Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 52 z 52

Wątek: Ale to długo schnie..

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Eko_mamusia Zobacz posta
    Dziewczyny!

naprawde nie niszcza sie wam pieluszki po takim suszeniu na kaloryferze oraz w suszarce?
    hmm wczesniej natrafialam na same negatywne komentarze odnosnie suszenia na kaloryferze.
    Podobno pieluszki traca wtedy na chłonności.
    Sama pieluchuje już od ponad 2 miesiecy, ale jakos nie miałam narazie odwagi wywieszenia pieluszek na kaloryfer mimo iz wielokrotnie narzekałam np na długoschnacą BG organic (która mimo wszystko ubóstwiam) .

więc jak to jest?
    minkee oraz pulu nie mozna suszyć? a reszte owszem?
    pulu i wełny nie suszy sie na kaloryferze reszke jak najbardziej.
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Domyślnie

Eko_mamusia czy Ty TERAZ kaloryfer odpalasz?

ChustoTata

Domyślnie Pytanko o pralkę

Cytat Zamieszczone przez Blanka_1982 Zobacz posta
    Ja mam chyba niezłą pralkę, bo wyjmuję rzeczy praktycznie suche Otulacze i wkłady są do użytku po 15 minutach schnięcia, kieszonki po jakiejś godzinie. Najdłużej schną AIO i formowanki, bo kilka godzin. Tetrę(i czasami formowanki) suszę w suszarce, żeby zmiękły, bo wysuszone normalnie w momencie są twarde, a z suszarki mięciuteńkie
    Witaj Blanko- odkopałem jakiś temat z zeszłego roku, a,że nasza pralka powoli się sypie, więc podpytuję, co to za cudo które tak ładnie odwirowuje pieluszki?
    Będę wdzięczny za podanie marki i modelu- jeśli byłabyś tak dobra i pomogła
    Pozdrawiam
    Piotr

Chusteryczka Awatar urticea
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Odkopuje..
    Mam dylemat czy można suszyc na kaloryferze wklady..czytałam gdzieś że chlonnosc tracą? Chodzi mi o takie zwykle typu flip stay dry, wkłady z kieszonek chb itp., takie z mikrofibry np. plus bambusowe. Wersję są różne czy nic im nie będzie i sama już nie wiem, a wilgoć mam okropna i chciałam im na lazienkowej drabince pomóc.
    Pula już doczytalam że nie można.
    Temat stary więc może jakieś nowe info na ten temat macie
    08.2011 04.2014

Chustomanka Awatar tytanowa@
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

urticea... Ja tak suszę mikrofibrę i bambus często też. Szczerze mówiąc nie zauważyłam żeby coś się złego działo. A w okresie zimowym suszę mikrofibrę na kaloryferze notorycznie (bambus z resztą jeszcze chętniej). Nawet kilka razy się zdarzyło, że mężowiec powiesił na łazienkowym grzejniku pule i tez nic się nie stało, chociaż oczywiście nie polecam Zwykle nasz grzejnik nie jest rozpalony do granic możliwości, ale mocno ciepły bywa na pewno. Spróbuj na tym czego Ci nie szkoda, sama stwierdzisz. Grzyb w łazience ważniejszy niż chłonność mikrofibry Aha często też rozwieszam pranie na balkonie do 'odparowania' nawet jak jest mrozek. Następnego dnia na przykład przekładam do łazienki i dosycha sobie w łazience, a przy okazji wymrożone

Hey ho! Let's go!
    miluni.pl

Chusteryczka Awatar urticea
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tytanowa@ Zobacz posta
    urticea... Ja tak suszę mikrofibrę i bambus często też. Szczerze mówiąc nie zauważyłam żeby coś się złego działo. A w okresie zimowym suszę mikrofibrę na kaloryferze notorycznie (bambus z resztą jeszcze chętniej). Nawet kilka razy się zdarzyło, że mężowiec powiesił na łazienkowym grzejniku pule i tez nic się nie stało, chociaż oczywiście nie polecam Zwykle nasz grzejnik nie jest rozpalony do granic możliwości, ale mocno ciepły bywa na pewno. Spróbuj na tym czego Ci nie szkoda, sama stwierdzisz. Grzyb w łazience ważniejszy niż chłonność mikrofibry Aha często też rozwieszam pranie na balkonie do 'odparowania' nawet jak jest mrozek. Następnego dnia na przykład przekładam do łazienki i dosycha sobie w łazience, a przy okazji wymrożone

Dzięki za odpowiedź )
    ...wkłady do flipa właśnie sie susza
    08.2011 04.2014

Chusteryczka Awatar chioma
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

W sezonie jesienno-zimowym jak mam duzo mokrych pieluch, ktore nie mieszcza sie na suszarce to rozwieszam po wszystkich kaloryferach w mieszkaniu Sama suszarka stoi przy glownym kaloryferze rozgrzanym do czerwonosci (nie mozna go ani wylaczyc ani wyregulowac). Pamietam tylko, zeby PULu nie klasc.
    B. 2011
    S. 2012 [']
    M. 2013
    B. 2014

Chustofanka Awatar mila

Domyślnie

Ja suszę pieluchy (nie pulowe) na grzejniku już dla drugiego pieluszkowca, niektóre wciąż te same . Nie zauważyłam aby coś to im szkodziło. Nawet z utęsknieniem na sezon grzewczy czekam, bo tylko wtedy moje ulubione formowanki bambusowe schną przez noc a nie przez 2-3 doby.
    Duży - VIII 2009, Mały 29 t.c. - XII 2011

Chustomanka Awatar mamaHani
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

można jeszcze wybierać opcję formowankową taką gdzie można wszystko powypinać, wtedy schnie bardzo szybko albo formowankę z kieszonką, ja na kaloryfer kładłam wszyytko z bawełny bambusa i szczególnie mikrofibrę, bo ta w wilgotny dzień bez szans na szybkie wyschnięcie

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Z moich doświadczeń wynika, że suszenie formowanek czy tez wkładek na kaloryferze powoduje ich twardnienie.
    Ważne potem, zeby przy zdejmowaaniu już wysuszonych przejechać je o rant stołu
    Wtedy są bardziej miękkie i jakoś tak chętniej chłoną
    P. 2007, D. 2010

Chustofanka Awatar clatite
    Miejscowość
    Warszawa Mokotów

Domyślnie

Ja tez na kaloryfer wszystkie wkłady wrzucam. Twardnieją, ale jak się pomiędli, to miękną
    Tymek 30.06.2011 Jerzyk 05.11.2015

Moja radosna twórczość:
    http://worzpomyslami.blogspot.com/
    http://www.morgankitchen.blogspot.com/

Chustomanka
    Miejscowość
    miasto spotkań

Domyślnie

no i chwała, byłam przerażona, że wywieszeniem wszystkich wkładów na kaloryferze, bez pytania wszechwiedzącego forum ( ) , spaliłam na panewce z wielorazowym. na szczęście, uf, nie. ale fakt, twarde są strasznie.

Uprawnienia umieszczania postów