Pokaż wyniki od 1 do 14 z 14

Wątek: Bebelulu Lulu vs. pouch

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez olmis Zobacz posta
    Może jednak spróbujesz wiązanek? też można nosić w pozycji kołyskowej, kołyska w wiązaniu 2x jest bardzo praktyczna.
    A jak bardzo obstajesz przy lulu, to pamiętaj, żeby układać dziecko jak najbardziej przy zewnętrznej krawędzi i lepiej bardziej brzuszkiem do brzuszka niż na pleckach, tak, żeby główna za bardzo nie przygięła się do klatki piersiowej, żeby nie utrudnić maluchowi oddychania, żeby też maluch nie "złożył" się w literę V. Mo i cały czas kontrolujesz pozycję i oddech dziecka, wydaje mi się, że nie da się nosić bez podpierania tej kołyski w lulu jedną ręką, no ale drugą będziesz mieć wolną.
    Wiązanek napewno spróbuje ale musze się troche wgryść w temat możesz mi cośpolecic na poczatek a lulu juz mam w domu więc na poczatek spróbuje z nią
    Dziękuje za rady

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

zajrzyj na mojego bloga, w drugim chyba wpisie są zdjęcia w temacie: http://noszebokocham.pl Ja też na poczatku usiłowałam nosić w lulu. Dziecko ułożone jest stabilnie pod warunkiem, że mama napnie nosidło poprzez obsunięcie z ramienia paska. Nie jest to wygodne niestety. ALe ja WTEDY upierałam się, ze się da
    Oczywiście zawsze warto zebrać włąsne doświadczenia

Dzięki temu, ze w lulu nie da się nosić wygodnie - nikt nie nosi dziecka długo, bo nie wytrzymuje, zatem dziecku nie powinno bardzo zaszkodzić pamiętaj tylko, aby broda dziecka nie była przyciśnięta do jego klatki piersiowej, bo to może mu utrudniać oddychanie. No i warto też wstrzymać się z takim noszeniem do wizyty u ortopedy, aby sprawdził, czy u dziecka nie rozwija się dysplazja - jeśli stawy biodrowe nie rozwijają się prawidłowo, to NIE WOLNO nosić dziecka w pozycji nie gwarantującej odwiedzenia w stawach biodrowych (czyli w każdej pozycji kołyskowej, w tym w lulu)
    powodzenia
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IzaBK Zobacz posta
    zajrzyj na mojego bloga, w drugim chyba wpisie są zdjęcia w temacie: http://noszebokocham.pl Ja też na poczatku usiłowałam nosić w lulu. Dziecko ułożone jest stabilnie pod warunkiem, że mama napnie nosidło poprzez obsunięcie z ramienia paska. Nie jest to wygodne niestety. ALe ja WTEDY upierałam się, ze się da
    Oczywiście zawsze warto zebrać włąsne doświadczenia

Dzięki temu, ze w lulu nie da się nosić wygodnie - nikt nie nosi dziecka długo, bo nie wytrzymuje, zatem dziecku nie powinno bardzo zaszkodzić pamiętaj tylko, aby broda dziecka nie była przyciśnięta do jego klatki piersiowej, bo to może mu utrudniać oddychanie. No i warto też wstrzymać się z takim noszeniem do wizyty u ortopedy, aby sprawdził, czy u dziecka nie rozwija się dysplazja - jeśli stawy biodrowe nie rozwijają się prawidłowo, to NIE WOLNO nosić dziecka w pozycji nie gwarantującej odwiedzenia w stawach biodrowych (czyli w każdej pozycji kołyskowej, w tym w lulu)
    powodzenia
    Dzięki właśnie przegladam bloga spróbuje jak juz mam lulu a potem zobaczymy

Chustodinozaur Awatar franada
    Miejscowość
    BB

Domyślnie

Cała zadowolona pożyczyłam chustę kółkową, a tu w domu patrzę, że ona siakaś dziwna, że to lulu, a nie kółkowa...
    Wygląda to kosmicznie, nie wiem, jak w to dziecko wsadzić (jeszcze nie próbowałam - schnie dopiero), ale mam nadzieję, że krzywdy nie zrobię...

Czekam na tkaną...
    "Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak

Uprawnienia umieszczania postów