Cytat Zamieszczone przez mikakrolikowa Zobacz posta
Witam jestem tu zupełnie nowa za 2-3 tyg spodziewam się dzidziusia chciałabym bardzo chustowac ale myslałam że zaczne tak ok 2 miesiąca i wtedy kupie chuste, oczywiście po przeczytaniu waszych opini jaką wybrac los chciał że właśnie dostałam tę jak czytam nieszczęsną i chciałabym jednak z nią spróbować na poczatek ale brak instrukcji może ktoś ma i mógłby mi pomoc jak w to COŚ dzieckowłożyć w pozycji kołyski
prosze łopatologicznie bo zielona jestem
Może jednak spróbujesz wiązanek? też można nosić w pozycji kołyskowej, kołyska w wiązaniu 2x jest bardzo praktyczna.
A jak bardzo obstajesz przy lulu, to pamiętaj, żeby układać dziecko jak najbardziej przy zewnętrznej krawędzi i lepiej bardziej brzuszkiem do brzuszka niż na pleckach, tak, żeby główna za bardzo nie przygięła się do klatki piersiowej, żeby nie utrudnić maluchowi oddychania, żeby też maluch nie "złożył" się w literę V. Mo i cały czas kontrolujesz pozycję i oddech dziecka, wydaje mi się, że nie da się nosić bez podpierania tej kołyski w lulu jedną ręką, no ale drugą będziesz mieć wolną.