Pokaż wyniki od 1 do 20 z 307

Wątek: tylko dla NATIfanek

Mieszany widok

Chustonówka Awatar Godulka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

cześć

Ja jestem dopiero na początku mojej chustowej drogi, ale chciałabym kupić chustę jeszcze przed narodzinami synka, co ma nastąpić za jakieś 2-3 tygodnie. Byłam na dwóch spotkaniach klubu kangura i na jednych warsztatach, także coś tam już w głowie mam. Trochę chust pomacałam a dodając do tego różne wnioski z rozmów z mamami to waham się między:

diamentem z bambusem
    perłą a z bambusem
    japan z lnem
    a perłą no cotton - ale wiem ze tą trudno dostać

Będzie się robic coraz cieplej więc chyba len albo bambus to trafny wybór, tylko co się łatwiej mota z lnem czy z bambusem?

Poradźcie coś
    Mama Szymka (17.03.2005) lat i Franka (16.03.2010)

Chusteryczka Awatar czuszka
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

bambus chyba trudniej się dociąga ale gdzieś czytałam że dziewcyzny polecają dla maluszków. len z kolei dobrze jak jest juz używany bo miększy.
    Emilka - 20.11.2007
    Bartoszek - 30.11.2009

Chustoholiczka Awatar marza
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Godulko,ja bym poleciła bambusa-perłe lub diament.
    Jest to miękka chusta już od nowości,cienka,łatwo się mota i dociaga a na lato idealna.

Macałas w Ursiwku którąś z nich?
    Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
    Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®

Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB

Chusty tkane Little Frog

Chustofanka Awatar Nagar
    Miejscowość
    Ukraina

Domyślnie

Aniu, masz piekna coreczke Napewno jeszcze jestes rowerzystka. Wlasciwie tez lubie tyrystyke rowerowa:-0 i chusty Nati. Mam nadzieje ze synek tez polubie rower Jako pierwsza chuste polecilabym jedwab a bambus, naprawdzie latwo sie z nimi uprawic i jest bardzo wygodnie do lata.
    http://naturalno.com.ua/ - sklep internetowy - chusty NATI, LENNYLAMB, ubrania dla karmijacych mam, kosmetyki naturalne
    Liza 12 lipca 2006 roku i Iwanek 16 lutego 2009 roku.

Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Marza

tak macałam wczoraj obie w Urwisku, perłę i diament, potem w domu zaczęłam buszować po necie i jeszcze ten Japan z lnem mi się spodobał i teraz nie wiem, choć najbliższa jestem zakupu bambusa diamentowego turkusowego. Poza tym chyba od razu zamówię chustę kółkową, na szybkie akcje, bo wiesz mieszkam na 4 piętrze bez windy, nie wyobrażam sobie motania za każdym razem kiedy np jadę po synka do przedszkola i wracam do domu, szczególnie na początku mogłoby to być nieco uciążliwe. A jestem osobą która dużo wychodzi, jeździ tu i tam, nawet z niemowlakiem, więc chyba się zdecyduję od razu na obie....póki mam kasę, potem może być za późno.

W każdym razie nati jeszcze cenowo jako tako mi odpowiada, bo jak patrzyłam na inne to powiem że się trochę zaskoczyłam cenami.
    Mam nadzieję że sprawdzą mi się w praktyce, bo co innego macać i oglądać a co innego nosić Muszę mieć coś co łatwo się będzie dociągać, jestem fizjoterapeutką i jestem okropnie restrykcyjna pod tym względem, krew mnie zalewa jak widzę jak dzieci czasem wiszą pokrzywione w chustach.

Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

a, jeszcze mi się przypomniało, miałam zapytać czy szerokość 60 sprawdza się tez przy starszym, kilkumiesięcznym dziecku?

Chustopaleozoik Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

dla mnie np Zara 60cm była za waska i ciezko mi sie wiazalo
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Chustomanka Awatar szokam
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

piszecie czesto o paskach z wełną a ja ich w sklepie u Natalii nie widzę, czy to jakaś limitowana edycja?

Chusteryczka Awatar Leika
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Bambusa nie trzeba prać koniecznie przed pierwszym użyciem - tak jak trzeba np wełnę. Niemniej dobrze jest uprać wszystko co nowe, a co ma mieć kontakt z niemowlakiem
    Starszy Syn (VIII.2006), Córka (I.2009) i młodszy Syn (XI.2011)

http://moje-dzieciaki.blogspot.com/

We are what we think. All that we are arises with our thoughts.
    With our thoughts we make the world.
    Buddha

Chustofanka Awatar jonaelle
    Miejscowość
    Pruszcz Gdański

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szokam Zobacz posta
    piszecie czesto o paskach z wełną a ja ich w sklepie u Natalii nie widzę, czy to jakaś limitowana edycja?
    Nie ma ich już u Natalii w sklepie, bo one się utkały "przez przypadek" i niezbyt dużo ich było. Trzeba poszukać na rynku wtórnym. Ja moich nie oddam Cudne są. Powaliły mnie swoją gładkością, miękkością, delikatnością... I trzymają wspaniale.
    Siaś 07.2007 Ninia 04.2009 i Lolek 12.2010

Kozdy cłek fce mieć swój rozum. Kóniec kóńcym telo rozumów, kielo ludzi. A godajóm, ze rozum jest jedyn! Jakoz jedyn, kie kozdy hebluje po swojemu.

Uprawnienia umieszczania postów