Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Czy kółkowa przekona mojego wiercipiętę?

Chustopróchno Awatar magnus

Domyślnie Czy kółkowa przekona mojego wiercipiętę?

Mam dylemat... Ale od początku.
    Antek, od kiedy chodzi, nie chce być noszony w wiązance, ani w MT, ani w nosidle. Da się go wsadzić na plecy na góra 3 minuty i już chce na nóżki z powrotem, a potem na ręce i tak w kółko. Wiązanie go w cokolwiek nie ma sensu, a mi już ręcę "odpadają" od noszenia go.
    Tak więc wymyśliłam, że może kółkowa się sprawdzi. Nigdy takiej chusty nie miałam, nie mam z nią doświadczenia. Jak myślicie. może to rozwiązałoby mój problemik? Bo do kółkowej to chyba szybko można dziecię wsadzić/wysadzić?
    Dodam, że Antek waży ok. 11,5 kg.
    Będę wdzięczna za ewentualne rady, jaką kółkową wybrać.
    Ostatnio edytowane przez magnus ; 14-07-2009 o 14:04

Chustomanka Awatar basiaT
    Miejscowość
    Szczecin/Świnoujście

Domyślnie

Nasza Julka jest z gatunku tych niecierpliwych i ciekawskich - dla nas kółkowa jest wciąż podstawowym "środkiem lokomocji" - zapakować można się szybko i dzieć ma możliwość porozglądać się i powiercić (że o aktywności łapek nie wspomnę - podziwiam z zazdrością zdjęcia zachustowanych dzieci ze schowanymi grzecznie łapkami - nam się nie zdarza)
    Jeśli masz możliwość - przymierz różne typy ramion (był tu gdzieś cały wątek nt).
    Co do materiału - wybrałabym grubszy - lepiej rozłoży ciężar.

A może spróbuj kupić same kółka i zrobić kółkową bez szycia, albo wiązać młodzież na biodrze...
    Przyjaciele są rodziną, którą sami sobie wybieramy.

"Z
    abawki w stylu retro"
    "Na końcu tęczy"

Chustofanka Awatar Adso
    Miejscowość
    poznan

Domyślnie

Mój synek jest miesiąc młodszy od Twojego i też od kiedy pewniej poczuł się na własnych nóżkach protestuje przy dłuższym przebywaniu w chuście/nosidle Korzystam z kółkowej na krótkie wypady i bardzo ją sobie chwalę. Szybko się zakłada i zdejmuje w razie potrzeby,no i nie zajmuje dużo miejsca w torbie. Ja mam skośnokrzyżową z ramieniem z zakładkami (szyte przez myrrę). Próbowałam też z kółkami na krótszej wiązance,ale gotowa jest wygodniejsza Najlepiej jak masz możliwość to wypróbuj wcześniej,bo nie każdy lubi na biodrze i jednym ramieniu..

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

ja mojego syna od kiedy skończył 2 lata naszam głównie w pouchach, kółkowych albo w krótkich wiązankach.. w nosidłach czy długiej wiązanej tylko wtedy kiedy wiem, że synek będzie spał...

Chustomanka Awatar jana
    Miejscowość
    wrocław

Domyślnie

radziłabym najpierw pozyczyć kółkową i ja wypróbować- wtedy się okaże czy to dobry pomysł (choć przypuszczam, że dobry

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

dokładnie, pozycz i wypróbuj. pouch to też pewnie dobre rozwiązanie: mało miejsca w torbie zajmuje i zawsze go możesz miec pod ręką.
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Uprawnienia umieszczania postów