Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 41

Wątek: Z chustą w opiece społecznej

Chusteryczka Awatar mayetschka
    Miejscowość
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ilonsa Zobacz posta
    Babka przegięła ale nawet nie zdajecie sobie sprawy jak duży procent ludzi przychodzących po pomoc nie potrafi sklecić zdania... a umiejętności niektórych kończą się na napisaniu nazwiska...
    przegięła to prawda, ale rzeczywiście jest tak, że często ludzie idą po 'zasiłek' czy jakiekolwiek pieniądze bez pomysłu jak napisac podanie i patrzą na urzędniczkę, by ta podpowiedziała CO pisac, a jak nie dostaną, to na babeczkę jadą, bo "przecież Ona mi tak źle powiedziała..."

Doradca noszenia- kurs średniozaawansowany Die Trageschule® Drezden

Chustofanka Awatar iffi
    Miejscowość
    Giżycko

Domyślnie

Do mojego banku przychodzą czasem młodzi Romowie po kasę z western union i notorycznie proszą koleżankę o pomoc w wypełnieniu formularza, bo nie umieją pisać A koleżanka ich zawsze umoralnia, żeby do szkoły poszli, bo jeszcze młodzi są, eh... Nie wyobrażam sobie nie umieć pisać...

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mayetschka Zobacz posta
    przegięła to prawda, ale rzeczywiście jest tak, że często ludzie idą po 'zasiłek' czy jakiekolwiek pieniądze bez pomysłu jak napisac podanie i patrzą na urzędniczkę, by ta podpowiedziała CO pisac, a jak nie dostaną, to na babeczkę jadą, bo "przecież Ona mi tak źle powiedziała..."
    wiem, wiem bo pracuję w ops
    Największe szczęście- moja Hanulka ur. 03.06.2008,
    sprawdziłam swoje BMI, i wyszło mi że jestem za niska...

Chustofanka Awatar zirca
    Miejscowość
    Ząbki

Domyślnie

you made my day
    piekna historia!!!! do mnie też kiedyś babeczka z tekstem uderzyła, czy to ze względów oszczednościowych w chuscie noszę. Uświadomiłam ją delikatnie, ile "ta szmatka" kosztuje-byliśmy w indio
    http://stellagonet.blogspot.com/
    ALEXANDER- 08-10-2008

Chustomanka Awatar sowa_m
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

ja miałam kiedyś w aptece tak, starsza pani mnie zaczepiła - nie stać cię, biedastwo, na wózek? straszne czasy teraz...
    uśmiałam sie jak norka z niej.
    no ale nie uświadamiam, raz w sklepie - sprzedawcę nosidel, z premedytacją.

Domyślnie

Naprawde to niesamowite co piszecie- ludzie rzeczywiscie nie wiedza ile chusty kosztuja.
    Posmialam sie przy tym bardzo.

Chusteryczka Awatar landa
    Miejscowość
    okolice Tarnowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasiulka1975 Zobacz posta
    ludzie rzeczywiscie nie wiedza ile chusty kosztuja.
    A niby skąd mają wiedzieć, skoro w hipermarketach się tego nie kupi
    Kacper 26.12.2007, Kamila 22.09.2009

Chustonoszka Awatar krysiia
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Ludzie jak ludzie, są różni, ale mój osobisty mąż był wielkim zwolennikiem chustonoszenia, do puki się nie dowiedział ile to kosztuje. Jako wielce oszczędny mężczyzna polecił mi wybrać w sklepie jakiś ładny tani materiał i obszyć długo mu tłumaczyłam, że to dlatego tyle kosztuje, bo w sklepie nie ma (lub są rzadko spotykane) takie materiały, i na pewno nie są tanie. Teraz powoli się oswaja z kosztami, chociaż za każdym razem dodaje "tyle kasy za taki kawał szmaty" Mój centuś

Chustofanka Awatar Kanoko
    Miejscowość
    Otwock/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JustNic Zobacz posta
    jakby to powiedziec... jak poszlam "po becikowe", z 2 miesiecznym dzieckiem w BB kolkowej to Pani urzedniczka spojrzala przelotnie i sie spytala... CZY DAM RADE SAMA NAPISAC PODANIE!!!

Chodzilo jej o to czy umiem pisac. powaznie.
    autentyk
    szokujące
    Magda, mama Hani (15.02.2008)

Chustofanka Awatar ChowChowww
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Optuję za tym, aby do chust doczepiać metki z cenami. Może to ludzi uświadomi ... Ja się nie uśmiałam, ja się wściekłam, gdy przeczytałam Wasze posty. Oczywiście nie na Was, a na ludzi, a raczej ich totalną ignorancję. Dobrze, że mnie tego typu historie nie spotykają, bo mogłabym być agresywna . Niestety, głupoty i zacofanego podejścia nie zdzierżę

Ilona, matka, córka, psia mama zastępcza, przyszła niedoszła żona .

