Kieszonka w której pasy idą wokół ciała to kieszonka dla elastyków, niepolecana dla chust tkanych a jak masz didka to masz tkanąCo do główki to pamiętaj, że 1/3 chusty idzie pod tyłek dziecka, 1/3 ma być rozłożona na pleckach a pozostałą 1/3 rolujesz na karczku i to ma podtrzymywać głowę dziecka. Co do nóżek są dwie szkoły, jedna mówi, że mają być odkryte, druga, że można je przytrzymać pasy, które już są skrzyżowane. Ja osobiście zawsze wiązałam z odkrytmi nóżkami. A pasy po prostu naciągasz, krzyżujesz pod tyłkiem dziecka i z tyłu wiążesz po czym pasy przesuwasz w dołki podkolanowe dziecka.

Co do główki to pamiętaj, że 1/3 chusty idzie pod tyłek dziecka, 1/3 ma być rozłożona na pleckach a pozostałą 1/3 rolujesz na karczku i to ma podtrzymywać głowę dziecka. Co do nóżek są dwie szkoły, jedna mówi, że mają być odkryte, druga, że można je przytrzymać pasy, które już są skrzyżowane. Ja osobiście zawsze wiązałam z odkrytmi nóżkami. A pasy po prostu naciągasz, krzyżujesz pod tyłkiem dziecka i z tyłu wiążesz po czym pasy przesuwasz w dołki podkolanowe dziecka.
Odpowiedz z cytatem