Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz chustę ?

Głosujących
44. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • bardzo dobra

39 88.64%
  • dobra

3 6.82%
  • nie mam zdania

0 0%
  • nie zachwyciła

2 4.55%
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 95

Wątek: Perełki NATI (bambus+bawełna)

Mieszany widok

Chustonoszka Awatar krysiia
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

W końcu i do mnie dotarła perełka

Jestem zakochana w tej szmacie zamotałam niewypraną i świetnie się dała dociągnąć. Wyprałam wysuszyłam i nie widzę różnicy (prałam ręcznie) zobaczymy jak będzie przy motaniu, ale to dopiero jutro

po zamotaniu wypranej piszę co nastąpiło: chusta straciła trochę na długości ale zawiązać się dało, chociaż węzeł wyszedł prawie na skosach. bylismy w sklepie, to ponad godzinna wyprawa i nic się nie luzowało. no i ta cudowna miękkość
    Ostatnio edytowane przez krysiia ; 11-08-2009 o 17:48

Chusteryczka Awatar kakot
    Miejscowość
    Kraków/Warszawa

Domyślnie

a niech Was... a już prawie byłam pewna, że marzę o silku...

Chustofanka Awatar Noriska
    Miejscowość
    Norwegia

Domyślnie

Perelka jest swietna chusta!!! Zdala u mnie egzamin w upalach - bo bambus jest jakis chlodny mimo temepratury. No i ta miekkosc. Wiazanie wymaga dokladnosci bo chusta taka sliska (nie taka czepliwa jak Zara lub welniane Didki) i przy slabym dociagnieciu opada....czyli uczy soildnosci Dalam 5

"I lać Ci będą łzy potęgi drugiej ci, co człowiekiem nie mogli Cię widzieć." - Norwid

Chustomanka Awatar tonieja
    Miejscowość
    Wawa

Domyślnie

Uprałam w pralce w 40 st, po wyjęciu z pralki rozciągnęłam razem z M tak jak się rozciąga poszewki na pościel. Przed wywieszeniem na sznurek rozciągnęliśmy jeszcze raz. Nie zauważyłam żeby przy pierwszym motaniu choć troszkę trzeba było poprawiać.
    Tak więc znalazłam na nią sposób

Chustomanka Awatar i_n_a
    Miejscowość
    Poznań / Suchy Las

Domyślnie

tak, potwierdzam. po praniu warto perełkę trochę "ponaciągać" i dobrze, równo powiesić do wyschnięcia. wtedy jest super!

no i niezmiennie podtrzymuję, że to chusta rewelacja. choć wciąż miotam się pomiędzy perełką a diamentem i nie wiem wciąż, którą bardziej lubię. Diament jest jakby twardszy, łatwiejszy w obsłudze, bo dociągnąć łatwiej. Perełka bardziej wymagająca i jednak wciąż muszę poprawiać i dociągać przy dłuższym noszeniu. Diament świetnie mi się sprawdza w wyprawach na plac zabaw, perełka natomiast fajnie się no9si na dłuższe spacery. No i jak się chce elegancko wyglądać - perełka!

Pozdrawiam!
    Karolina: (*), Milena - 8 września 2008, Ania - 17 czerwca 2011, mąż i 2 koty
    Doradca Noszenia ClauWi
    ® - www.matami.pl
    http://kulinarneperwersje.blogspot.com
    W Poznaniu też nosimy

yena
    Guest

Domyślnie

kurczę, ale słodkie te recenzje. aż mdło się robi
    wybaczcie, ale aż trudno uwierzyć, że to wszystko prawda

Uprawnienia umieszczania postów