Chustofanka Awatar Adso
    Miejscowość
    poznan

Domyślnie

Ja proponuję w takich sytuacjach stwierdzić,że pewnie,ze wózek by się przydał,bo wychodzi taniej...zwykle jeden starcza,a ze szmatkami to trudniej się opanować,bo tyle pięknych,a drogie straszliwie

Chustomanka Awatar lawendax
    Miejscowość
    GDAŃSK

Domyślnie

Mi ostatnio w Biedronce osobną kasę otworzyli, żebym w kolejce nie stała pewnie dlatego ze taka biedna i bez wózka, i ciężko mi tak z dzieckiem uwiazanym
    Mati - 19 kwietnia 2005
    Lilianka - 04 stycznia 2009

www.MamaZen.pl - CHUSTY:
    Miluli, Natibaby, Hoppediz, LennyLamb. PIELUSZKI: bumGenius, Flip, Close, Bambino Mio, LennyLamb, Happy Flute.

Sklep stacjonarny, wypożyczalnia chust i nosideł, warsztaty i konsultacje chustowe: MamaZen, Gdańsk-Przymorze Centrum Horyzont, ul. Obrońców Wybrzeża 23 box 13

Doradca Noszenia ClauWi®

Chustomanka Awatar roziii
    Miejscowość
    kiedyś Wa-wa Bielany teraz z pod Warszawy

Domyślnie

Hahaha boskie
    Rozalia( Rozi) mama Patryka 11.2005, Szymona 10.2008, Wojtka 03.2011 i Maćka 06.2019

Chustomanka Awatar jana
    Miejscowość
    wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ChowChowww Zobacz posta
    Optuję za tym, aby do chust doczepiać metki z cenami. Może to ludzi uświadomi ...
    a ja się cieszę, że ludzie nie wiedzą ile toto kosztuje, bo przecież kawałka szmaty nikt nie ukradnie a jakby wiedział ile kosztuje ...

A w kółkowej to można nas wziąć za cyganki, przeciez i one tak na biodrze noszą, a na plecach to murzynki

Chustonoszka Awatar asior
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agucha Zobacz posta
    Miałam ostatnio sprawę w gminnym ośrodku opieki społecznej w związku z terapią Młodego. Poszłam tam z Zosią w lnie didkowym, farbowanym przez Lindę. To chyba moja najdroższa chusta. Przy wejściu Pani z recepcji pyta, czy przychodzę po pomoc. Ja na to, że tak, w pewnym sensie. Pani: "no tak, pewnie wózek jest pani potrzebny"...
    no i poplułam monitor

Domyślnie

Hahahaha! No boskie. Ludzie sobie nie zdają sprawy ile taka chusta kosztuje.

A wiecie, ja zauważyłam że najwięcej złośliwych komentarzy słysze od młodych mam, które chodza na spacery z wózkami w grupkach. Normalnie jak tylko mnie zobacza to zaczyna sie plotkowanie "zobacz, jakaś szmata, ja bym tak dziecka nigdy nie włożyła. Kręgosłup można mu zniszczyć".

Chustonoszka Awatar asior
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magdalenazz Zobacz posta
    Hahahaha! No boskie. Ludzie sobie nie zdają sprawy ile taka chusta kosztuje.

A wiecie, ja zauważyłam że najwięcej złośliwych komentarzy słysze od młodych mam, które chodza na spacery z wózkami w grupkach. Normalnie jak tylko mnie zobacza to zaczyna sie plotkowanie "zobacz, jakaś szmata, ja bym tak dziecka nigdy nie włożyła. Kręgosłup można mu zniszczyć".
    eee to ja słyszałam takie komentarze od babć na ulicy.. oo jakie biedne dziecko.. ojoj, kręgosłup mu się pokrzywi..ojoj, co za nieodpowidzialność..
    ehhh zacofanie...

Domyślnie

Ja od starszych babć słyszę raczej miłe komentarze typu "oj! Ja kiedyś na wsi też tak dziecko nosiłam". Chociaż zdarzają sie i takie porabane babcie.

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JustNic Zobacz posta
    jakby to powiedziec... jak poszlam "po becikowe", z 2 miesiecznym dzieckiem w BB kolkowej to Pani urzedniczka spojrzala przelotnie i sie spytala... CZY DAM RADE SAMA NAPISAC PODANIE!!!

Chodzilo jej o to czy umiem pisac. powaznie.
    autentyk
    A bo jej się pewnie skojarzyłaś z cyganką - cyganki noszą dzieci w szmatach i zwykle są niepiśmienne (tak, tak! w dzisiejszych czasach!)

Chusteryczka Awatar lemonka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    Ja proponuję w takich sytuacjach stwierdzić,że pewnie,ze wózek by się przydał,bo wychodzi taniej...zwykle jeden starcza,a ze szmatkami to trudniej się opanować,bo tyle pięknych,a drogie straszliwie

O! To mi się podoba I pozwole sobie tego tekstu uzyc jesli ktoś mnie zdenerwuje z hasłem o wózku. Raz miałam taka przygodę, ale to ponad rok temu.

Kto bije, żeby nauczyć, uczy bić.
    flickr-moje zdjęcia

Uprawnienia umieszczania postów