do mnie dotarla dzis, piekna Perła stylowa
i coz z tegomoje dziecie nie da zamotac...
chusta jest nieprana - ale przyjemna w dotyku, piekna ehh
zaluje ze nie mam kogo nosicchyba łudziłam sie ze moja 2 letnia paskuda da sie złapac
![]()
do mnie dotarla dzis, piekna Perła stylowa
i coz z tegomoje dziecie nie da zamotac...
chusta jest nieprana - ale przyjemna w dotyku, piekna ehh
zaluje ze nie mam kogo nosicchyba łudziłam sie ze moja 2 letnia paskuda da sie złapac
![]()
Kubuś (7.7.2005) i Ninusia (13.7.2007)
Nubik - nosidła ergonomiczne, MT
moj blog
POŁOŻNA))))) i DOULA - wsparcie dla przyszłych rodziców
MASAŻ SHANTALA oraz Doradca Laktacyjny CNoL - Lublin i okolice, zapraszam![]()
DORADZTWO CHUSTOWE - Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule®
gosia_nubik
![]()
dsc05485.jpg
nasz debiut w nati bambus perła,,,na razie w warunkach domowych
nie mam porównaia ale zachwycił mnie materiał, miękki, mięsisty, wydaje się przewiewny...mnie zachwyciła...moją córcię tez![]()
Skoro tak czekacie na opinie to też dorzucę słówko mimo ze nie nosiłam jeszcze Milki bo na moja propozycję słyszę tylko;"nie" i "NIE"
Ale
Stylowa perełka jest najcudowniejsza chustą jaka kiedykolwiek widziałam, podpasywała mi w 100%, wisi teraz w dobrze widocznym miejscu i po prostu nie mogę się na nią napatrzećJak obok niej przechodzę to odkręcam głowę bo nie mogę oderwać wzroku
No cudo po prostu.
to było bardzo subiektywne a teraz trochę szczegółów. Mam rozmiar standardowy. Zmierzyłam ją przed praniem i miała 5m z kawałkiem. potem zmierzyłam ja po wyjęciu z pralki i nie miała nawet 4,5
. Jednak Natalia juz o tej kurczliwości uprzedziła więc żeby nie dociągać w trakcie motania rozciągamy chustę huśtawką.
Aha, moim zdaniem nie ma co porównywać chusty przed praniem i po bo to nie ma sensuPrzed praniem chusta była sztywnawa i z dużym połyskiem. Po praniu jest tak miękka że aż leje się w rękach. Splot jest dość ścisły co akurat lubię. Węzeł wiąże się sam a z lnianym indio nieźle trzebe było sie napocic przy tym. Dość długo schła.
Motałam Milkę raz na krótko przed praniem i było bez zarzutu. O nośności napiszę jutro.
Więc na dzisiaj to tyle, natomiast jeśli ktoś się zastanawia to mogę powiedzieć jedno: BRAĆ![]()
Od wczoraj jestem posiadaczką Perełki Stylowej 4,2 m. Na razie nie głosuję bo nie przeszła ona jeszcze stosownych testów spacerowych, ale pierwsze wrażenie jest super.
Mam doświadczenie tylko z Hoppem i (o ja naiwna) do wczoraj byłam z niego zadowolona - dziś już nie.
Testowałam Perełkę na 2,5 latku (13 kilo bardzo żywej wagi) przed praniem (chusty oczywiście). Materiał jest taki jak opisały wyżej przedmówczynie; nośność znakomita; nic się nie wrzynało; krawędzie mięciutkie; zostało mało materiału, który nie plątał mi się pomiędzy kostkami. Jednym z ogromnych plusów dla mnie jest brak kieszonki, która w Hopie mnie strasznie denerwuje.
Co do koloru, to kwestia gustu, ja określiłabym go nie jako 'stylowy', a raczej 'praktyczny'. Szkoda też, że jest taki mały wybór, ale to pewnie ze względów o których już Natalia gdzieś pisała.
Teraz chusta się pierze, zobaczymy jak to będzie po wyschnięciu. Po spacerze dam znać jak było.
A tak na marginiesie to na bardzo pozytywną ocenę zasługuje też podejście Sprzedającego do klienta.
Jestem ZACHWYCONA!!!
Natalio, tylko czemu to cudo pojawiło się tak późno???
Gdybym mogła jeszcze nosić "na okrągło" to Perła byłaby jedną z moich ulubionych chust.
Cienka, przewiewna, materiał szlachetny, lekko śliski i baaaaardzo miły w dotyku.
A nosi bosko, także tych "większych i cięższych". Testowałam ponad godzinny spacer i naprawdę jestem pod wrażeniem.
Tu jeszcze sam materiał:
![]()
jaaaka sliczna ta perla (ze zdjec kajkasz)
moze kiedys.......![]()
to ja tak na szybko
dzis rano dotarla moja perelka
wyjeta z pudelka kojazy sie z pawiami, jest troche szorstka, troche sliska i lekko polyskliwa baaardzo fajna szmatka
po praniu robi sie oblednie miekka, lekko lejaca extra!
jak sie nosi napisze za czas jakis jak sie delikwent da na plecy zlapac
ale jedno wiem - warto bylo kupic