Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz chustę ?

Głosujących
44. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • bardzo dobra

39 88.64%
  • dobra

3 6.82%
  • nie mam zdania

0 0%
  • nie zachwyciła

2 4.55%
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 95

Wątek: Perełki NATI (bambus+bawełna)

Mieszany widok

Chustonówka

Domyślnie

Ja też ją mam Perła Nati Polka,70% bambusa i 30% bawełny,kolor-czerwony.Jest to moja pierwsza i jedyna chusta,kupiona w zeszłym roku na targach 'Mother & Baby' we Wrocławiu,w promocyjnej cenie. Nie mając doświadczenia z chustami,zastanawiałam się czy warto wydać niemałą kwotę na ten cel i obawiałam się,że nie będę umiała jej prawidłowo wiązać. Teraz jestem w niej zakochana ,ponieważ kocha ją moje dziecko. Warto wydać parę zł więcej za przyjemność i wygodę,którą daje i mamie i dziecku.
    Dużo pisano już o jej zaletach,więc spróbuję krótko:
    -miękka i przyjemna w dotyku- moja córka nie znosi nawet małych szorstkości i owijania czymkolwiek,ale milutka chusta nie budzi oporu,w jej przypadku jest to warunek noszenia w ogóle,
    -bardzo ładnie się układa i łatwo wiąże,z tym że nową trzeba troszkę 'złamać'- na początku wydaje się za gruba,ale po nauce węzłów, praniu i kilku użyciach to mija,
    -jest o wiele ładniejsza na żywo niż na zdjęciach w internetowym sklepie-ach ten połysk, a jej stonowane barwy podkreślają delikatną dziecięcą urodę,
    -nie gniecie się prawie wcale- elegancko i pięknie wygląda wyprasowana raz po praniu a używana wielokrotnie. Polecam z czystym sumieniem nawet (a może raczej zwłaszcza) początkującym!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Chustofanka Awatar mantissa
    Miejscowość
    Warszawa Ursynów

Domyślnie

Dałam ocenę bardzo dobrą. Mam Perłę Polkę, 70%bambus, 30% bawełna. To wprawdzie dopiero moja druga chusta tkana, ale od razu ją polubiłam. Przede wszystkim dlatego, że mam wrażenie, że sama się wiąże, a jestem dopiero osobą początkującą. Bardzo ładna, z ciekawym połyskiem. Przemiła w dotyku, mięciutka od samego początku.
    Zośka 11.2009
    Weronika 02.2012

Chusteryczka Awatar ovejablanca
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Testuję od jakiegoś czasu perełkę stylową. Krótka jest równo 4m, więc raczej na plecaki, choć kieszonkę też mi się udało związać.
    Pierwsze wrażenie - baaaardzo gruba, najgrubsza z chust jakie miałam okazję macać i wiązać...i baaaardzo miękka.
    Łatwa w wiązaniu, dobrze się dociąga, choć ja raczej wolę cieńsze chusty. Pierwsza w której udało mi się związać samodzielnie plecak ale to raczej ze względu na długość.
    Jest gruba i dzięki temu ładnie odbiera ciężar, nic się nie wrzyna w ramiona.
    Ja jednak wolę cieńsze i sztywniejsze chusty.
    Ale tu nie ma do czego się przyczepić. Polecam!

Chustofanka Awatar Livonia
    Miejscowość
    Newport

Domyślnie

a mnie się właśnie jej grubość i mięsistość podoba. Mam polkę. Alicja ją uwielbia! wszystko zostało powiedziane ale dodam. połysk fajny, stonowana, nic sie absolutnie nie wrzyna przy 10 kg. łatwo się dociąga.
    dałam 5
    Drugi chuścioch w drodze

Chustomanka Awatar wiki100
    Miejscowość
    Lublin jeszcze

Domyślnie

To ja jeszcze dodam coś od siebie: to moja ulubiona chusta. Po prostu się w niej zakochałam - nie za gruba, ale się nie wrzyna (przynajmniej przy moim maluszku), cudownie miękki materiał, piękny połysk, piękny wzór. No po prostu MOJA KOCHANA CHUSTA. Ja jestem zupełnie nieobiektywna- bo ja po prostu ześwirowałam na punkcie tej chusty. Niestety teraz się w niej nie nosimy, bo nosimy się w kółkowej. Próbowałam na plecy dzidzię wsadzać, ale nie chciała, ale mam nadzieję że jeszcze zechce, jak nie to może drugie będzie, albo... zostawię córce. No chyba nie zdecyduję się sprzedać.

Chustomanka Awatar scarlet
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Nam tez od początku ta chusta się podoba - mięciutka, delikatna, choć wiązałam na razie tylko w domu, ale przy niemowlaczku jesteśmy zadowolone z córeczką No i wspaniale się z nią śpi

Marcinek luty 2009, Emi luty 2011, Bartuś marzec 2013
    Doradca Noszenia ClauWi® www.chusty.opole.pl // Sklep: www.graszki.pl
    "Kiedy dołączamy do dzieci w świecie zabawy, otwieramy drzwi do ich życia wewnętrznego i spotykamy się z nimi serce w serce." (L.J.Cohen)

Chustofanka Awatar DuzaMi
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Nasza Stylowa Perełka właśnie do nas jedzie, chyba będzie w przyszłym tygodniu. Kupiłam ją z myślą o lecie i zbliżających się świętach i roczku Krolka, musimy wyglądać elegancko w kościele
    Martwi mnie trochę, że dziewczyny piszą, że jest baardzo gruba, hymm... mam nadzieję, że nie aż tak bardzo bo ma byc na lato.

Czekam i przebieram nóżkami
    mama wcześniaczków Filipa (23.07.2007 r. -- ur. w 30 hbd) i Karola (28.04.2010 r. -- ur. w 25 hbd)

Uprawnienia umieszczania postów