Pokaż wyniki od 1 do 20 z 31

Wątek: Pieluszki na Napy Opinie

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie Pieluszki na Napy Opinie

Pytanie kieruję do osób lubiących pieluszki na napy. Chodzi też o pieluszki one size. Czy lubicie wszystkie pieluszki na napy? Czy macie ulubione? Czy pieluszki one size ładnie sie dopasowują w miarę jak dziecko rośnie? Nie zdarzyło wam się, że nie mogłyście pieluszki dopasować do dziecka?
    Wszelkie opinie mile widziane.

Ostatnio edytowane przez yetta ; 07-07-2009 o 15:22
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

a może byc pytanie do nielubiących też
    ja miałam jedynie wonderoosa na napy i szczerze powiedziawszy nie podszedł mi wcale właśnie ze względu na te nieszczęsne napy, których nie mogłam dopasować. Zawsze zostawała dziura z przodu (między pieluszką a brzuszkiem) i tak jakoś tego materiału przez te napy też dużo się robiło. Doszłam do wniosku, że nie umiem dobrze zapiąć tej pieluchy po prostu - bo przecież wszyscy tak chwalą tę pieluchę - i rozstałam się z nią
    poza tym zapinanie tych nap trochę długo trwa, nie wiem czy dałabym radę np w nocy przy płaczącym dziecku zapiąc taką pieluszkę
    zdecydowanie wolę rzepy
    to tyle od nielubiącej nap

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Od nielubiących opinie jak najbardziej.

Ja mam wonderoosa i jestem zadowolona. Dopasowuje go do synka bez problemu. Ale nie wiem jakby było gdyby przyszło dopasować gdy był mniejszy. Dlatego mamy z kilkumiesięcznym stażem pieluszkowo-napowym mam nadzieję, że się znajdą.
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

Chustomanka Awatar dagis
    Miejscowość
    se

Domyślnie

ja lubie i napy i rzepy w sumie

ogolnie zawsze doszukuje sie plusow we wszystkim - a kzady sposob zapinania ma jakies plusy w koncu

wole jednak troche bardziej napy niz rzepy bo lepiej mi sie suszy takie pieluchy w suszarce

problemow z dopasowaniem nie mam

to chyba za konkretnie sie nie wypowiedzialam

Chustoholiczka Awatar Tuja

Domyślnie

ja jeszcze nie miałam do czynienia z pieluszkami one size, ale z pieluszkami na napy, owszem a konkretnie to IB i Fuzzi Bunz. Obie lubię, między innymi ze względu na napy, wszystko dobrze przylega, dobrze się zakłada. Rzepy też mogą być, chociaż w praniu je trzeba zabezpieczać, no i czasami parę razy poprawiam, zanim dobrze założę, więc chyba wolę napy.

Chustomanka Awatar pasquda
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja na napy mialam:
    Wonderoos - i wlasnie mialam wrazenie, ze srednio sie dopasowywaly, totez dosc szybko sprzedalam
    Peti Dessous - bombowe, mialam jedna, to byla nasza pierwsza kieszonka i super sie sprawdzila, ale slyszalam, ze potrafia w nich napy odpasc, aczkolwiek nam sie to nie przytrafilo
    Eco Bubs - moje ulubione pieluszki, wprawdzie nie łan sajz, ale dośc sporo możiwosći regulacji mają, bardzo dobrze sie dopasowują
    Zakończyłyśmy cysianie w wieku okrągłych 4 lat
    M1 X 2007, M2 V 2016

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

ja z napowych pieluch lubię, jak zawsze, Itti Bitti- mają jakoś tak fajnie rozstawione napy.
    lubię także Rocky mountain (jak chcesz mogę ci odrysować)

nienawidziłam pieluch z dwoma niesymetrycznymi rzędami nap typu p'tit dessous, wonderoos oraz fuzzy buns, ZAWSZE dolna napa wypadała beznadziejnie.

lubię rozwiązania bumgeniusowe, blueberry'owe i econobumowe, dobre są na okres walki z dzieckiem przy zakładaniu pieluchy, u nas przypadło na okolice roczku.

rzepy były ok póki nie skumał że się je rozpina, czyli 7mies około

edit- UWIELBIAM jak napy zapinające są na przedniej części pieluchy, jak w ecobubsach i takich od bushido, jak znajdę nazwę to tu wkleję, teraz mam czarną dziurę..

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chustomanka Awatar tonya

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez morepig Zobacz posta

edit- UWIELBIAM jak napy zapinające są na przedniej części pieluchy, jak w ecobubsach i takich od bushido, jak znajdę nazwę to tu wkleję, teraz mam czarną dziurę..
    pewnie Ci chodzi o knickernappies

a jeśli chodzi o mnie, to wszystkie pieluszki mam na napy oprócz formowanek TotsBots stretchie i thristies (ale tych rzadziej używam )
    w sumie to lubię wszystkie moje pieluchy ale np w CT przeszkadza mi że napki są nabite za bardzo blisko siebie przez to jest mniejsza możliwość regulacji
    Ostatnio edytowane przez tonya ; 30-09-2010 o 16:41
    Beata mama Grzesia (30/03/96) Ani (14/08/07) i Jasia (16/10/09)

Chustomanka Awatar Malina

Domyślnie

tak, lubie napy
    te pieluszki zapinane na napy z boku, tak jak na zdjeciu powyzej sa w ogole najlepsze, czyt.najlepiej dopasowane! Duza czesc moich formowanek tak wlasnie sie zapina Jedynie problem w tym, ze one sa w wiekszosci rozmiarowe, ale cos za cos;P
    Rzepow uzywa moj chlop, bo jak tweirdzi, ma za duze palce, by zapiac malenkie napki
    http://www.przytulmniemamo.pl/

Malinowka wrzesien 2009

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tonya Zobacz posta
    pewnie Ci chodzi o knickernappies

a jeśli chodzi o mnie, to wszystkie pieluszki mam na napy oprócz formowanek TotsBots stretchie i thristies (ale tych rzadziej używam )
    w sumie to lubię wszystkie moje pieluchy ale np w CT przeszkadza mi że napki są nabite za bardzo blisko siebie przez to jest mniejsza możliwość regulacji
    mam kilka pieluszek zapinanych w ten sposób i też sobie bardzo chwalę, można idealnie dopasować wokół nóżek i brzuszka
    a w temacie napek - tez je wolę, rzepy są fajne ale niestety nie tak trwałe jak napki. Pieluszki mam po pierwszym dziecku i te z rzepami juz średnio się nadają, na napy nadal w formie.
    DOULA

najczęściej zaglądam z telefonu, więc proszę o cierpliwość w odpisywaniu

Chustomanka
    Miejscowość
    SE

Domyślnie

Rzepy - łatwiej się dopasowują, ale nie cierpię ich prania. Mimo zabezpieczania i tak zawsze coś się rozepnie i poprzyczepia
    Więc jednak wygrywają napki
    A. i J. (23-06-2010)

Uprawnienia umieszczania postów