Pokaż wyniki od 1 do 20 z 24

Wątek: A mnie wczoraj zszokowało

Mieszany widok

Chustonówka Awatar Krecik

Domyślnie A mnie wczoraj zszokowało

W sklepie z artykułami dla dzieci spotkałam panią, która coś przez telefon zamawiała. Słuchałam, słuchałam i oczy mi się robiły coraz większe. Pani szukała szelek. "Takich no szelek, samych szelek - bez tej osłonki, bo takich nie może znaleźć. Żeby mogła sobie siedzieć i patrzeć do przodu. No bo te z osłonkami, to jest wszędzie napisane że do 13 kilo, a moja ma już 11, więc zaraz będzie za małe"

Nie wtrącałam się, bo nie byłam pewna, o co chodzi, może o szelki do przypinania w wózku? (tylko jaka osłonka i jakie 13 kg?) Dopiero jak pani oddała telefon panu sprzedawcy i podziękowawszy wyszła, ośmieliłam się zapytać tegoż pana, co tamta pani zamawiała. Nie myliłam się - pani szukała szelek do noszenia dziecka z przodu i przodem do świata. Jezus Maria.

Żałowałam, że nie zdążyłam się przebrać w kółkową zanim wyszła... (jak zwykle z wózkiem byliśmy) ale cóż, nie wiadomo, czy to by jej coś powiedziało.
    Krecik aka Xinth
    i Aleks

Chustofanka Awatar magi104
    Miejscowość
    Tychy

Domyślnie

Trzeba jej było podpowiedzieć, że są takie smycze dla kotów (nie prosta obróżka, tylko taka uprząż), można dziecko zapiąć i ciągnąć za sobą...
    Czego to ludzie nie wymyślą

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie

Moja mama czasem na chustę mówi "szelki"

Chustoholiczka
    Miejscowość
    daleko i blisko

Domyślnie

uprzaz dla dziecia tez jest takie szelki - do wozka, do fotelika i do nauki chodzenia hehe
    (sama mam taka w domu na zyczenie babci ) ale jeszcze nie uzywana)
    K. i J. 17.07.2008, W. 07.02.2013

1% KRS 0000037904 Cel szczegółowy 26513 Nowacka Katarzyna i Jakub 1% DZIĘKUJEMY!

Chustomanka Awatar madziuchna23
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

ja widziałam bliźniaki na takich smyczach...masakra i to chyba nie do nauki chodzenia tylko żeby się dzieci za bardzo nie rozlazły
    Małgosia 23.07.2004
    Piotruś 22.01.2009
    Michasia 26.10.2010
    Matylda 27.03.2012

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madziuchna23 Zobacz posta
    ja widziałam bliźniaki na takich smyczach...masakra i to chyba nie do nauki chodzenia tylko żeby się dzieci za bardzo nie rozlazły
    Ja takie szelki ze smyczą chętnie nabędę - moje dziecko młodsze ciągle jeździ na spacerach w wózku, bo jak wypuszczę, to od razu zaczynają się rozłazić w przeciwnych kierunkach, a ja nie wiem, które łapać pierwsze.
    Poza tym na zakupach byłoby mi to bardzo przydatne, bo po tym, jak pewnego dnia wybiegłam ze sklepu w niezapłaconej bluzce bo goniłam dzieciaka, mam uraz do zakupów z dzieckiem, a taka smycz rozwiązałaby mój problem.
    Więc chętnie kupię i mniemam, że od wielu stresów mnie to uwolni.
    Ostatnio edytowane przez Innana ; 17-07-2009 o 13:17

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

ale jak - same szelki... jak ona sobie to wyobraża?
    bo ja nie za bardzo to widzę, że o funkcjonalności nie wspomnę...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustoholiczka
    Miejscowość
    daleko i blisko

Domyślnie

no nie, do wieszania na sobie to niemozliwe, no nie, watpie, zeby o to chodzilo, to bylaby prawdziwa masakra.
    a co do bliziakow na takich szelkach - chodzacych - to ja sie wcale nie dziwie. A jezeli moj synek jak zacznie chodzic bedzie rownie ruchliwy jak coreczka, to na pewno beda paradowac w szelkach w drodze z domu do parku - trzeba minac chyba z 4 skrzyzowania i w ogole ulica jest mega ruchliwa. Lepsze takie rozwiazanie, bo przy blizniakach oczy dookola glowy nie wystarcza...
    K. i J. 17.07.2008, W. 07.02.2013

1% KRS 0000037904 Cel szczegółowy 26513 Nowacka Katarzyna i Jakub 1% DZIĘKUJEMY!

Uprawnienia umieszczania postów