Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 52

Wątek: Ale to długo schnie..

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

cynthio,PULa nie można na kaloryferze,ogólnie rzecz biorąc najlepiej suszyć przy kaloryferze,bezpośrednio na kaloryferze wszystko robi się natychmiast bardzo twarde,no i mogą dziwne zabrudzenia się pojawiać.chyba że masz grzejnik łazienkowy w formie drabinki,wtedy zabrudzeń brak ale dość twarde pieluszki nadal będą się robić.

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Wkłady wszystkie można suszyć na kaloryferze.

Domyślnie

Ja mam chyba niezłą pralkę, bo wyjmuję rzeczy praktycznie suche Otulacze i wkłady są do użytku po 15 minutach schnięcia, kieszonki po jakiejś godzinie. Najdłużej schną AIO i formowanki, bo kilka godzin. Tetrę(i czasami formowanki) suszę w suszarce, żeby zmiękły, bo wysuszone normalnie w momencie są twarde, a z suszarki mięciuteńkie

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

ja używam głownie microfibry i froty,wszystko susze na drabinkowym kaloryferze w łazience,jak powiesze wieczorem to rano suche..... pule na linkach w lazience bo tam najcieplej i najszybciej schcna....
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chusteryczka Awatar cynthia

Domyślnie

tak myślałam że PULa nie można... chciałam coś wymyślić żeby suszarka była bliżej kaloryfera - ale nie ma jak...
    ale dziś nam się wyrżnął szósty ząbek (mam nadzieję że na tan miesiąc ostatni) więc myślę że już będzie mniej 'kupowo' i łatwiej tym samym...

dzięki dziewczyny
    Poznań w chuście zaprasza!!!

Chusteryczka Awatar mgosia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Noriska Zobacz posta
    Ja susze w chlodniejsze dni w suszarce na nizszej temperaturze (te ktore mozna)...a potem rozkladam do dosuszania.
    e... ja w suszarce susze wszystkie wkładki i formowanki na najwyższym cyklu. Jakoś nic im nie dolega...

a W temacie- to na prawdę dziękuję rodzicom, że nabyli to urządzenie. ech. Szkoda, że u nas to nadal luksus (podkreślam, że osobiście mnie na niego nie stać... )
    przepraszam z góry za literówki i brak polskich znaków, często piszę z telefonu
    Gosia mama Lili (10 2009 oraz Hani 03 2012)

mój blog

Chusteryczka

Domyślnie

Gocha ciesz się, że masz suszarkę, tak miękkich bambusowych wkładów jak Twoich to ja w życiu nie macałam
    jak już będę mieszkała we FR i miała 2 dziecko to też sobie kupię suszarkę

a do rzeczy, ja suszę wkładki oraz formowanki na kaloryferze i nic im nie jest. otulacze i kieszonki schną szybko, więc generalnie jest ok.
    K. 2009M. 2012

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

u nas także suszarka w użyciu, nie wiem jak Wy patrzycie ale pralkosuszarka to juz w dzisiejszych czasach cena pralki, takiej lepszej..
    ja musialam tylko wybrac czy wole silvernano i smaa pralke czy pralkosuszarke bez silvernano

ale ib mam suche w 2h

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez morepig Zobacz posta
    u nas także suszarka w użyciu, nie wiem jak Wy patrzycie ale pralkosuszarka to juz w dzisiejszych czasach cena pralki, takiej lepszej..
    ja musialam tylko wybrac czy wole silvernano i smaa pralke czy pralkosuszarke bez silvernano

ale ib mam suche w 2h
    Tak, tyle że pralkosuszarka to nie to samo, co osobno pralka iosobno suszarka. suszenie bez porównania lepsze w samej suszarce. Mozna kupic tanią suszarkę, ale te mają jeszcze bardzo duże zuzycie prądu. Za suszarkę klasy A trzeba już trochę zapłacić

Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Dla mnie dużą zaletą oddzielnej pralki i suszarki jest to, że można robić jedno i drugie na raz. wyprane bach do suszarki, do pralki następny wsad, zapuszczamy jedno i drugie. Duża oszczędność czasu, energii niestety nie. No i jeszcze miejsce trzeba mieć na dwa urządzenia.

I jeszcze mi się przypomniało jak znajomi opowiadali. Ostatnio gościli jakiś amerykanów, lato, upał. wszyscy więc pranie bach na dwór. No i siedzą sobie w swoim mini ogródku. Oni pranie, sąsiedzi jedni, drudzy pranie.. Patrzą i pytają "Wy TAK pranie suszycie?" Śmiali się, że wyszli na biednych (a mieszkają na strzeżonym osiedlu z basenikiem).

mój blog

Chustoholiczka Awatar agaja
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

hm, ja suszarki nie posiadam, ale znam kogos, kto mowi, ze zniszczyly mu sie bambusyod suszarki bebnowej. ja z koli wieszalam (a wczesniej po 2 razy wirowalam) eco babeco (bambusy) i mi kudełki te z frotte powyłaziły, zwłaszcza tam, gd klamerka potem były przypięte do sznurka. ale, o ciekawe, chłona dalej

Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

suszę bambusy od cp i IB już od prawie pół roku i zupełnie nic im nie dolega.

mój blog

Chustoholiczka Awatar kubutkowa
    Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

Przyznam ,że też zaczęłam używać suszarki.Jakoś kłóci mi się to z byciem eko, ale te pieluchy taaaak długo schną.No i są cudownie miękkie.Pocieszam sie faktem ,że mieszkam w krainie energią naturalną płynącą.

Chustoholiczka Awatar Lotna
    Miejscowość
    Ballycanew, IRL

Domyślnie

Chyba wszystko,poza Pulem, ale nie jestem pewna do końca.
    Anto 25.08.2008
    Zosia 24.10.2011
    Fasolka Listopad 2019

Chustonówka Awatar afiliacja
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

a minkee? mozna na kaloryferze? ja na wszelki wypadek nie suszę...

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez afiliacja Zobacz posta
    niemożna,bo to tez pul tylko pokryty minkee
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chustonówka Awatar afiliacja
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marciasone Zobacz posta
    niemożna,bo to tez pul tylko pokryty minkee
    dziękuję. to moje początki z wielo dopiero schną po pierwszym praniu - jutro nasz debiut
    Ostatnio edytowane przez afiliacja ; 27-10-2010 o 21:28

Chustomanka Awatar Suzi
    Miejscowość
    Warszawa/Wilanów

Domyślnie

afi - nie można. Ale one dosyć szybko schną

powodzonka z wielo

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

dziękuję. to moje początki z wielo dopiero schną po pierwszym praniu - jutro nasz debiut
    nio to powodzenia i wspołczuje nałogu,bo wkrutce cie to czeka
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chustonoszka Awatar Eko_mamusia
    Miejscowość
    Warszawa / Gocław

Domyślnie

Dziewczyny!

naprawde nie niszcza sie wam pieluszki po takim suszeniu na kaloryferze oraz w suszarce?
    hmm wczesniej natrafialam na same negatywne komentarze odnosnie suszenia na kaloryferze.
    Podobno pieluszki traca wtedy na chłonności.
    Sama pieluchuje już od ponad 2 miesiecy, ale jakos nie miałam narazie odwagi wywieszenia pieluszek na kaloryfer mimo iz wielokrotnie narzekałam np na długoschnacą BG organic (która mimo wszystko ubóstwiam) .

więc jak to jest?
    minkee oraz pulu nie mozna suszyć? a reszte owszem?
    Agusia mamusia Kubusia

Uprawnienia umieszczania postów