Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Wątek: Jak to dzisiaj bylo z moim 27 miesiecznym synkiem

Chustoholiczka Awatar Linda
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie Jak to dzisiaj bylo z moim 27 miesiecznym synkiem

Ostatnio nosze wiecej w MT i nosidle ergonomicznym, czasami w kolkowej psling. Wiazanki leza sobie ladnie zlozone w szafie, od miesiaca nie nosilam w zadnej.

Ale dzisiaj moj synek, uparty zodiakalny Baranek, wszedl do mojej garderoby, stanal przed poleczka z wiazankami, wyciagnjal pomaranczowo-sloneczne konopie (gradacja) i powiedzial 'uppa mama'. Przyniosl swoj wielki traktor, wpakowal sie na nasze lozko i chcial, abym go nosila w chuscie

Zamotalam prosty plecak, zeszlam na dol, a Orli do mnie mowi po swojemu, ze butow nie trzeba mu zakladac, oraz zebysmy poszli poogladac kwiaty. Lazilismy sobie po ogrodzie, mlody przytulal sie do mnie, po czym usnal Bylam w szoku, bo juz dawno nie usypial na moich plecach, ale po powrocie z wakacji wszystko sie mlodemu poprzestawialo... lacznie z godzina drzemki i wieczornego zasypiania. Spojrzalam na zegarek, byla 13.30 i dopiero wtedy przypomnialam sobie, ze mlodzieniec nie mial jeszcze dzrzemki (on na drzemke sam wpakowuje sie do wozka i jezdzimy po ogrodzie poki nie zasnie, mlody czlowiek wie co chce) Tak mi bylo milo nosic swojego spiacego dwulatka na plecach, on jest jeszcze dosc lekki, bo 12 kg nie wazy. Kiedy wrocilam na taras przelozylam go do wozeczka.

Ciesze sie, ze Orlinek pozwala sie jeszcze nosic, choc jak nie ma ochoty na swoje 'uppa', to nie ma mocnych, aby dalo sie go przekonac.

Chusteryczka Awatar kamaal
    Miejscowość
    chwilowo Wietrzne Miasto

Domyślnie

Ale ci zazdroszczę. Też bym ponosiła moją 27 miesięczną pannę....ale nie wiem co moje nieprzyzwyczajone do ciężaru plecy by na to powiedziały
    Ala (15.04.2007) Martyna (18.04.2011) i 2 Maluszki[*]

Chustoholiczka Awatar Linda
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Wlasnie ze wzgledu na moje plecy zalezy mi, aby codziennie, nawet krotko, mlodzienca ponosic. Za miesiac przyjedzie ze Stanow moja szwagierka i zacznie sie gadanie... ze ja jeszcze piersia karmie i takie duze dziecko nosze... ale to juz historia na osobny watek..

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

a ja dziś nosiłam Franka.. i na chwilowe donoszanie i na śpiące na plecach zakupy i na odbieranie starszej z przedszkola.. a za chwilę kończy on 3 lata ... a baaaaaaaaaardzo często zdarza mu się zasnąć w chuście..
    na MT i nosidła jest za długi ale chusta jeszcze go ładnie do snu kołysze bądźcie dobrej myśli jeszcze niejeden dzień przytulaniowy przed Wami

Chustoguru Awatar czukczynska
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Jak fajnie czytać takie wieści,bo mi coraz częściej jest smutno,że koniec noszenia się zbliża.

Chustomanka Awatar tamyk
    Miejscowość
    Mikołów

Domyślnie

Ale fajnie, że tak długo można Tylko moja Pyza ma już 8,5 kg, ciekawe jak długo ją udźwignę...
    Idusia grudzień 2008, Jasinek luty 2011, Lelo kwiecień 2014

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tamyk Zobacz posta
    Ale fajnie, że tak długo można Tylko moja Pyza ma już 8,5 kg, ciekawe jak długo ją udźwignę...
    hehe mój ma 18 kilo
    jak nosisz regularnie to twój układ mięśniowy oraz kręgosłup się do ciężaru powoli rosnącego stopniowo przyzwyczaja

Chusteryczka Awatar milorzab
    Miejscowość
    PodWarszawa

Domyślnie

Ja codziennie noszę Dominika - 26m, ponad 12 kg. I najdziwniejsze jest to, że jest lżej niż rok temu. Tylko mam wrażenie, że się rozrosłam na górze
    Asia, mama Ignacego, Tosi, Dominika, Weroniki i Maksa

Chustopróchno Awatar magnus

Domyślnie

A moję dziecię (prawie 15 mies.) nie chce być od jakiegoś czasu noszone ani w chuście, ani w MT, ani nawet w nosidle. Od kiedy zaczął chodzić, nie interesuje go podróżowanie na plecach. A wcześniej to uwielbiał. Już dałam spokój, bo po zamotaniu i tak zaraz się wyrywa...
    A dziewczynom, których maluchy dają się nosić, mimo skończonych 2-3 latek, zazdroszczę bardzo.

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ale masz fajnie Lindo Mój oprotestowuje każdą próbę zamotania w cokolwiek, także od dłuższego czasu nie nosimy się wcale
    Tymek 20.05.2008 i Emilka 30.04.2010

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

cóż cieszę się na taką perspektywę i na mój górny układ mieśniowy
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Chustoholiczka Awatar karolinka251
    Miejscowość
    warszawa-kamionek

Domyślnie

Zośka jak zaczynała chodzić to też była antychustowa a teraz ma 19 miesięcy u jak widzi chustę albo nosidło to natychmiast woła oppa a jak ma zły dzień to idzie do szafki i wyciąga to co jej pasuje waży 11,5 kg. ostatnio po domu chce żeby ją z przodu nosić

Uprawnienia umieszczania postów