Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz chustę ?

Głosujących
44. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • bardzo dobra

39 88.64%
  • dobra

3 6.82%
  • nie mam zdania

0 0%
  • nie zachwyciła

2 4.55%
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 95

Wątek: Perełki NATI (bambus+bawełna)

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Właśnie przyszła... uczucia mam mieszane, bo to moja pierwsza tkana - no nic, poćwiczę i się za jakis czas wypowiem. A na razie chciałam pochwalić szybkość realizacji zamówienia!!! super!!! bo tak po cichu liczyłam, żeby na piątkowe spotkanie klubu kangura dojechała i dojechała!!!! ....i jeszcze zdąże potrenować
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chustomanka Awatar lawendax
    Miejscowość
    GDAŃSK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez espejo Zobacz posta
    bo tak po cichu liczyłam, żeby na piątkowe spotkanie klubu kangura dojechała i dojechała!!!! ....i jeszcze zdąże potrenować
    Oj to super że będzie perełka na KK w Gdyni
    Sorry za OT
    Mati - 19 kwietnia 2005
    Lilianka - 04 stycznia 2009

www.MamaZen.pl - CHUSTY:
    Miluli, Natibaby, Hoppediz, LennyLamb. PIELUSZKI: bumGenius, Flip, Close, Bambino Mio, LennyLamb, Happy Flute.

Sklep stacjonarny, wypożyczalnia chust i nosideł, warsztaty i konsultacje chustowe: MamaZen, Gdańsk-Przymorze Centrum Horyzont, ul. Obrońców Wybrzeża 23 box 13

Doradca Noszenia ClauWi®

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

moja perełka stylowa też już dotarła

tylko musi sobie trochę poczekać w szafie na chuścioszka.
    leży obok pawi - jest nieco mniej od nich kontrastowa ale tonacja identyczna.
    przed praniem w dotyku taka jak pawie ale wiadomo, co się stanie po upraniu. w niepranej nosić nie będę, bo z opisu Natalii wynika, że właściwości docelowe uzyskuje jednak po kilkakrotnym praniu.

tak po prawdzie, to zakupiłam perełkę ze względu na materiał - wzór tak jak w pawiach potraktowałam drugorzędnie. nie powala mnie na kolana - skusiły mnie opisy właściwości bambusa no i ta mięsista cienkość...

Chustoholiczka Awatar karolinka251
    Miejscowość
    warszawa-kamionek

Domyślnie

po praniu chusta jest obłędna milutka mięciutka skraca się to fakt ale jak troche popracuje to sie wydłuża jestem coraz bardziej zakochana w niej

Chusteryczka Awatar lemonka

Domyślnie

A ja mam pytania. Czy Perła jest podobna do bawełnianego żakardu pod względem grubości, samowiązania, miękkości i nośności?

Czy szczęśliwe posiadaczki Perełek mogłyby fotki w akcji wrzucić? Proszę

Kto bije, żeby nauczyć, uczy bić.
    flickr-moje zdjęcia

Chustomanka Awatar tonieja
    Miejscowość
    Wawa

Domyślnie

Fotki są w wątku o Nati w dziale zdjęciowym

Chustomanka Awatar lawendax
    Miejscowość
    GDAŃSK

Domyślnie

Witam
    A gdzie jest ten dział?
    Mati - 19 kwietnia 2005
    Lilianka - 04 stycznia 2009

www.MamaZen.pl - CHUSTY:
    Miluli, Natibaby, Hoppediz, LennyLamb. PIELUSZKI: bumGenius, Flip, Close, Bambino Mio, LennyLamb, Happy Flute.

Sklep stacjonarny, wypożyczalnia chust i nosideł, warsztaty i konsultacje chustowe: MamaZen, Gdańsk-Przymorze Centrum Horyzont, ul. Obrońców Wybrzeża 23 box 13

Doradca Noszenia ClauWi®

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mart Zobacz posta
    moja perełka stylowa też już dotarła

tylko musi sobie trochę poczekać w szafie na chuścioszka..
    się doczekała

dużo już zostało napisane i właściwie niewiele mam do dodania
    - chusta z tych samowiążących się, jak pawie (imo, oczywiście)
    - miękka i cienka ale nie za bardzo (dla mnie np. elipsy jedwab-kaszmir są za cienkie)
    - na razie chuścioch lekki - nic póki co nie opada w trakcie noszenia. natomiast taki materiał nie pomaga przy stabilizowaniu wyginającego się dziecia - jak Marcel ma fazę na wyginanie w C i odpychanie to perełka mi noszenia nie ułatwia.
    - no i boski jest ten połysk...

