Cykl Przewodników prawdziwych tropicieli Wajraka byłby fajny. Zdaje się, że w Lecie jest rozdział o Tatrach.
Lubimy bardzo jeszcze serię z Multico O ptakach, O drzewach. Widzę nowość, O płazach i gadach.

Cykl Przewodników prawdziwych tropicieli Wajraka byłby fajny. Zdaje się, że w Lecie jest rozdział o Tatrach.
Lubimy bardzo jeszcze serię z Multico O ptakach, O drzewach. Widzę nowość, O płazach i gadach.
2007, 2009, 2016

U Wajraka W lecie sa Bieszczady i Tatry , w jesieni też są Tatry.Ja mam wersję "Wielka księga prawdziwych tropiceli". to takie 4 tomy razem.
Edit: w każdej części jest cos o górach.
Ostatnio edytowane przez PchlePsotki ; 14-05-2020 o 15:01
Blog,
Aniołek Sierpień 2022,Aniołek Kwiecień 2022,Aniołek Październik 2021,Asiulek 1.02.2013 ,Aniołek grudzień 2008, Natulek 13.08.2006

Poza tym, co wymieniły dziewczyny - od kilku miesięcy już u mnie czekają na leśne wyjazdy książeczki z zadaniami z serii Młody obserwator przyrody, też wyd Multico.
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

jeszcze "o czym szumią drzewa" jest bardzo fajne wzięliśmy na wakacje w zeszłym roku
W(2002) H(2010) Z(2012)

Tekst ale i zdjęcia są . Ja lubie Wajraka czytać.
Blog,
Aniołek Sierpień 2022,Aniołek Kwiecień 2022,Aniołek Październik 2021,Asiulek 1.02.2013 ,Aniołek grudzień 2008, Natulek 13.08.2006

Zależy na jakiś poziomie dziecko jest, imo Przewodnik prawdziwych tropicieli Wajraka jest dla ciut bardziej zaawansowanych, tj jest tam dużo gatunków, NIE ma zdjęć, niektóre są na rysunkach, ale to są rysunki w stylu komiksowym. Niemniej bardzo fajnie się czyta, u nas 6latek chętnie słucha i kuma
Bardzo fajne są książki z wyd Multico, seria "....opowiada o ptakach/zwierzętach/lesie/przyrodzie", bardzo też lubimy "Z tatą w przyrodę" (ale też raczej rysunki niż zdjęcia)
O czym szumią drzewa jest absolutnie fantastyczna, sama sobie czytam i potem wykorzystuję na spacerach z dziećmi
Dla dzieci bardzo fajna jest Mrówka Zofia o roślinach i Kos Albert o zwierzętach (nie pamiętam tytułów)

Dorzuciłam O czym szumią... do schowka - jakoś wcześniej mi się nie rzuciła ta książka, dzięki za polecenie.
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)