Mru, będzie mi cie tu bardzo brakowało. Myśle, ze to forum bardzo dużo straci jeśli osoby takie jak ty będą się czuły niemile widziane w tym miejscu.
Na pewno nie jesteś sama ze swoimi poglądami, bo ja w stu procentach zawsze zgadzam się z tym co piszesz. Może tylko nie czuje podobnej misji jak ty wiec rzadko wdaje sie w dyskusje światopoglądowe. Na pewno jednak nie jestem standardowym użytkownikiem tego forum, o nie!
W moim przypadku duzo zmienia fakt, ze ja i tak, siła rzeczy, patrzę na to forum z zewnątrz, fizycznie jestem oderwana trochę od polskiej rzeczywistości. Ale pozwala mi to tez spojrzeć na wiele rzeczy z perspektywy, która trudno chyba złapać kiedy siedzi się w środku tego wszystkiego co się teraz dzieje w Pl. Prawda jest taka ze niestety od długiego juz czasu jeśli media cos wspominają o naszym kraju to jest to w kontekście podobnym do tego co pisze się o Białorusi, Chinach i tym podobnych krajach.
mru, dla mnie twój głos jest ważny, absolutnie nigdy nie odebrałam twoich wypowiedzi jako obraźliwe lub chamskie (bo nawet to zostało ci ostatnio zarzucone, o losie!). Wypychasz ludzi ze strefy komfortu i nazywasz rzeczy po imieniu, a to oczywiście jest niewygodne.
nie odchodź prosze, nie zmieniajmy tego miejsca w kółko różańcowe.