Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: chusta nie pomaga na wszystko?

Chustomanka Awatar alina
    Miejscowość
    Szwajcaria

Domyślnie chusta nie pomaga na wszystko?

Dziś miałam problem z uśpieniem Zuzi na noc, płakała tak strasznie, jak nigdy w życiu, raczej nic jej nie bolało, bo dopóki była w oświetlonym pokoju i zagadywana, było ok. Myślę, że była tak bardzo zmęczona, że nie mogła zasnąć, więc wpakowałam ją do chusty i liczę na cud, ale sie przeliczyłam. Kurczę, a myślałam, że w chuście ZAWSZE dziecko się uspokaja i wycisza, że jest mu tam tak niebiańsko dobrze, że natychmiast zasypia.
    Jestem rozczarowana
    Może Wam też się tak zdarza?
    Hania 15.06.2005; Zuzia 12.11.2007; Julcia 15.11.2010

Chusteryczka Awatar kajkasz1
    Miejscowość
    Chojnice

Domyślnie

Zdarzało, zdarzało (teraz z racji wieku Kuba już w chuście nie usypia). Jak dziecko jest takie bardzo mocno zmęczone to i prześcieradełko przeszkadza, i podusia. Czasami Kuba wył w chuście jak oszałały, ale na ręku się uspokajał, a zaypiał przy cycu.
    Kajka, żona Macieja, blogująca mama trzech synów - stary blog , nowy blog

Chustomanka
    Miejscowość
    Bramki k/Warszawy

Domyślnie

zdarza się, zdarza

My tu na forum jesteśmy skłonne przypisywać chuście jakieś nadnaturalne zdolności, niestety to tylko kawałek materiału, który ułatwia mamie prawidłowe noszenie dziecka a nie cudowny środek na wszystko

Tymcio też czasem woli być na ręku (a raczej na ramieniu z główką zwieszoną do tyłu jak rybka którą to pozycję ciężko osiągnąć w chuście) ...

Żeby nie było, że ja jestem jakaś innna Kocham chusty, ale to wciąż tylko chusty

http://www.chusty.com.pl - Babylonia, Bebina, Didymos, Gabi, Lana, Lenny Lamb, MaM, Merry Carry, NatiBaby, Storchenwiege
    Doradca po kursie dla zaawansowanych Trageschule Dresden

Chusteryczka Awatar kamaal
    Miejscowość
    chwilowo Wietrzne Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vega

Żeby nie było, że ja jestem jakaś innna Kocham chusty, ale to wciąż tylko chusty
    Właśnie, też tak myślę. Moja
    Ala (15.04.2007) Martyna (18.04.2011) i 2 Maluszki[*]

Chusteryczka Awatar sabcia
    Miejscowość
    Skoczów

Domyślnie

kurcze, a myslałam, ze tylko z moim dzieckiem jest cos nie tak, ze czasem woli rece od chusty.
    Zuzanna 06.07.2007
    Liliana 25.06.2009
    Doradca z Doświadczeniem®

Chustofanka
    Miejscowość
    PruszkĂłw

Domyślnie

no wlasnie. czasem dziecko samo wybiera stare wyprobowane sposoby jak mamine rece czy cycus.
    moja na razie nie miala takich odlotow, ale na poczatku chustowania starsznie sie wila. choc tak chyba ma wiekszosc dzieci.
    ==========================
    malgosiak - mama NIKI (listopad 2002) i
    TuÂśki (listopad 2007)

Chustomanka

Domyślnie

U mnie usypianie w chuście nie działa i nigdy nie działało. Kocham chustę za wolne ręce przy sprzątaniu i wolne drogi na spacerach Czasem jak Tosia jest śpiąca to zasypia ale żeby w chuście specjalnie usypiać to nigdy.
    Pomóżmy Teosiowi! www.naturscy.pl/teo

Chusteryczka Awatar kobra
    Miejscowość
    Chicago

Domyślnie

u nas chusta jest niezastapionym lekarstwem na marudzenie, nawet rece tak magicznie nie uspokajaja Kajtusia
    Nothing you become will disappoint me;
    I have no preconception that I'd like to see you be or do.
    I have no desire to foresee you, only to discover you.
    You cannot disappoint me.

Aska - mama Kajetana (19.10.2007)

Chustomanka Awatar scharon
    Miejscowość
    Żory

Domyślnie

Ja narazie niemam az tak drastycznych przezyc w chuscie-uratowala nas z niejednej sytuacji...
    Najbardziej dramatycznie bylo w czasie ospy.....wyl okropnie -nieda sie opisac i nawet wtedy nam pomogla

Tylko ja musialam na wpol siedzaco spac calą noc z Juniorem w chuscie ...polamana ale zadowolona ze chodz on cos pospal

Uprawnienia umieszczania postów