no właśnie czy możnaprać pula w 90 stopniach?
po tygodniu prania w rękach chcę im zafundować gorącą kąpiel
no właśnie czy możnaprać pula w 90 stopniach?
po tygodniu prania w rękach chcę im zafundować gorącą kąpiel
Aś, Julek '08 i Alik '11
Ja bym się bała, ale z tego co pamiętam to ktoś pierze na 90 regularnie
czasami, kiedy pieluchy zbyt długo czekały na pranie, piorę je w 95 stopniach. zdarza się raz na miesiąc - dwa. traktuję tak wszystko, co mam - otulacze IV, PD, fuzzi bunz, wonderoosy.
nie zauważyłam, żeby działo im się coś złego, ale regularnie bym tak nie prała.
2007, 2009, 2016
na kieszonkach z pulem jest opis max 60st. ale np. ochraniacze na materace medyczne z pula mogą być prane na 95.
a może po tygodniowym praniu w rękach wystarczy 60st i porządne wystawienie na słońce - z bakteriami i plamami poradzi sobie świetnie. a idą upały![]()
klikam tu od października 2007...mama magdalenki [07.07] i marcela [08.09]
Akademia Noszenia Dzieci - współzałożycielka i trenerka - szkolenia na doradcę noszenia w chustach i nosidłach miękkich
Ja piorę sporadycznie w 90 stopniach. Ostatni raz jakiś miesiąc temu. Właśnie będzie lada dzień powtorka. Jedyne co mnie wkurza, to, że muszę prać ze 3 razy pod rząd w ciągu kilku dni na 90 stopni, bo przecież część pieluch tylko wypiorę, a część (ta sucha) nie. Więc po 2 dniach ponawiam pranie w wysokiej temperaturze, a i tak jeszcze wszystkie nie są w niej wyprane, więc potem po raz trzeci ostatni.
No bo jak niby to zrobić, żeby za jednym razem wszystkie wyprać na 90 stopni? Nie ma innej rady chyba.
I póki co pieluszkom z PULa i otulaczom nic się nie stało. Chociaż powiem, że wkładając pierwszy raz miałam obawy, co bym szmat nie wyciągnęła z pralki po takiej "kąpieli".![]()
Ostatnio edytowane przez yetta ; 12-07-2009 o 13:43
SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
Zuzanna i Franciszek
W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.
Ja właśnie odtłuściłam wszystkie PULowe i polarowe pieluszki w 90 stopniach. Nie zauważyłam żeby coś im się stało, aczkolwiek na reguralne pranie w 90 stopniach bym się nie pisała.
![]()
Powiesz co nie przetrwało? Bo mnie też kusi, ale mam większość jednej polskiej firmyale boję się, że bez pieluch zostanę po takiej akcji
Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018
dziewcyzny nie pierzcie pula na 90 stopni. Są różne metody klejenia laminatu z materiałem i na prawdę nie wolno tego robić..
Ignacy 2009, Antoni 2011, Szymon 2014, Józek 2016, Franciszek 2018... fasolka 2020
https://manymum.blogspot.com/
ja też nie widzę potrzeby, aby pul prać na 90 st... i tak jak pisze MonikaK, są różne metody klejenia laminatu . Niektóre firmy nawet piszą, aby prać w max 40 st
kurczak 16.03.2010![]()
kurczaczek 8.05.2011
www.kokosi.pl - sklep z pieluszkami , podpaskami i akcesoriami dla mam i dzieci.
_
BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
ja zawsze piorę w 40, ale jak ty dziewczyny zaczęły pisać o 95 to mnie zaczęło kusićno ale jak nie, to nie
![]()
Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018
no dobrze, nie na 90 to może chociaż na 60 można?
a jak z suszeniem w suszarce bębnowej? bo pono też nie można?
Kasia 11.2010, Mati 10.2013, Jadzia 6.2015, Michaś 11.20
kurczak 16.03.2010![]()
kurczaczek 8.05.2011
www.kokosi.pl - sklep z pieluszkami , podpaskami i akcesoriami dla mam i dzieci.
_
BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
Dziewczyny, nie wiem czy wiecie, ale szpitalne sale dezynfekowane są promieniami UV. Również operacyjne. Moim zdaniem wystarczy umiejętnie wykorzystać słońce i jego dezynfekujące zdolności i to wystarczy w kwestii dezynfekowania pieluszek takiego okazjonalnego. Takie jak dzisiaj myślę, że jest w sam raz.![]()
Artur 2013, Aurelia 2015, Laura 2020, Olimpia 2022.
Warto sobie to uswiadomić. Mam wrażenie, że nieco przesadzamy z dezynfekcją całego naszego otoczenia.
Hmmm...u nas leje od rana
Co z zalewaniem wrzątkiem pieluch z pulem? Myślicie, że także ma taką niszczycielską siłę? Komuś odwarstwiło, uszkodziło się coś przy takim zabiegu?
Pawel 2006Milia 2011
Mikolaj 2013