia w postaci hani w chuscie i zawsze na maxa ZAZDROSCILAM kobietom, ktore umieja chodzic w obcasach, bo nogi i cala sylwetka wyglada zupelnie inaczej.
    Hania - 01.01.2007 r.
    http://okiemrudej.wordpress.com/

Domyślnie

Eeeee, chyba nie wierzę w to, że komukolwiek obcasy mogą zrobić dobrze na kręgosłup, czy na cokolwiek w ogóle - czy to typ lordoziaka czy typ z wyprostowanym odcikiem lęźwiowym...

A zdjęcie piękne.
    Wydaje mi się, ze to nie kamień tylko coś zawinięte w materiał. I ona ma na głowie materac z włosów, często mają też taką obręcz specjalną do noszenia na głowie, więc pakunek na pewno jest stabilny.
    Noszenie na głowie to moje marzenie.
    Jak to wpływa cudownie na sylwetkę! Jak odciąża całe ciało dając cieżar na oś pionową - kręgosłup nie wygina się na boki tylko unosi ciężar na głowie jeszcze się wydłużając w górę, a ramiona moga sie rozluźnić i łopatki wrócic na swoje miejsce na plecach (bo ja garbię się niestety od noszenia tych wszystkich toreb i plecaków )...

ehhh, ale skoro sie gapią jak sie dziecko w chuście nosi, to jak by się gapili, gdybym wystartowała w Warszawie z pakunkiem na głowie???

Chustomanka

Domyślnie

http://www.allposters.com/View_HighZoom ... height=671

Pójdę tak na targ po worek ziemniaków

Chustoholiczka Awatar Ruda
    Miejscowość
    to tu to tam :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zuzia
    http://www.allposters.com/View_HighZoomResPop.asp?apn=2803961&imgloc=21-2164-51ZCD00Z.jpg&imgwidth=894&imgheight=671

Pójdę tak na targ po worek ziemniaków
    hehe, no niezla fotka dopiero bys sie slawna zrobila na caly swiat a to dziecko spiace z tylu w chuscie... jak ona rownowage utrzymuje??
    Hania - 01.01.2007 r.
    http://okiemrudej.wordpress.com/

Domyślnie

A dziecie nie za nisko dynda? Afrykanki na pewno są mistrzyniami noszenia, w końcu robią to od tysięcy lat, ale z tego, co tu piszecie, to nie powinno dyndac na biodrze...

Chustomanka

Domyślnie

Oglądając wiele zdjęć zauważyłam że one się za bardzo nie przejmują jak dziecko jest ułożone, czy dynda, czy mu głowa zwisa. Jakoś instynktownie pewnie czują że nie wypadnie i ok, a i same dzieci też nie wyglądają na zmartwione

Uprawnienia umieszczania postów