Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Wątek: Ekstremalny początek wakacji z chustą na szczęście!

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar kulka37
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie Ekstremalny początek wakacji z chustą na szczęście!

Zaczęło się tak: ja,mąż,dzieć starszy lat 9 i młodszy 9 miesięcy.Samochód nówka na gwarancji wypakowany po brzegi,bo jedziemy na 2 tygodnie.
    Miejsce akcji: zakopianka, właśnie minęliśmy Kraków.Korek nieziemski,bardzo ciepło,słońce ostro przypieka,jazda pod górę w tempie 2 km/h.Nagle zaczyna coś śmierdzieć w samochodzie,a za chwilę kłęby czarnego dymu buchają spod naszej maski.Dzieci w płacz.Starsza chce wyskoczyć z toczącego się jeszcze auta.Stoimy na lewym pasie i próbujemy przedostać się na awaryjny.Nie ma szans,bo żaden kierowca nie chce nas wpuścić!A dymu coraz więcej.W końcu jakiś odważny człowiek wyskakuje z auta na środek ulicy i zatrzymuje ruch na zakopiance,wrzeszczy na innych i toruje nam drogę na pas awaryjny.
    Ewakuujemy się z samochodu i stoimy na ulicy.Ruch straszny i jeszcze te śmigające obok motocykle.
    Motam mojego synka w naszą natkę.Już lepiej,bo dzieć blisko mamy,więc się uspokaja.
    Czekamy na pomoc drogową.W tym czasie na pas awaryjny zjeżdża jeszcze kilka aut.Wszystkie kopcą jak nasze.Fatum jakieś czy co?
    Z dzieciem w chuście i drugim spłakanym za rękę wyglądam bardzo malowniczo.Ludzie reagują serdecznie.Zwłaszcza kierowcy tirów,którzy zagadują z góry,oferują pomoc i dodają otuchy.
    Przygoda kończy się po 10 godzinach od wyjazdu z domu.Tyle czasu trwało załatwienie foramlności i podstawienie auta zastępczego.
    przez cały czas chusta była niezastąpiona jako nosidełko,przewijak,osłona przed słońcem ,wygodne spanko i wreszcie jako coś,co nie cuchnęło spalonymi kablami,było domowe i bliskie.Bez niej zginęłabym,albo odpadłyby mi ręce.
    I jeszcze jedno.Do chusty warto dołączyć dwa sprawnie działające mamine dystrybutory mleczne,bo o podaniu czegokolwiek innego do jedzenia nie było mowy w tym całym młynie.Zrobiliśmy sobie z młodym taki dzień laktacyjny,ze do dziś mnie pokarm zalewa
    Wniosek mam tylko jeden:BEZ CHUSTY NIE RUSZĘ SIĘ NIGDZIE I NIGDY DO PÓŻNEJ STAROŚCI!!!

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin/Żary

Domyślnie

Brawo za poradzenie sobie w ekstremalnej sytuacji

Idealny przykład,że chusta jest nie zastąpiona

Chusteryczka Awatar nianja
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Niezły początek wakacji

a cała akcja chyba miała miejsce niedaleko naszego domu, gdybym Cię widziała to zgarnęła bym Was do siebie

Chustomanka Awatar dagis
    Miejscowość
    se

Domyślnie

mam nadzieje ze reszta wakacji bez przygod

Chustofanka Awatar Adso
    Miejscowość
    poznan

Domyślnie

Niezły początek wakacji... Życzę przyjemnego wypoczynku
    (A kierowcy,którzy nie chcieli Was przepuścić na drugi pas...)

Chustofanka Awatar Kanoko
    Miejscowość
    Otwock/Warszawa

Domyślnie

No to wakacje zaczęły sie nieciekawie - teraz moze byc tylko lepiej
    Wniosek z tego następujący - chusta niezbędnym wyposażeniem każdego samochodu (na równi z apteczką i gaśnicą )
    Magda, mama Hani (15.02.2008)

Uprawnienia umieszczania postów