No tak,
kieszonki na wyjścia, po domu tetra, ale przy takim tempie wysychania , to chyba te wyjścia co drugi dzieńjakiś plan trzeba nakreślić
![]()
No tak,
kieszonki na wyjścia, po domu tetra, ale przy takim tempie wysychania , to chyba te wyjścia co drugi dzieńjakiś plan trzeba nakreślić
![]()
odkopałam jakiś mega stary temat, ale nadal mam pytanie - czy wszystkie wkłady można suszyć na kaloryferze?
bo mnie rozleniwił brak ciepłych kaloryferów i używamy jednorazówek od jakiegoś czasu poza domem, bo mi mega długo wszystko schnie i nie nadąża wyschnąć - ale wkońcu zaczęli regularnie grzać i chcę to wykorzystać i suszyć pieluszki na kaloryferach ale jakoś boję się że nie wszystko można na takim ciepłym kaloryferze...
Poznań w chuście zaprasza!!!
cynthio,PULa nie można na kaloryferze,ogólnie rzecz biorąc najlepiej suszyć przy kaloryferze,bezpośrednio na kaloryferze wszystko robi się natychmiast bardzo twarde,no i mogą dziwne zabrudzenia się pojawiać.chyba że masz grzejnik łazienkowy w formie drabinki,wtedy zabrudzeń brak ale dość twarde pieluszki nadal będą się robić.
Wkłady wszystkie można suszyć na kaloryferze.
Ja mam chyba niezłą pralkę, bo wyjmuję rzeczy praktycznie sucheOtulacze i wkłady są do użytku po 15 minutach schnięcia, kieszonki po jakiejś godzinie. Najdłużej schną AIO i formowanki, bo kilka godzin. Tetrę(i czasami formowanki) suszę w suszarce, żeby zmiękły, bo wysuszone normalnie w momencie są twarde, a z suszarki mięciuteńkie
![]()
ja używam głownie microfibry i froty,wszystko susze na drabinkowym kaloryferze w łazience,jak powiesze wieczorem to rano suche..... pule na linkach w lazience bo tam najcieplej i najszybciej schcna....
Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)
tak myślałam że PULa nie można... chciałam coś wymyślić żeby suszarka była bliżej kaloryfera - ale nie ma jak...
ale dziś nam się wyrżnął szósty ząbek (mam nadzieję że na tan miesiąc ostatni) więc myślę że już będzie mniej 'kupowo' i łatwiej tym samym...
dzięki dziewczyny![]()
Poznań w chuście zaprasza!!!
Odkopuje..
Mam dylemat czy można suszyc na kaloryferze wklady..czytałam gdzieś że chlonnosc tracą? Chodzi mi o takie zwykle typu flip stay dry, wkłady z kieszonek chb itp., takie z mikrofibry np. plus bambusowe. Wersję są różne czy nic im nie będzie i sama już nie wiem, a wilgoć mam okropna i chciałam im na lazienkowej drabince pomóc.
Pula już doczytalam że nie można.
Temat stary więc może jakieś nowe info na ten temat macie![]()
08.2011
04.2014
urticea... Ja tak suszę mikrofibrę i bambus często też. Szczerze mówiąc nie zauważyłam żeby coś się złego działo. A w okresie zimowym suszę mikrofibrę na kaloryferze notorycznie (bambus z resztą jeszcze chętniej). Nawet kilka razy się zdarzyło, że mężowiec powiesił na łazienkowym grzejniku pule i tez nic się nie stało, chociaż oczywiście nie polecamZwykle nasz grzejnik nie jest rozpalony do granic możliwości, ale mocno ciepły bywa na pewno. Spróbuj na tym czego Ci nie szkoda, sama stwierdzisz. Grzyb w łazience ważniejszy niż chłonność mikrofibry
Aha często też rozwieszam pranie na balkonie do 'odparowania' nawet jak jest mrozek. Następnego dnia na przykład przekładam do łazienki i dosycha sobie w łazience, a przy okazji wymrożone
![]()
Chyba wszystko,poza Pulem, ale nie jestem pewna do końca.
Anto 25.08.2008
Zosia 24.10.2011
Fasolka Listopad 2019
a minkee? mozna na kaloryferze? ja na wszelki wypadek nie suszę...