Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: chusta-kawal szmaty czu cos wiecej?

Chustonówka Awatar fedi
    Miejscowość
    oslo

Domyślnie chusta-kawal szmaty czu cos wiecej?

witam
    jestem umierkowana ignorantka w tej kwestii i stad moje pytanieprzegladam forum i widze setki rodzajow chust i wizan i zastanawiam sie powaznie nad przerzuceniem mojej 4 miesiacznej Zu na plecy z przedniego nosila.
    i teraz moej pytnaie jest takie czy jesli kupie sobie dobry gatunkowo material-wlasnie jakies szerokosci i dlugosci bedzie spelnial(na chlopski rozum musi spelniac) wszystkie wymagania.
    podajcie mi prosze wymiery preferowane do 6kg bejbinki i 65 kg matki

Chusteryczka Awatar landa
    Miejscowość
    okolice Tarnowa

Domyślnie

Fedi, szczerze, to jeśli masz inwestować w dobry jakościowo materiał i szyć, lepiej kup sobie krótką Nati. Wyjdzie cenowo na jedno, a jakość noszenia nieporównywalna.
    Poza tym, czy jesteś pewna, ze dasz radę 4-miesięczne baby zawiązać na plecach? Nie jest to wcale łatwe, wiem, bo wiązałam 5-miesięczniaka i bałam się czy mi nie spadnie
    Kacper 26.12.2007, Kamila 22.09.2009

Chustonówka Awatar fedi
    Miejscowość
    oslo

Domyślnie

jasne ze nie jestem pewna czy damy rade na plecach...nie mam doswiadczenia w tej materii ale czuje ze czas na brzuchu powoli sie konczy.
    z Zu jest tak ze ona nie miala podtrzymywanej glowki w zasadzie od urodzenia , robimy z nia inne cwiczenia na ktore wiekszosc babc nei moze patrzec a mam kreci z dezaprobata glowa a onadzieki temu jest bardzo silna dziewczyna, rozwija sie prawidowo i mysle ze w porownaniu ze swoimi rowiesnikami ma szanse wczesniej utzymac sie palecach. oczywiiscie nei wiem musimy to sprawdzic...
    poniewaz nie rezydujemy w poslce i mamy dostep do puieknych materialow mysle zeby zakupic cos -wlasnie ile? przyciaz z szerokosci jak sadze i w ten sposob zaczac przygode.

Chustomanka Awatar sowa_m
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

nie nie nie nie
    ja roumiem, że należy stymulowac rozwój dziecka, no ale mam wrażenie, ze jednak troszkę przesadzasz. no, chyba, że konsultowałas niepodtrzymywanie główki dziecka z rehabilitantem i on to zalecil, ale jakoś nie chce mi sie wierzyć. co do samych chust - jeśli trochę choć poczytalas to wiesz już zapewne, że owszem, we wszytskim można nosić, ale jednak firmowe chusty, o odpowiednim splocie, odpowiednią farbą farbowane zapewniaja komfort rodzicowi, a maluchowi bezpieczeństwo.
    samoróbka, choćby nie wiem, jak piękna byla, tego nie zapewni.
    standardowe wymiary chusty 70 na 460 cm, o splocie diagonalnym bądź skośnokrzyżowym.
    a co do czasu, kiedy przenosi się dziecko na plecy, to jednak większość matek robi to ok. 9 - 12 miesiąca, keidy dziecko staje sie za duże, za ciężkie i zbyt ciekawskie swiata, żeby je nosić z przodu.

Chustonówka Awatar fedi
    Miejscowość
    oslo

Domyślnie

dzieki za info
    wlasnie takich-konkretnych wiadomosci potrzebowalam.

Uprawnienia umieszczania postów