z wzorem ciągle się nie dogaduję ale na razie moja perełka nigdzie się nie wybiera

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez espejo Zobacz posta
    Właśnie przyszła... uczucia mam mieszane, bo to moja pierwsza tkana - no nic, poćwiczę i się za jakis czas wypowiem. A na razie chciałam pochwalić szybkość realizacji zamówienia!!! super!!! bo tak po cichu liczyłam, żeby na piątkowe spotkanie klubu kangura dojechała i dojechała!!!! ....i jeszcze zdąże potrenować
    To sie przyznam - kupiłam, skusiłam się, myślę sobie - nie nauczę się, nie sprawdzi sprzedam i tyle...
    Po 2 tygodniach:
    NIE ODDAM!!!
    Nawet za indio, o którym marzę, i którę chcę nadal, ale jako druga, w razie jak perełka nie wyschnie
    Fakt - wciąż jeszcze nie mam wprawy ale juz sama coraz lepiej czuję, jak mi wychodzi dobrze
    Bałam się, że będzie za gorąca na lato - ale ku mojemu zdziwieniu da się w tym pochodzić i nawet skorzystac z gorącej komunikacji miejskiej Mąż stwierdził, że chusta to potęga (od tygodnia wózek służy jedynie do spania w dzień w domu) - pewnie by tak twierdził i o kazdej innej , ale co tam
    ja mam perełke i wolno mi się zachwycać

a apetyt rośnie w miarę jedzenia....
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chustoholiczka Awatar brikola
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

ludzie...już chyba wiem, kupię tego no-cottona... no nie przeżyje, musze mieć jakąś NATI!!

Chustofanka Awatar nella

Domyślnie

My mamy lawendową perełkę (bambus bawełna), jest cudna, miekka od nowości, przepięknie lśniąca i taka jakby śliska, lejąca!

początkowo zastanawiałam się czy dorówna fioletowej zarze, którą miałam na testach i do której pałałam miłością od pierwszego motania - perełka dorównała - wspaniale nosi mojego prawie 13kg Krzysia, świetnie się dociąga, nie wymaga poprawek!

dodatkowo ogromny plus dla Natalii za profesjonalną obsługę klientów
    dziękuję Natalio

Chustonówka

Domyślnie

Witam
    Czytam oceny chusty Nati perła z bambusem i mam do Was jako nowicjuszka pytania: jak oceniacie tę chustę pod względem dociągania - ja dopiero zaczynam wiązanie i chciałabym wiedzieć, czy ta chusta jest bardzo wymagająca, czy jako początkująca chuściara dam sobie z nią radę?
    A drugie pytanie jak to naprawdę jest z tym kurczeniem po praniu: czy chustę trzeba jakoś powyciągać przed wiązaniem, czy wiązanie i noszenie dziecka spowoduje, że chusta naciągnie się do właściwego rozmiaru (czy po kolejnych praniach znowu się skurczy)?

Dziękuję

Chustomanka Awatar tonieja
    Miejscowość
    Wawa

Domyślnie

Mimo że recenzje nie są miejscem na takie rozmowy, jednak widzę ze to Twój pierwszy post i pewnie się trochę gubisz na forum, to postaram się odpowiedzieć na Twoje pytanie.
    Chusta kurczy się w praniu, powraca do normalnej długości po kilku pierwszych motaniach, tak jak napisałaś. W praktyce będzie wyglądało to tak, że zawiążesz chustę, dociągniesz wydawałoby się wystarczająco a po jakimś czasie chusta się poluzuje. Trzeba będzie dociągnąć jeszcze raz a potem jeszcze raz. Chusta jest gładka i dość śliska przez co sama czynność dociągania jest łatwo bo materiał pięknie się poddaje. Jednak bambus się kurczy więc wymaga więcej staranności i poprawek.

Ja bym się tym nie przejmowała, jeśli Perełka chwyciła Cię za serce, to na pewno sobie poradzisz.

A żeby nie było tak całkiem OT to napisze że niezmiennie kocham tę chustę, jest bajecznie miękka, pięknie lśni i jest elegancja a zarazem dzisiaj służyła jako kocyk na plaży.
    Och i ach

Uprawnienia umieszczania postów